Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Proiecte de acte normative aflate în dezbatere publică

În temeiul art. 6 din Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică şi al art. 15 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotarârea Guvernului nr. 561/2009, Ministerul Apărării Naţionale supune consultării publice, precum şi consultării preliminare interinstituţionale, următoarele proiecte:

Precizăm că Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică prevede stimulare participării active a cetăţenilor în procesul de luare a deciziilor administrative şi în procesul de elaborare a actelor normative (art 1. aln 2, b).

1. Lege privind planificarea apărării (25.08.2010) 

Proiect: Legea Planificării Apărării

2. Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Ministerul Apărării al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord privind cooperarea în domeniul geografiei

Proiect Hotărâre de Guvern cooperare în domeniul geografiei militare România -Marea Britanie

3. Hotarâre a Guvernului privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul  public al municipiului Giurgiu şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Giurgiu, judeţul Giurgiu (18.08.2010)

Proiect de Hotarâre de Guvern privind cedarea clădirii CMJ GIURGIU

4. Lege privind reglementarea situaţiei juridice a unor imobile situate în judeţul Iaşi (16.08.2010)

Proiect lege schimb terenuri MApN – CJ Iaşi

5. Hotărâre a Guvernului privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al comunei Orodel şi în administrarea Consiliului Local al Comunei Orodel, judeţul Dolj (13.08.2010)

Proiect HG transfer teren MApN – comnuna Odorel, Dolj

6. Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Acordului între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Ministerul Apărării Naţionale din Republica Elenă privind cooperarea în domeniul militar, semnat la Atena, la 6 mai 2010 (12.08.2010) Proiect Hotarare de Guvern

Sursa: Direcţia pentru relaţia cu Parlamentul şi asistenţă juridică

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Proiecte de acte normative aflate în dezbatere publică”

 1. ELENA says:

  Dar de ce nu a fost supus dezbaterii si proiectul HG 735/2010?

 2. Bure Bista says:

  Draga Elena,

  Tu nu vezi ca baza legala pentru pensiile militare nu este nici acum pe site-ul MApN?

  Probabil cei de la Infomondo de aceea posteaza toata legislatia.

 3. Nimeni says:

  Comentez şi eu ca să mă aflu în treabă:
  Capitolul 1. HG-urile cu transferurile imobiliare sunt parte din “mica afacere” imobiliară la nivel guvernamental, deci nu ne băgăm că nu e locul aici. Înjură alţii destul prin alte locuri;
  Capitolul 2. Fără “cooperarea strategică” de maximă importanţă cu Marea Britanie în materie de…. geografie militară (?!?) eram, cu certitudine, pierduţi;
  Capitolul 3. Dar legea privind planificarea apărării…. WOW! Singura aberaţie mai mare decât asta, pe care ochii mei din spatele ochelarilor au văzut-o se chema Strategia de Apărare care a ieşit acum nu de multă vreme pe interval. Ştiţi… aia cu ziariştii… Doar acolo am mai văzut aberaţii şi bălmăjeli mai mari. Auzi tu ce prevede legea: Planificarea apărării are la bază Programul de guvernare (!?) şi este valabilă 5 ani. Vorba lui “Altfel” în articolul lui, “ca şi când” am fi o ţară normală şi am dispune de resurse să reconsiderăm strategia de apărare la fiecare 5 ani. Păi domnilor şi doamnelor de la DLAJ: DUMNEAVOASTRĂ ŞTIŢI AŞA CAM CU APROXIMAŢIE ÎN CÂT TIMP SE FORMEAZĂ UN OFIŢER d-ăla de care vreţi dvs să răspundă la noile cerinţe ale strategiei? Dacă după 5 ani de “inzestrare” cu avioane multirol, – care implică nu doar achiziţionarea lor ci şi pregătirea personalului navigant, ne-navigant şi de mentenanţă, a infrastructurii etc – vine un diliu, aşa ca mine, la putere şi stabileşte că România se va apăra de acum înainte cu nave spaţiale şi săbii cu laser ca în Războiul stelelor? Ai? N-aud!

  Dar de fapt de ce mă agit? Şi-aşa nu primim nici un ban pentru înzestrare, aşa că planificarea asta a apărării e doar o gargară, la fel ca strategia de apărare, la fel ca discursurile celor din fruntea MApN actuali şi trecuţi…bla bla bla. De ce să ne supărăm? Mai bine un cântec vesel să cântăm!