Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Prezenţa germanilor în Afganistan a fost prelungită cu un an

Bundestagul german a votat vineri, 28 ianuarie, cu o largă majoritate, prelungirea cu încă un an a mandatului contingentului german în Afganistan.
420 de parlamentari au votat în favoarea extinderii misiunii, 116 împotrivă şi 43 s-au abţinut. În premieră, se precizează însă şi un termen de începere a retragerii militarilor germani din Afganistan. Dacă situaţia securităţii o va permite, primii soldaţi germani vor părăsi Afganistanul la sfâşitul acestui an.

Contingentul german numără 5000 de soldaţi, cu o rezervă de 350, pentru situaţii speciale. Noul mandat este valabil până la 31 ianuarie 2012 şi va costa statul german în jur de un miliard de euro, potrivit Deutsche Welle.

Sursa: Deutsche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.