Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Proiect de completare a legii cu privire la pensiile militare

Potrivit unui proiect de completare a legii cu privire la pensiile militare de stat, depus la Senat de trei deputaţi PSD, “o anumită categorie de cadre militare ar putea ieşi la pensie mai repede”.
Astfel, proiectul legislativ propune să fie redusă vechimea necesară ieşirii la pensie, de la 15 ani la 10 ani. Legea i-ar viza pe specialiştii cu înaltă sau dublă calificare profesională, încadraţi pe filieră externă.
“Condiţia cumulativă a vechimii în serviciu de cel puţin 15 ani pentru deschiderea dreptului de pensie militară produce, pentru încă cel puţin 24 de luni de la intratrea în vigoare a Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat, situaţii de dublă discriminare, după vârstă şi gen, a unei întregi categorii de personal de specialitate, încadrate direct, în temeiul unor dispoziţii legale ce au prevăzut drept condiţie esenţială pentru deschiderea dreptului de pensie vechimea minimă în serviciu de 10 ani, întâi numai pentru femei şi apoi, în mod egal, pentru femei şi bărbaţi”, se arată în expunerea de motive.

“Pentru buna desfăşurare a activităţii în structurile operative de poliţie judiciară, de criminalistică, de crimă organizată, dar şi în domeniul investigării fraudelor financiar-bancare sau informatice, în domeniul tehnologiilor avansate (…), se impune încadrarea din sursa externă a unor specialişti din viaţa civilă, cu experienţă şi expertiză în diverse domenii, uneori cu dublă specializare”, potrivit site-ului Senatului.

 

Sursa: www.senat.ro

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Proiect de completare a legii cu privire la pensiile militare”

  1. indisciplinatu says:

    De aia n-are ursu’ coaqda….
    S-au trezit “marii specialisti” ca e bine sub epoleti…dar nu prea mult timp. Nu mai conteaza ca in loc de instructie prin scoli sunt luati direct din baruri si cafenele dupa care vor pensii la fel, daca nu si mai bune decat colegii lor care au muncit o viata pentru o cariera militara cum scrie la carte…niste bagabonti.