Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Prima femeie magistrat militar din România va activa la Cluj

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat transferul magistratului Simina Avram de la Tribunalul Mureş la Tribunalul Militar Cluj.

Potrivit CSM, Simina Avram este prima femeie magistrat militar din România. Membrii CSM au avizat cererea de transfer în regim de urgenţă, la o zi după primirea ordinului ministrului Apărării Naţionale, prin care Siminei Avram i s-a acordat grad de ofiţer în Armata Română.

“Sunt optimistă şi sper că va fi un început foarte bun. A fi prima femeie magistrat militar este ceva foarte frumos şi de acum înainte se deschide calea şi pentru alte persoane de sex feminin care vor să fie magistraţi militari”, a declarat Simina Avram pentru portalul infocsm.ro, administrat de CSM.

Conducerea Tribunalului Militar Cluj a fost de acord cu transferul. “Mă bucur că a fost aprobat acest transfer. Sunt prea mulţi bărbaţi şi cred că era cazul să fie şi o femeie. Am avut o discuţie preliminară şi mi-am dat avizul, în măsura în care se vacanta un post”, a declarat preşedintele instanţei, locotenent colonel Marius Liviu Pop.

Cererea de transfer a fost determinată de faptul că soţul d-nei Avram, căpitan comandor-pilot Sorin Avram, a decedat în 1 noiembrie 2010, în urma catastrofei aeriene din localitatea Călăraşi, de lângă Câmpia Turzii.

sursa: Ziua de Cluj

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Prima femeie magistrat militar din România va activa la Cluj”

 1. Ghita de la Pocreaca says:

  “Cererea de transfer a fost determinată de faptul că …” … pe linga salariul “special” de magistrat (judecator , procuror) va mai primi si solda de grad (si gradatiile corespunzatoare acesteia) , uniforma , … etc…

 2. R. says:

  poate se incearca o compensare a pierderii sotului in urma catastrofei aeriene, a serviciilor pe care acesta le-a adus tarii si armatei, nu trebuie sa privim totul in “negru si cenusiu”, armata nu stiu cui, ca a romaniei nu ar fi facut asa ceva, a avansat la gradul de general pe “soldatul-fruntas primar de bucuresti ontanu” care cred ca nici nu invatase bine sa salute in timpul stagiului militar, o numire a sotiei acelui militar decedat in timpul serviciului poate fi si o incercare de atenuare a efectului psihologic determinat de aceasta pierdere, o schimbare care poate a fost determinata si de gradul de pregatire profesionala, aceasta fiind de fapt tot magistrat la tribunalul mures, daca ontanu, un fruntas devenit la apel … general al armatei a primit uniforma si celelalte onoruri (ce umilire a uniformei militare si a gradului militar) care ar trebui acordate doar unei persoane cu pregatire militara si care a comandat unitati si mari unitati militare, ce neclaritate poate fi invocata in acordarea gradului de ofiter acestei femei – magistrat.

 3. DGIA says:

  Magistratii militari au avut intotdeauna o optica stil sovietic, au facut exces de zel si i-au infundat cat de tare au putut pe militari pentru lucruri care ar parea ignisifiante pentru civili, poate doamna aduce un element de noutate in aceasta casta. Pe de alta parte, cat nu exista si “avocati militari” ca in SUA si alte state NATO, nu se justifica existenta unei justitii militare in Romania, lipseste exact partea de echilibru – apararea. Militarii au destui acuzatori, dar totusi pe ei cine ii apara?

 4. COLONELUL says:

  Tot respectul pentru Doamna Avram. Era necesar ca nulitatile care conduc Armata sa se aplece si la astefel de situatii. Avram A FOST UN AS AL AVIATIEI. BAREM ATAT SA SE FACA IN AMINTIREA LUI.

 5. indisciplinatu says:

  Nu cunosc persoana in cauza dar mi se pare iarasi o “fortare” de nota in domeniul m.r.u., tipic pentru sistemul militar.
  De ce nu se spune cu ce grad a fost “primita” in randul ofiterilor, “asa de curiozitate”-replica dintr-un celebru film de comedie romanesc- …si iarasi ce mi se pare total deplasat,…de ce magistrat si nu un simplu consilier juridic la vreo unitate militara sau comandament, daca are studii juridice???
  Magistratura este cu totul si cu totul altceva… confera pe langa salariul de rigoare o imensa responsabilitate profesionala…constat cu regret – a cata oara in ultimii 2-3 ani?- ca magistratura ca si intreaga justitie romana a decazut in ultimul hal.
  Si la …Cluj, no comment.
  Tot respectul pentru sotul sau dar ea ce “merite” are de a fost cocotata tocmai magistrat militar.

 6. indisciplinatu says:

  Am uitat ceva…s-a transferat,…de unde,…tot din magistratura???