Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Proiect de lege iniţiat de 2 senatori pentru modificarea Legii pensiilor

Doi senatori – Haralambie Vochiţoiu (UNPR) şi Vasilica Miron (PNL) – au iniţiat un proiect de lege prin care Legea pensiilor urmează să fie modificată substanţial, potrivit România TV.

Proiectul prevede următoarele modificări:
– un cuantum minim pentru pensie de 45% din salariul mediu brut pe economie la momentul pensionării;
– vârsta de pensionare pentru femei de 60 de ani;
– aplicarea indicilor de corecţie la toţi pensionarii, nu doar pentru cei care s-au pensionat după 2010;
– 50% din valoarea pensiei să fie acordată soţiei/soţului supravieţuitor;
– posibilitatea depunerii dosarului de pensionare la primării.

 

Sursa: România TV

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Proiect de lege iniţiat de 2 senatori pentru modificarea Legii pensiilor”

 1. Gabi Valcea says:

  Pesiile militare vor ramane tot de trei feluri..?Nu ar trebuii odata si lege unica pentru militari?

 2. gheo says:

  Exista oameni in Romania care, dupa circa 35 – 40 de ani de vechime primesc o pensie … intre, de la 400 la 7 – 800 lei, o mizerie, actuala legislatie pe punctaje si “mizeria salariului inscris in contracte – minim pe economie, va crea o masa uriasa de pensionari sub pragul saraciei, peste 1 milion de acum incolo, o masa de manevrat pentru promisiuni electorale, ca de obicei ne-onorate dar care, este periculoase. Pentru guvernanti, au fost mai importante “presiunile si angajamentele” fata de “samsarii fondurilor private de pensii” care au decimat bugetul fondului de pensii, fonduri private care nu au “absolut nici un fel de garantii” din partea statului Roman dar despre care, guvernanti evita sa raspunda, decat, promovarea prin legislatia actuala a unei categorii extrem de numeroasa de “pensionari, saracii Romaniei”, orice modificare facuta “din saua calului” nu va avea nici un efect pozitiv daca nu va fi analizata, nu din punct de vedere electoral ci … a randamentului, sustenabilitatii si eficacitatii ei “in bine”, altfel, … inca o promovare a electoralului” doar de dragul lui si ca de obicei, studierea efectului asupra “intentiei de vot” si nici un fel de “interes real pentru romani”.

 3. szilard says:

  Domnule @Gheo, dar ce sa zici cind parlamentarii isi voteaza propriile salarii(peste 60 000 lei), intrebarea este: sa mai sustii cumva ceva legat de STAT ???
  De ce nu adopta si ei salarii conform pregatirii lor ?
  Va spun eu de ce : pentru ca ne dau MUE !,… eu nu pot sa ma cac in gura la toti, intelegiti,… chiar nu pot !
  (o publici pe asta ?)

 4. elis says:

  Ca sa rezolvam problema propun sa semnam toti pentru tov. comanici pentru europarlamentar. Poate asa, daca aduna macar 500 de voturi, vom avea cu totii pensii europene, iar nu pensii de utecist. Ce zici, tov comanici ?! Te ajutam sa uti dam m….

 5. Dani says:

  Tot trei tipuri de pensii militare sunt acum..Rusinee..

 6. gheo says:

  Mda, romanul, educat temeinic in spiritul socialismului stiintific, nu a reusit sa-si modifice nici dupa 24 de ani “mentalitatea de supus”, astfel ca, politicienii vremii asteia, care de fapt ar trebui sa ne slujeasca – nu slugareasca, sa nu se inteleaga gresit – l-au transformat intrun “animalut de companie strunit bine in lesa”, fara vointa si putere de reactie, nu ma contraziceti pentruca, realitatea de pana acum 24 de ani o demonstreaza, realitatea din ultimii 24 de ani … la fel, sistemul democratiei pluripartide deviat de la valorile lui, ajuns un sistem diabolic inventat pentru a dispersa forta de temut a “plebei”, a dus la realizarea “visului” unor “agramati, mincinosi, hoti, delapidatori … etc, etc.” de a ajunge intrun for legislativ unde, nu ar fi visat niciodata in cele mai dulce somn din viata lor. Realitatea trista a zilelor noastre iarasi o demonstreaza, trebuie doar sa priviti atent … “realitatea”, forta a 1000 de oameni poate fi contorizata si trebuie luata in calcul, aceiasi forta dispersata in 3 sau 4 factiuni “bine teleghidate sa se infrunte reciproc, isi pierd valoarea si in spatele infruntarii lor, isi realizeaza “operele distrugatoare, agramatii si delapidatorii” pe care i-am votat in forurile tarii, si atunci, la ce putem sa ne asteptam daca … asta sau atat putem sa dam ?.

 7. anonim says:

  Ca esti nemultumit te inteleg.Nici eu nu sunt multumit dar de aici si pana a nu avea cei 7 ani de acasa este distanta lunga.Tot asa vorbesti si cu nevasta-ta in casa?

 8. Toma Georgeta says:

  Propunerea cu acordarea de pensie sotului supravietuitor este corecta, deoarece pensia se calculeaza pe contributia platita 40 ani munca. Nu sunt de acord sa primeasca aceasta pensie numai persoanele care nu au muncit sau au ani putini de contributie. Atunci la aceste persoane sa li se dea ajutor social ,nu pensie. Ceea ce este acum este o discriminare, Cei ce au muncit si contribuit la stat nu primesc nimic. Inainte de 1989 cine nu vroia nu muncea , sa nu mai plangem pe umarul celor ce nu au muncit , inseamna ca au avut cu ce trai.