Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Preşedinţia a reclamat postul Realitatea TV la CNA pentru că “numele şefului statului a fost asociat cu decesul unui fost cadru militar”

Preşedinţia a reclamat postul Realitatea TV la CNA, pentru emisiunea “Ora de Foc” din 19 ianuarie, precizând că “numele şefului statului a fost asociat cu decesul unui fost cadru militar”. Aceasta, “fără a fi prezentate dovezi privind o legătură cauzală şi fără a verifica elemente, precum contextul şi cauzele decesului”, citează MEDIAFAX.

Administraţia Prezidenţială a sesizat pe 20 ianuarie Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în legătură cu emisiunea “Ora de Foc”, difuzată pe Realitatea TV , în 19 ianuarie, începând cu ora 21.00.

În sesizare, Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, îi solicită preşedintelui CNA, Răsvan Popescu, să precizeze dacă emisiunea “Ora de Foc” din 19 ianuarie “respectă principiile unei informări corecte”.

Valeriu Turcan atrage atenţia asupra dezechilibrului de puncte de vedere din emisiune, precizând că “cei doi moderatori şi un număr de patru invitaţi exprimau puncte de vedere împotriva Guvernului în vreme ce un singur invitat exprima puncte de vedere în susţinerea Executivului”.

Turcan face trimitere şi la “simularea imparţialităţii (sugerarea de către doamna Oana Stancu, de tratament psihiatric pentru demnitari ai statului român) şi la “derapaje de ordin editorial, precum invitarea unui psiholog pentru a interpreta acţiuni de natură politică şi executivă”, dar şi la “manipularea mesajelor venite de la cetăţeni – prezentarea unui singur tip de
mesaje” în respectiva emisiune.

Totodată, Valeriu Turcan precizează că în emisiunea “Ora de Foc” din 19 ianuarie numele preşedintelui României a fost asociat cu decesul unui fost cadru militar, “fără a prezenta dovezi privind o legătură cauzală şi fără a verifica elemente precum contextul şi cauzele decesului, tehnică de demonizare specifică propagandei de tip totalitar”.

“Ca această emisiune au fost multe altele. Având în vedere toate argumentele de mai sus, vă adresez rugămintea de a preciza în ce stat membru al Uniunii Europene există o situaţie similară la nivelul audiovizualului naţional. În acest context, merită să analizaţi dacă nu cumva giraţi personal derapajele şi degradarea din domeniul audiovizual”, se mai arată în sesizarea adresată de Valeriu Turcan preşedintelui CNA, Răsvan Popescu.

CNA va analiza în şedinţa de marţi, 25 ianuarie, sesizarea Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Preşedinţia a reclamat postul Realitatea TV la CNA pentru că “numele şefului statului a fost asociat cu decesul unui fost cadru militar””

 1. Catana says:

  Dar acest domn,Turcan,poate dovedi in ce tara membra aUE seful statului incalca Constitutia asa cum face al nostru?In ce tara membra NATO si UE seful statului are un comportament ostil fata de militari si politisti?

 2. colonelul says:

  A MAI MURIT UN COLEG (CAMARAD) MR(RZ) DAN IOSIF ,PROMOTIE 1983 ,SC,MILITARA NICOLAE BALCESCU. A FOST OFITER CU PREGATIREA FIZICA LA BRIGADA 5 TANCURI DIN TURDA. A MURIT DEPARTE DE CASA ,IN SPANIA. A FOST INCINERAT IERI,20 IAN, 2011. NU VA MAI AVEA PARTE DE UMILINTA CA NOI. DUMNEZEU SA TE IERTE IOSIFE! SA AI PARTE DE ODIHNA VESNICA ,CA PE BASE IL DOARE IN BASCA DE NOI.

 3. cetateanul says:

  De ce nu a reclamat si TVR1 unde proportia invitatilor este 100% in favoarea guvernului?

 4. Pantera Roz says:

  Ha-ha-ha-ha ! Sa mori de ras ! Marele barbat de stat si “reformator” al statului se plange la CNA ?! Pe modelul consacrat ” toa’sa educatoare,Gigel m-a tras de codite” ?! Pai ce facem,domnu’ Base?! Pe timpuri ii taxai dur pe jurnalisti ,cu “gaozar” si “tiganca imputita”,fara jena,iar acum ii parasti la CNA?! Ai imbatranit si ti-e frica,este?! Si de ce ti-e frica nu scapi,stii vorba aia…

 5. Valentin says:

  Asa este! Nenorocitul de basescu si gasca slugoilor incompetenti, prin masurile luate impotriva tuturor romanilor, sunt vinovatii morali pentru aceste tragedii…De ce noi si nu el? Oare pentru ce-i vom ura luni, vom fi reclamati la NATO?

 6. Valentin says:

  Inca o tragidie, astazi a mai murit un pensionar militar…DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!