Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Procesul SCMD – Guvernul României, judecat la 15 septembrie

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit ca în ziua de 15 septembrie ora 12.00 reprezentantul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), col (r) Mircea Dogaru, să se prezinte la această instanţă în calitate de “reclamant” în procesul cu Guvernul României în calitate de “pârât”, pentru Fond suspendare act administrativ.

Mai precis, se va lua în dezbatere suspendarea executarii Hotărârii Guvernului nr. 735/2010.

Cererea de chemare în judecată a Guvernului României în scopul suspendării executării Hotararii Guvernului nr. 735/2010 a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti, dosar nr. 7130/2/2010.

Hotărârea Guvernului 735/2010 a fost emisă în scopul aplicării Legii 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor. Mai precis a recalculării şi diminuării pensiilor militare.

sursa: SCMD

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

22 Responses to “Procesul SCMD – Guvernul României, judecat la 15 septembrie”

 1. Trifon Gruju says:

  E timpul solidaritatii. Sa vedem daca explodeaza mamaliga, sau nu! II urez succes domnului col. Dogaru.

 2. Alecuș says:

  Domnule Dogaru,
  Indiferent de rezultatele pe care le veți obține în confruntarea cu actualele autorități, vă sugerez să creați un partid al cadrelor militare în rezervă și retragere pentru a le apăra interesele. Cred că veți avea mulți susținători, mai ales că sunteți o enciclopedie a istoriei neamului românesc. Oricum, mii de mulțumiri pentru acțiunile pertinente întreprinse pentru păstrarea onoarei și demnității militarilor care s-au pus decenii la rând în slujba patriei iar acum sunt terfeliți și batjocoriți de o clică de politicieni mafioți.

 3. Dumitriu says:

  Totul tine de imagine si aparanta de democratie. Sunt convins ca justitia nu va anula legile incriminate. Masura este impusa din afara tarii. Anularea HG 735 se poate face doar printr-o decizie politica. Cine sa o ia?Basescu, Boc? opozitia?

 4. Fostul says:

  Daca tot se va prezenta, domnul Dogaru va trebui sa adopte o pozitie “decenta”, clara, concisa si numai la obiect.
  Este bine sa fie documentat cu toate motivele invocate in plangerea prealabila, motive pe care trebuie sa le sustina sistematic, cu rabdarea si argumentatiile cadrelor didactice aflate in fata unor elevi ostili, cu idei preconcepute si cu spatele asigurat…
  Domnul colonel are toate calitatile si priceperea necesare sustinerii cauzei procesului. Chiar daca rste doar intr-o institutie judecatoreasca inferioara, de sector. Prestatia sa va fi de natura de a clarifica oprobiul adus hainei militare ca sora cu roba magistatului…
  Sa dea Dumnezeu sa se retraga Legea 119/2010, inainte de a determina-o rusii!

 5. mlens says:

  Chiar daca sunt cadru militar, nu doresc nici un succes. Domnului Dogaru. Domnul Dogaru si cei pe care ii reprezinta au luat spuma de pe lapte, respectiv banii MAPN. Cei care am ramas sa muncim, muncim pe gunoaie. Sa va fie rusine, domnul Dogaru. Daca vreti sa faceti ceva, daca aveti ceva legatura cu Armata Romana, ridicati-va in numele tuturor, nu in numele celor care ati ridicat miliarde, cu sacul de la Armata, iar acum oracaiti sa va ramana pensii de zeci de milioane. Ai habar donule dOgaru, cam ce salariu primeste un ofiter in MAPN? Va spune eu ca nici nu stie si nici nu-l intereseaza. Ceausescu i-a dat casa si salariu, regimurile post decembrist, salarii/pensii/zeci de salarii compensatorii. MILIARDE. Am ramas fraierii sa muncim pe zece milioane, domnule Dogaru. Dute……!

 6. Bure Bista says:

  Mai mlens,

  Ai o judecata cam subtire. Mai indoiesc sincer ca esti ofiter. Sincer m-as ingrozii sa chiar fii. Dar…

  Demersul SCMD trebuie vazut ca un demers al tuturor militarilor, activi (adica viitori pensionari) si in rezerva/retragere. SCMD nu putea sa faca NIMIC in privinta reducerii salariilor cu 25%. E logic. Dar nici nu a oprit pe mandrii ofiteri activi sa se constituie in sindicat conform legislatiei europene si sa-si apere drepturile.

  Daca un ofiter activ din Armata Romaniei crede un cuvant din ceea ce minte ministrul de carton Oprea isi merita soarta si statutul terfelit.

  In rest in postarea ta este vorba despre mioriticul “sa moara si capra vecinului” pe care dumneata il aduci la rang de ipocrizie.

  Sau poate esti platit pentru postare?

 7. Henri says:

  Pentru miens,
  Se vede clar interpretarea ta basescianista.Dute tu …unde ne trimiti pe noi.Actualii activi sunt o rusine pentru Armata Romana, niste speriati care n-au curaj nici sa spuna cum ii cheama.Feliciari domnule Dogaru si succes pe mai departe, rezervistii au nevoie de dumneavoastra. Se pare ca activi au ramas doar fricosii si ….nomenclaturistii lui basescu.Apropos, la ce averi au, pe oprea si gen. marin ii doare la basca de pensia militara ..!!

 8. SAM says:

  Pentru mlens
  Se pare ca esti cam redus. Daca esti cadru activ esti un fricos si un las.
  Abia astept sa te vad pensionar militar cu pensie nesimtita mai boule…

 9. Doar Eu says:

  Catre toti de mai sus,
  Si pe mine ma deranjeaza modul de exprimare si gandirea a acelui – ofiter activ- (daca este intradevar), dar totusi ar fi fost mai intelept sa spuna cum la servici li se pune pumnu-n gura activilor … de nu le convine ….valea… Anii trec si peste ei -activii din armata .Stiti expresia ca ” Orice cal de cursa ajunge o gloaba” .
  Cu totate astea trebuie sa sprijine si ei (militarii activi) demersurile pe care le face SCMD prin distinsul domn colonel Dogaru si prin adevaratii fosti militari ai Armatei Romane – (asta daca vor sa mai spere si ei la o pensie militara) .
  Felicitari Domnule Dogaru si mult SUCCES in tot ceea ce veti intreprinde pentru cei ce-au purtat haina militara cu cinste si pentru familiile acestora. Copiii nostri depind de pensiile celor care , unii de la 14 ani au purtat haina militara , au crezut in Drapel si Patrie si pe care guvernantii i-au “azvarlit ” de prea tineri din Armata iar acum ii trateaza ca pe niste “paria” carora vor nu doar sa le calce pe viitor , ci sa le stearga si trecutul…..
  doar un civil -nepot de veterani

 10. micutzul says:

  @ mlens

  Dragul meu , sunt de acord cu tine. In cazul in care esti cu advarat ofiter, ceea ce ma indoiesc sincer, acum inteleg de ce eu nesimtit, a trebuit sa trec in rezerva in floarea varstei cand eram cu adevarat copt si ca barbat si ca pregatire militara. Eu si cei ca mine nu suportam pumnul in gura , stiam meserie si puteam sa/i dam jos oricand. Doar cu un regiment. De care vrei tu. Ei stiau ce putem si s/au gandit ca e mai bine sa treaca la decimare de cateva ori. Nu sunt un simpatizant al lui Dogaru dar nici nu pot sa vad cum un neterminat jigneste un om, retine un om, care a facut atata scoala si are atatea cunostiinte. Daca esti cadru militar ceea ce nu prea cred ar fi cazul sa treci din nou prin scoala fiindca ai sarit trei etape.Daca esti SGV, te respect, ai ales aceasta categorie, respecta ordinele, lupta pentru drepturile tale , dar invata ca de la gradul tau pana la cel de colonel e cale de o viata. Eu regret sincer ca nu am putut.
  Cu respect un ofiter roman.

 11. Terentius The Younger says:

  Nu are cum sa fie, dom’le, ofiter sau subofiter. Uitati-va la halu’ cum scrie. Si astea nu sunt semne de degete alunecate pe tastatura, sunt semne de scurtcircuite neuronale(scurtcircuituri???? de cand cu succesurile lu’ idioata a mica a lui Basescu, s-au relativizat toate formele astea de plural). Poate din stia, cam multi intr-adevar, filiera indirecta, angajati la institutie “sa mananca si gura lu ei o paine Graham”. Nepotii si netotii… Auzi formulare: “dute”. Hehehe. Votantii lu Basescu in plina forma…

 12. roarmy says:

  Domnule Henry, va citez: Actualii activi sunt o rusine pentru Armata Romana, niste speriati care n-au curaj nici sa spuna cum ii cheama.
  Nu credeti ca domnia voastra este rusinea armatei? Daca activii nu au curaj sa spuna ceva domnia voastra de ce nu spuneti? De ce nu ati fost prezent la palatul parlamentului cand se dezbatea legea pensiilor?
  Sau poate ati gresit in exprimare: o parte mica a militarilor activi si atunci poate va inteleg. Pana la a va exprima concret va spun doar atat: sa va fie rusine pentru ca aruncati cu noroi intr-o categorie sociala din care nu cred ca ati facut parte.

  Pentru mlens: faptul ca au luat miliarde, ca iau zeci de milioane nu cred ca este treaba ta. A fost o lege pe care nu pensionarii au adoptat-o ci statul roman. Ei doar s-au conformat. Acum statul roman vrea sa le ia ceea ce le-a dat conform legii, asta in conditia in care oamenii au renuntat la un statut si o pozitie sociala. Pentru persoana ta nu este un mare semn de intrebare?

  Pentru ceilalti (exceptie micutzul): va exprimati mai rau ca cel de mai sus aducand jigniri si balacarind mai rau ca niste tate.
  Micutule, mult respect, daca are importanta, pentru modul cum ati combatut acest post.

 13. Henri says:

  Pentru roarmy
  ,,Sa va fie rusine” sa-i spuneti comandantului vostru suprem, nu noua rezervistilor ( adica OFITERILOR IN REZERVA !! ).ARE PERFECTA DREPTATE MICUTZUL- am fost amagiti si scosi din sistem oameni capabili ajunsi la maturitate, de care se dovedeste, armata avea inca nevoie! Am lasat loc tineretului, altfel, stateau pe o functie ani de zile. Acum suntem batjocoriti si ni se scoate ochii. Sa stii ca eu nu sunt parlamentarul Dobra, sa uit de unde am plecat !!!! Iar la parlament, au fost reprezentantii SCMD, NU PUTEAM FI TOTI.IAR LA ACTUALII ACTIVI…..EU MA REFEREAM LA CEI DIN VARFUL PIRAMIDEI, NU LA MILITARII DE RAND !

 14. gradat says:

  @miens
  Pentru cit munciti nici nu meritati mai mult

  cenzurat din cauza limbajului

  fost soldat -gradat

 15. qdq3 says:

  Domnilor activi, de ce stati la palavre cu …

  cenzurat din cauza limbajului folosit

  Draga redactie, nu mai sterge mesajele care nu-ti convin. AM trimis o gramada. Le lasi doar pe cele care iti plac. Sau esti formata tot dii …

  cenzurat din cauza limbajului folosit

 16. fagarasanu says:

  din TRANSILVANIA EXPRES BRASOV

  Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Braşov a terminat de recalculat indemnizaţiile celor care au beneficiat până acum de pensii speciale, de lux. Ca urmare, din septembrie, 108 pensionari braşoveni vor primi sume şi de zece ori mai mici.

  Mihail Tarbă, directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Braşov, spune că dosarele acestor pensionari au fost practic complet refăcute, şi asta manual, fiindcă a trebuit să li se aplice formula de calcul folosită în cazul tuturor românilor, conform Legii 19/2000, adică să li se stabilească drepturile băneşti în funcţie de stagiul de cotizare (vechimea în muncă) şi de punctajul realizat prin salariul avut şi, pe cale de consecinţă, prin contribuţia plătită. La nivel naţional au fost recalculate şi vor intra în plată din septembrie peste 6.000 de astfel de pensii. 108 dintre ele sunt din judeţul Braşov. De asemenea, legile speciale nu se mai aplică în cazul celor care se pregătesc de pensionare.
  La Braşov, circa 170 de pensionari au indemnizaţii cuprinse între 3.000 şi 20.000 de lei, dar 108 vor fi afectaţi de reducerea drastică. Directorul CJP Braşov a precizat că, iniţial, de la Bucureşti primiseră o listă cu 86 de persoane. „Am «periat» noi fiecare dosar, fiindcă baza de date de la CNPAS nu era bună, şi am ajuns în final la 108 persoane”, a explicat Tarbă. Pensionarii ale căror dosare au intrat în recalculare s-au retras din activitate în baza aşa-numitelor legi speciale, care statuau „pensia de serviciu”, ce reprezenta 80-85% din salariul sau indemnizaţia pe care beneficiarii au avut-o, fie ca medie a ultimelor 12 luni, trei luni, fie chiar din ultima lună, perioadă în care, absolut întâmplător, veniturile salariale ale viitorului pensionar erau substanţiale.

  Aviatorii rămân cu „doar” 5.000 de lei
  Este vorba, în primul rând, de personalul aeronautic navigant, de personalul auxiliar din instanţe, de personalul diplomatic (consular), de parlamentari şi de angajaţii Curţii de Conturi. Recordmenii pensiilor erau şi rămân, totuşi, aviatorii, pentru care s-a aprobat în 2006 Legea 223. În evidenţele CJP Braşov se află acum 35 de foşti aviatori, ale căror pensii de serviciu se situau între 8.000 de lei (80 de milioane de lei vechi) şi 20.000 de lei (200 de milioane de lei vechi). Patru dintre ei încasau net câte 200 de milioane de lei vechi în fiecare lună. Ei au ajuns acuma la pensii de patru ori mai mici, circa 5.000 de lei. Salvarea lor a fost faptul că activitatea pe care au desfăşurat-o a fost inclusă în grupa I de muncă şi astfel au beneficiat de OUG 100/2008, prin care s-au majorat pensiile celor care au lucrat în grupele de muncă. De cea mai dură „aterizare” a avut parte însă un urmaş de pensionar aviator, care de la 3.700 de lei a ajuns la 312 de lei! Cum prin lege, pensia minimă socială este de 350 de lei, va încasa această sumă. Singura scăpare ar fi să fi avut propria pensie, mai mare decât cea minimă, la care să fi renunţat în favoarea celei de urmaş şi la care să se întoarcă acum. În baza Legii 567/2004, circa 40 de foşti angajaţi din personalul auxiliar al instanţelor şi parchetelor, aflaţi în evidenţele Casei Judeţene de Pensii (CJP) Braşov, au mai primit luna aceasta o pensie de serviciu medie de 3.000 de lei. Luna viitoare vor primi circa 1.000 de lei. Şase foşti angajaţi ai Curţii de Conturi primesc între 4.000 şi 5.000 de lei lunar, iar acum vor avea sub 2.000 de lei. Cei mai „săraci” dintre cei care au o lege specială pentru pensia de serviciu sunt foştii angajaţi ca personal consular. La Braşov sunt doar două persoane, care primesc în medie 3.000 de lei şi vor ajunge tot la 1.000 de lei.

  Pensie mai… mare prin recalculare
  Parlamentarii (deputaţi şi senatori) beneficiază de Legea 96/2006, în baza căreia 12 foşti ocupanţi ai fotoliilor din Parlament, aflaţi în evidenţele CJP Braşov, primeau în medie 4.000 de lei.
  Şi în cazul lor reducerile sunt drastice: de la 3.300 la 1.680 de lei şi, mai rău, de la 4.470 de lei la 760! Aici sunt şi excepţii: un braşovean care a lucrat mult timp în grupa I de muncă, înainte de a obţine mandatul de parlamentar, a ajuns acum de la 3.350, pensia de serviciu, la 4.700 de lei, cea prin Legea 19/2000.
  Economiile prognozate de Guvern prin recalcularea acestor pensii speciale se ridică la aproape 87 de milioane de lei în 2010 şi la peste 260 de milioane de lei în 2011.
  Un alt act normativ se referă la recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor.

 17. indisciplinatu says:

  pt mlens
  Cei care nu au avut sange in instalatie sa iasa din sistem au acum ciuda pe cei care au facut-o.
  Miza???…ca-ntotdeauna, banii.
  Da, am luat si eu platile compensatorii cu care, din ianuarie, imi voi carpi pierderile din pensie….loc de munca nu mai am deocamdata si asta este!!! Scopul acordarii acestor bani este pe deplin justificat, asa ca nu mai aratati cu degetul spre noi, rezervistii!!!
  Banii nu au fost motivul plecarii multora dintre noi din sistem, asta ar trebui sa bage la cap toti indobitocitii din randul nostru, al cadrelor militare!!!
  Iar activii, daca ar avea putina demnitate in ei, ar gasi metode sa dea semnale ca asa nu se mai poate,….insa multi sunt lasi si mai ales turnatori printre ei….
  Procesele intentate de sindicat si cele in nume propriu sunt si in interesul vostru, al celor din activitate,…nu mai fiti asa de prosti, trezi-ti-va si nu mai credeti balivernele sefilor vostri incompetenti in frunte cu chelnerul oprea!!!
  Spiritul de corp n-a murit inca dle mlens, tu insa nu faci parte din niciunul,…din fericire!!!!

 18. indisciplinatu says:

  Si inca ceva…..dle mlens,…pune mana pe legea sindicatelor si nu mai da din gura aiurea!!!!
  Vrei sa fii reprezentat????…faceti sindicat!!!
  Ia intreaba-ti sefii pe unde zace noul statut al cadrelor militare????

 19. armydearmy says:

  Nu stiu despre ce sange in instalatie vorbeste un tovaras mai sus (INDISCILPINATUL se autointituleaza. …), laudandu-se ca a avut curajul sa iasa la pensie anticipat…Ce curaj ai avut, tovarase. Nici unul…Ai facut un raport si ai iesit..ATAT!!. Acum nu se mai poate. Legea nu mai da voie…Despre ce curaj vorbesti, repet? Aveam oarece respect pentru militari..Dar citind randurile de mai sus, nu gasesc decat niste babe…care mai de care se lauda…ba ce a facut, ba ce putea sa faca…Fara a intelege un lucru. In toata lumea civilizata….POLITICUL (partea civila) dicteaza! Deci, tovarasi: S-a schimbat legea, de iesit la pensie…DIN LIPSA DE BANI!!! De ce? Pentru ca banii sunt la voi in conturi…MILIARDE! Asta trebuie sa inteleaga OPINIA PUBLICA.

  Repet, Draga Redactie…de ce stergi mesajele pe care le trimitem? Lasati numai ce va place? Ce site sunteti, fratilor..De autopropaganda. Pai, fraieri suntem (kiar si eu) ca va citim….CENZURA CURATA!!!!

  Vreti sa stiti un adevara? Greul este la cei tineri!!!! Voi, ati incasat sumele, le-ati pus la banca, calculati lunar dobanda cu creionul chimic, precum ati facut o viata..Ce mai doriti?

 20. micutzul says:

  @ Armydearmy

  Domnule stai linistit calmeaza/te si putem sa stam de vorba. Noi , cred ca toti militarii , suntem de acord ca politicul trebuie sa gestioneze treburile statului, deci implicit si ale armatei. Dar care politic ? Asta ? E de ras. Ca suntem babe, asta e , mai imbatranim si noi. Am invatat o viata cazona, sa inghitim. Acum e greu . Dar se pare ca ne revenim. Acum sa stii ca am evoluat si noi datorita voua civililor de la creionul chimic la grafit si radiera. A fost greu, dar ca urmare a bugetelor Apararii din ultimii 20 ani ne/am descurcat. E adevarat nu sunt bani de pensii si salarii dar stii cumva frunza lui Udrea cate pensii face? Sau cate incubatoare ? Sau cate sali de operatii ? Da, probabil ca avem miliarde in conturi . Dar toti la un loc. Nu ca politicienii pe care ii pupi in ……fiecare cu miliardele lui.
  Mai invarte Doamne Roata…De ce cred eu ca in afara de tehnologia care avanseaza rapid, istoriile se repeta, se repeta, se repeta….

 21. Lucian* says:

  @micutzul
  Propui o solutie turceasca?
  Solutia armatei turcesti la deraparile politicului catre fundamentalismul islamic a fost pur si simplu rasturnarea guvernului sau fortarea declararii ca ilegale a partidelor islamice.
  Nimeni nu a comentat nimic si doar recent politicul se razbuna pe armata

 22. micutzul says:

  @ Lucian*

  Ben gördün mü, Türk herhangi bir referans?

  Adica…**Vezi ca am facut eu vreo referire la turci , aici ?**
  Nu, dragule eu efectiv nici nu m/am gandit la asta. Si nici nu inteleg de unde ai scos/o.Si pentru cunostiinta ta , astfel de propuneri nu se fac pe NET. Noi nu avem astfel de traditii.