Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Primii instructori EUTM au ajuns în Mali. Nu şi cei români

Şeful misiunii EUTM în Mali, colonelul Bruno Heluin, a anunţat că primul contingent al Uniunii Europene, compus din 70 de instructori militari, a ajuns în Mali.

Misiunea EUTM în Mali are scopul de consiliere şi instruire a forţelor armate din Mali.

“Contingentul va ajuta la reformarea armatei din Mali astfel încât să fie capabilă să apere teritoriul naţional”, a declarat colonelul Bruno Heluin.

Potrivit lui Heluin o parte din contingent va rămâne în capitala Bamako pentru a păstra legătura cu conducerea armatei, iar restul va fi desfăşurat la Koulikoro, 60 de kilometri nord de Bamako, pentru pregătire.

Programul de pregătire va fi derulat de 200 de instructori din 15 state europene, inclusiv România, şi se va întinde pe o perioadă de 15 luni. Obiectivul programului este pregătirea a patru batalioane.

Franţa a intervenit militar în Mali la mijlocul lunii ianuarie, la cererea autorităţilor din această ţară confruntate cu înaintarea spre Bamako a insurgenţilor islamişti ce ocupă nordul de la jumătatea anului 2012.

Potrivit oficialilor francezi armata din Mali şi alte trupe africane urmează să preia comanda operaţiunii de la francezi. UE a decis să trimită mai multe sute de instructori pentru a întări capacitatea armatei din Mali. România va trimite 10 instructori, nefiind însă anunţată oficial data trimiterii acestora.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.