Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Prima victorie a pensionarilor militari împotriva guvernului Boc

Un grup de militari în rezervă din Cluj-Napoca au obţinut în justiţie suspendarea executării HG nr. 735/21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, până la pronunţarea instanţei de fond.

Sentinţa Curţii de Apel Cluj poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Mai mulţi militari pensionari din întreaga ţară au declanşat acţiuni în instanţă pentru a anula decizia guvernului de la tăia pensiile.

UPDATE:

Fiind vorba de act normativ, daca o instanta l-a declarat suspendat se aplica tuturor (opozabil erga omnes)

Textul deciziei Curţii de Apel Cluj.

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

20 Responses to “Prima victorie a pensionarilor militari împotriva guvernului Boc”

 1. nicu says:

  A-ti ramas in urma . S-a castigat ,deocamdata si la BUCURESTI. TREBUIE odata ,sa se dezmeticeasca si JUSTITIA. Trebuie sa termine cu PROSTITUTIA in care a intrat. Judecatorii de la CLUJ ,I_AU APLICAT O LECTIE LUI BOC, DE NU-I ADEVARAT. Starea de spirit in Cluj si in judet,incepe sa devina INSUPORTABILA. toata lumea il “SFADESTE ‘ pe Boc. Oamenii aceia sunt de un bun simt fara margini. PANA LA UN PUNCT. Nu pot fi calacati in picioare de o metresa a marinarului sau de un cosas repetent in ale justitiei. Colegii ,au postat pe Roarmy230,faptul ca-s-a castigat(momentan) si la BUCURESTI. Sa fie intr-un ceas bun si HAI LA PROTEST PE 25 OCT. CU TOATA LUMEA!

 2. micutzul says:

  FELICITARI MAGISTRATILOR DIN CLUJ
  FELICITARI COLEGILOR DIN CLUJ SI BUCURESTI

  RUSINE JUDECATORILOR DE LA CCR.
  RUSINE GUVERNULUI
  RUSINE PARLAMENTULUI

  NU VOM AVEA LINISTE NICI UN PENSIONAR PANA CAND ACESTI NECALIFICATI NU VOR DISPARE !!!

  http://www.youtube.com/watch?v=4araEzhA-8s

 3. Jeni Oprisan says:

  Nu inteleg de ce nu le intra in cap la cei doi B, ….., adica Boc-anescu si Basescu-InJurulLui, ca principiul neretroactivitatii legii este sfant. Iar berbecii de la CC, fosilele injustitiei comuniste, si-au impartit dreptatea numai pentru a-i lor.

 4. ELENA says:

  @autorul
  Fiind vorba de act normativ, daca o instanta l-a declarat suspendat se aplica tuturor (opozabil erga omnes).

 5. rdancuta says:

  Multumesc doamnei Elena. Articolul a fost actualizat in consecinţă.

  Redacţia

 6. micutzul says:

  @ ELENA
  Fata draga iar vorbesti in albaneza ? (gluma ).

 7. toma says:

  Soarele a rasarit pe strada noastra. Mai trebuie sa steptam sa se si inalte pe bolta sperantei.
  Domnilor, in momentul de fata lupta noastra trebuie sa devina si mai acerba, nu trebuie ca dusmanul sa aiba momente de respiro, trebuie atacat din toate directiile. Sa luptam pentru actunea unitara a tuturor organizatiilor cadrelor in rezerva si retragere. Trebuie sa invingem!!!!

 8. altfel says:

  Nu vreau sa dezamgsc pe nimeni, dar e mai bine sa va surprinda bucuria decat tristetea. Poate stiti ca si legea 80/95 este incalcata de autoritati. In 2006-2007, cand a inceput incalcarea, mai multi militari au actionat in instanta, in mai multe localitati. Unele instante le-au dat castig de cauza, altele nu. Atunci, MApN a facut recurs “in interesul legii” iar ICCJ a trasat o linie directoare pentru toate instantele, ca sa NU se mai de castig de cauza militarilor. Iar instantele au fost obligate sa respecte decizia ICCJ. V-o spun in cunostinta de cauza pt ca si eu am dat in judecata MApN atunci. Cei care au citit serialul cu TERORISM JURIDIC IMPOTRIVA MILITARILOR ROMANI, pe site-ul meu, stiu toata povestea.
  Ce vroi a spune este sa mai avem rabdare. Ca ne putem bucura si mai tarziu, la fel de bine, de va fi sa fie, dar tare-i rau sa plangi dupa ce ai ras!

 9. ELENA says:

  @altfel
  Ai dreptate, nu cadem pe spate de bucurie, ci stim ca … lupta continua.
  In cazul de fata va fi, PESEMNE, un recurs (nu in interesul legii, evident) declarat de Guvernul Romaniei, care se va judeca la Inalta Curte.

 10. indisciplinatu says:

  Pun si eu o intrebare de om prost:
  De ce s-a renuntat la judecata in dosarul de la Bucuresti???…cititi comunicatul SCMD de pe pagina sindicatului, semnata de colonelul(r) Monac!!!
  O eroare care s-ar putea sa ne coste destul de scump!!!
  Sa dea Domnul sa n-am dreptate dar nu e in regula!!!….deci,la Bucuresti se pare ca nu s-a castigat ci S-A RENUNTAT DE BUNA VOIE LA JUDECATA!!!
  Daca pierdem in recurs la ICCJ cu dosarul de la Cluj…ha???
  Mizam ca la ruleta totul pe o culoare????…si pe un dosar care nu este “gestionat” de sindicat ci este meritul unor oameni si a unui avocat care, cinste lui, a facut in asa fel sa obtina maximum din situatia creata???
  Cred ca un raspuns pe tema asta ar trebui sa primim din partea Comitetului Director al SCMD,…poate sunt eu exagerat si panicard dar nu este permis asa ceva!!!
  Incep sa am serioase indoieli asupra modului in care sindicatul ne reprezinta in instanta.
  Orice cauza are riscul ei sa fie pierduta dar se merge pana la capat nu te retragi la umbra succesului altuia!!!…astept reactii!!!

 11. nicu says:

  ORICUM ,succesul le aparine integral colegilor de la Cluj.Sindicatul…..sa vedem rezultate..apoi mai vorbim. Ardelenii,vorbesc mai putin si….au rezultate concrete. Mai lasa-ti vorbaria si sa ne concentram pe FONDUL problemelor.

 12. Covăsneanul says:

  Moderaţie! aţi observat că la ÎCCJ sunt promovaţi, ca judecători , foşti procurori, inclusiv nr.1 şi 2.
  Mâna lungă a Bă’secului se manifestă peste tot!
  PS. Dosarul FNI, este retrimis, după 10 ani la Curtea de Apel! Se rejudecă??? Începe circul, vai de fraierii care au depus bani. Asta-nseamnă că şi dosarul FLOTA ne poate creea satisfacţii!!!
  Veselă ţară!

 13. lucius says:

  indisciplinatu,
  Cred ca singurele “reactii” vor fi la adresa ta. Spun acest lucru dintr-un singur motiv: poti acuza sindicatul din cu totul alte motive, dar numai de reprezentare in instanta NU.
  Daca totusi ai nelamuriri, cred ca persoana cea mai indicata din acest punct de vedere este d-na Elena – ai adresa de mail pe site-ul SCMD.
  Si inca un lucru: acuzatiile noastre (inclusiv ale mele, care le-am facut cu putin timp in urma), la ora actuala, sunt mai mult subiective si prea putin obiective.

 14. indisciplinatu says:

  pt lucius
  Nu te duci in instanta ca sa te afli intreaba!!!!
  Nu acuz SCMD ci trag un semnal de alarma privind modul total nepotrivit de reprezentare a intereselor noastre la termenul din 29.09.!!!
  Atata timp cat platesc cotizatie la sindicat vreau macar sa mi se explice de ce si mai ales cine a luat o asemenea “initiativa” de doi bani!!!
  La ce bun atunci “zbaterea” unora si altora de la sindicat daca te retraqi fara un motiv plauzibil, cert si eventual,…dupa regulile de procedura procesuala!!!
  Ma intereseaza mai putin reactiile la adresa mea,…poate nici atat, dar la 72 de ore de la ce s-a intamplat in sala de judecata nimeni nu vede padurea de copaci,…din pacate.
  A avut dreptate Elena,..ar fi cazul sa ne miscam fundurile la instanta cand avem termen….macar sa fim de fata si daca avem nelamuriri sa le elucidam pe loc si nu aici.

 15. antim says:

  Suspendarea pina la judecarea pe fond a cauzei inseamna aplicarea corecta de catre judecatorii de la Cluj a unui principiu de drept. Felicitari.
  Victorie deplina va fi doar atunci cind se va cistiga cauza care se judeca.

  Va intreb daca aceasta hotarire se aplica de drept tuturor militarilor sau numai celor care au initiat actiunea? Multumesc.

 16. lucius says:

  indisciplinatu,
  Vad ca incepi sa-ti dai singur raspunsurile.

 17. indisciplinatu says:

  Da,..vorbesc in oglinda!!!

 18. ELENA says:

  @antim
  Fiind vorba de act normativ, daca o instanta l-a declarat suspendat se aplica tuturor.
  @all
  Imi cer scuze si nu vreau sa fiu inteleasa gresit. Eu nu ma pricep la avioane, de exemplu, si nici la matematici. De aceea niciodata nu contrazic un inginer sau un economist. Decizia de renuntare s-a luat in regim de maxima urgenta, dupa ce ne-a venit minuta de la Cluj, de C. Director care s-a intrunit … in sala de judecata, la Curtea de Apel Bucuresti, si unde au fost si alti colegi, si unde as dori sa vad cat mai multi sindicalisti cand avem termene de judecata…
  Dupa cum a spus-o dl. Dogaru de mai multe ori, avem o strategie, inclusiv juridica, pe care o vom pune in practica. Strategia include, evident, mai multe variante, in functie de ce se intampla din momentul introducerii actiunii si pana la un anumit moment. M-am justificat in fata celor care au fost la Curtea de Apel. Dar nu-mi cereti sa supun dezbaterii pe bloguri strategia juridica a SCMD, ca nu o voi face. Iar celor care doresc explicatii le recomand sa ma contacteze prin intermediul presedintelui de filiala. Da, toti membrii de sindicat au dreptul la explicatii!

 19. lucius says:

  D-na Elena,
  Nu trebuie sa va justificati in fata nimanui – credeti-ma.
  Singura propunere care o am, este sa anuntati cand sunt termene de judecata – restul, cred ca priveste pe fiecare in parte. Daca doriti detalii, vi le dau pe … alte cai.