Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Prinţul William al Marii Britanii – dislocat în insulele Falkland în 2012

printul William - pilot militar. foto telegraph.uk

Prinţul William al Marii Britanii va fi dislocat în insulele Falkland în 2012, în calitate de pilot pe elicopter, în operaţiuni de căutare-salvare. Anunţul a fost făcut de Ministerul britanic al Apărării.

Prinţul va participa la misiuni timp de 6 săptămâni în februarie şi martie 2012.
Potrivit AP, preluat de AGERPRES, Prinţul va face parte dintr-un echipaj de patru al Forţelor aeriene regale britanice, fiind înregistrat cu numele locotenent de zbor William Wales.
Ministerul Apărării a precizat că prinţul William, în vârstă de 29 de ani, nu va efectua niciuna dintre îndatoririle sale oficiale pe durata misiunii.
De asemenea, soţia sa Kate, ducesă de Cambridge, va rămâne în Marea Britanie.

Marea Britanie deţine aceste insule de peste 180 de ani, dar Argentina pretinde suveranitate asupra teritoriului pe care îl numeşte Las Malvinas.
Anul 2012 este unul sensibil, întrucât se împlinesc 30 de ani de la aşa-numitul război al Malvinelor, notează AP.

Argentina a invadat insulele în aprilie 1982, dar forţele britanice le-au recucerit după un război de zece săptămâni, soldat cu moartea a 650 de militari argentinieni, 250 de militari britanici şi a trei localnici.

Unchiul lui William, prinţul Andrew, a luat şi el parte la conflict, fiind pilot de elicopter. Marea Britanie are în insule un contingent de 1.000 de militari, în timp ce numărul locuitorilor este de circa 3.000.

Sursa: AP, AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Prinţul William al Marii Britanii – dislocat în insulele Falkland în 2012”

  1. Marlon Juvet says:

    Prinţul Andrew a zburat în cel mai periculos tip de misiuni, cel în care elicopterele atrăgeau asupra lor rachetele destinate navelor. Şi era fiul reginei, al doilea în ordinea succesiunii la tron. Noblesse oblige, nu-i aşa? E o altă diferenţă între republică şi monarhie, pe lîngă cea definită de Petre Ţuţea.

  2. Bure Bista says:

    Marlon Juvet,

    Crezi ca in Republica e usor sa fii fiul lui tata? Sau fiica lui tata? Trebuie sa zbori la Bruxelles sa cumperi si sa vinzi case. Viata grea. Dar ce nu fac liderii pentru popor