Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Prima misiune de tip CIMIC pentru Compania KAF-GDA

Aspecte din timpul misiunii foto mapn.ro

Aspecte din timpul misiunii foto mapn.ro

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Ministerului Apărării Naţionale, militarii Companiei GDA – Ground Defence Area – dislocați în teatrul de operaţii afgan pentru a asigura securitatea Bazei Aeriene Kandahar, au participat pentru prima dată la o misiune de tip cooperare civili-militari.

Activitatea s-a realizat în parteneriat cu Forţele de Securitate Afgane, într-o localitate din apropierea Bazei Kandahar. Pe timpul desfăşurării operaţiunii, militarii au interacţionat cu populaţia locală, reprezentată de liderii tradiţionali. Deşi era vacanţă, militarii subunităţii au fost plăcut surprinşi de prezenţa copiilor, într-un număr foarte mare, care manifestau un entuziasm vădit pentru sprijinul material oferit. Informaţiile au fost transmise de capitanul Cristian Magdici.

Legătura dintre militari şi agenţiile civile trebuie privită ca o formă de colaborare extinsă. Aceasta permite identificarea unor interese comune, previne dublarea eforturilor şi rezolvă lipsurile existente, prin măsurile generale de ripostă. Cooperarea civil-militară are un rol vital în relaţiile cu necombatanţii pe timpul operaţiilor de tip JOINT multinaţionale, pentru prevenirea sau rezolvarea conflictului.

Pe parcursul desfăşurării operaţiei, misiunea de bază este aceea de a asigura cooperarea civil-militară în sprijinul îndeplinirii misiunii de către comandanţi. Pentru a realiza aceasta, trebuie efectuate o serie de activităţi printre care: comunicarea – realizarea unor legături active, schimbul de informaţii, coordonarea, realizarea acordurilor.

Bianca Simion, InfoMondo Militar

Sursa: Biroul de Presa al Ministerului Apărării Naționale

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.