Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Primele reacții după summit-ul Trump-Putin

foto  Doug Mills The New York Times

foto Doug Mills The New York Times

La doar câteva zile după summit-ul NATO se desfășoară și întâlnirea de la Helsinki dintre președintele rus, Vladimir Putin și Donald Trump.

În cadrul conferinței de presă comune, Putin a precizat că au discutat despre combaterea terorismului și a securității cibernetice. Acesta a vorbit despre colaborarea din Siria și cum să aducă refugiații acasă, dar și despre felul în care SUA și Rusia au cooperat pe timpul operațiunilor militare de acolo.

Anterior întâlnirii, Putin, stiut pentru faptul că se lasă așteptat a întârziat cu aproape 30 de minute la întâlnire. Întrevederea între cei doi lideri a durat mai mult de 2 ore.

Din perspectiva lui Donald Trump întâlnirea a fost un bun inceput ,,Am avut un dialog deschis, direct si foarte productiv. A mers foarte bine’’ .  ,,Relatiile noastre nu au fost niciodata mai rele decât sunt acum.Totuși, asta s-a schimbat acum 4 ore’’.

Putin a apreciat întâlnirea ca fiind de asemenea un succes.

Nicoleta Dubei

Surse: BBCThe New York Times

 

 

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.