Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Primul ministru şi ministrul grec al Apărării au înlocuit conducerea Armatei

În încercarea de a obţine cât mai mult sprijin politic pentru primul ministru grec, Giorgios Papandreou, ministrul Apărării, Panos Beglitis, a dispus înlocuirea întregii conduceri a Armatei elene cu ofiţeri apropiaţi de actuala conducere politică a ţării.

Consiliul de Securitate a statului, reunit sub preşedinţia premierului Giorgios Papandreou, a decis  înlocuirea şefului statului major general, şefii Statelor Majore ale forţelor terestre, forţelor navale şi aviaţiei militare – şi a eliberat din funcţie alţi 12 ofiţeri din armata terestră şi Marină.

Atât Panos Beglitis cât şi alţi reprezentanţi ai MAp elen nu au oferit nicio explicaţie pentru schimbările bruşte, radicale, care ar putea fi apreciate ca

fiind în legătură cu schimbările programate pentru 7 noiembrie, ca parte a unei revizuiri anuale obişnuite când se fac de regulă pensionări şi treceri în

rezervă a unor ofiţeri din conducerea Armatei.  Cu toate acestea, de obicei, modificările anuale nu afectează întreaga conducere.

Opoziţia politică s-a pronunţat deja împotriva măsurii considerând-o ca fiind de natură politică.

Mai mult, analiştii politico-militari, apreciază că măsura semănă cu acţiunile de subordonare întreprinse de guvernul turc pentru subordonarea politică a Armatei şi că aceasta poate fi coniderată ca măsură de prevenire a implicării Armatei în criza politică declanşată în Grecia.

Pentru ieşirea Greciei din criza economică profundă în care a intrat, premierul Papandreou, a propus realizarea unui referendum în care electoratul să se exprime în privinţa acceptării planului de salvare propus de UE/FMI/BM, iar pentru vineri 4 noimebrie, a cerut un vot de încredere pentru guvernul său în Parlamentul de la Atena.

sursa: The Telegraf

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.