Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Proiect de Acord de parteneriat strategic între SUA şi Afgansitan

Afganistanul şi SUA au finalizat proiectul unui Acord de parteneriat strategic cu scopul de a defini relaţiile dintre Kabul şi Washington după anul 2014, potrivit preşedinţiei afgane, citate de AFP şi AGERPRES.

“Proiectul de Acord privind parteneriatul pe termen lung dintre Afganistan şi SUA a fost finalizat şi semnat pe 22 aprilie la Kabul de către responsabili din cadrul celor două delegaţii ce au purtat negocieri în capitala afgană”, se arată în comunicat.

“Acordul este gata pentru a fi semnat de cei doi preşedinţi”, se mai afirmă în document.

Kabulul a pus deja două condiţii prealabile pentru semnarea acordului, şi anume transferul către autorităţile afgane al controlului asupra închisorii de la Bagram şi încetarea raidurilor nocturne ale forţelor internaţionale împotriva talibanilor.

Sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.