Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Președintele Vladimir Putin l-a demis pe ministrul Apărării

Președintele Vladimir Putin l-a demis pe ministrul Apărării, Anatoli Serdiukov și l-a numit pe Serghei Shoigu în locul lui.

“Având în vedere situația care a apărut în ceea ce privește Ministerul Apărării, şi în scopul de a crea condițiile necesare pentru o anchetă obiectivă sub toate aspectele, am luat decizia de a-l elibera din funcţie pe ministrul Apărării Serdiukov”, a spus Putin, citat de RIA Novosti.

Ministerul rus al Apărării a fost recent implicat într-un scandal cu imobiliare.
La sfârşitul lunii octombrie, au fost deschise mai multe anchete împotriva unei companii controlate de minister, Oboronservis, pentru fraudă în cazul vânzării de bunuri imobiliare, terenuri şi acţiuni care îi aparţin.

Potrivit comitetului de anchetă rus, unii oficiali din cadrul ministerului alegeau bunurile imobiliare din portofoliul administrat de companie. Aceştia investeau în ele sume semnificative provenite de la bugetul rus, apoi le revindeau sub preţul pieţei prin companiile afiliate Oboronservis.

Potrivit primelor informaţii, prejudiciul generat de vânzarea a doar opt bunuri imobiliare este de trei miliarde de ruble (74 de milioane de euro), a declarat purtătorul de cuvânt al comitetului de anchetă.

“Putin a luat personal decizia de a-l demite pe Serdiukov,”  a afirmat într-o declarație. “Numirea lui Shoigu ca ministru al apărării a fost facut la recomandarea primului ministru Dmitri Medvedev.”

Serdiukov, 50 de ani, numit de către Vladimir Putin în februarie 2007, a fost primul ministru civil al Apărării Rusiei.

Shoigu, 57 de ani, a fost guvernator al regiunii Moscova. Iar mai înainte, a condus Ministerul pentru Situații de Urgență.
“Această numire a fost o surpriză pentru mine”, a declarat Shoigu după întâlnirea cu Putin.
“Voi încerca să fac tot ce îmi stă în putere ca să recapăt încrederea în armata Rusiei”.

Sursa: RIA Novosti

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Președintele Vladimir Putin l-a demis pe ministrul Apărării”

  1. al adin says:

    Amanta in locul sotiei, fiica a unui apropiat a lui Putin, reforma armatei ruse vs opozitia vechii garzi, vanzare de proprietati ale armatei, achizitii de armament si tehnica din strainatate in contradictie cu interesele industriei proprii si a clanului de la Kremlin. Detalii aici: http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/sex-coruptie-si-tradare-la-kremlin-283890-pagina1.html#top_articol