Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 1/2011 referitoare la recalcularea pensiilor militare a fost adoptat

Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 1/2011 referitoare la recalcularea pensiilor militare a fost adoptat marţi, 21 iunie, de Plenul Camerei Deputaţilor. 168 de voturi exprimate au fost “pentru”, 116 voturi, “împotrivă” şi 7 abţineri. Opoziţia a anunţat că va depune o sesizare la Curtea Constituţională.

Proiectul de lege a primit Raport de adoptare din partea Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor, potrivit MEDIAFAX.

Dezbaterea proiectului a durat aproximativ două ore şi jumătate, în condiţiile în care plenul a decis, la propunerea liderului grupului PDL, Mircea Toader, prelungirea programului de lucru până la finalizarea dezbaterii pe articole, motivul invocat fiind acela că “legea este una foarte importantă”.

În cadrul dezbaterilor generale, reprezentanţii opoziţiei au criticat în termeni duri OUG nr. 1/2011, acuzând deputaţii din arcul guvernamental că, deşi au iniţiat, susţinut şi votat o serie de amendamente în Comisia de apărare, care ar fi corectat actul normativ, nu le-au mai susţinut şi în şedinţa Comisiei de muncă, al cărei raport favorabil nu mai include amendamentele respective.

Deputatul PSD Eugen Bejinariu a acuzat faptul că, “prin această OUG, în Armată au fost inversate ierarhiile”. El a afirmat totodată că “Guvernul Emil Boc, susţinut de PDL şi de preşedintele Traian Băsescu, “îşi bate joc de oameni”.

Bejinariu a precizat, în acord cu deputatul liberal Victor Paul Dobre, că PSD şi PNL vor susţine adoptarea amendamentelor propuse de opoziţie în Comisia de apărare.

Reprezentanul grupului parlamentar al UDMR, Kerekes Karoly, a sugerat că proiectul de lege ar putea fi retrimis la Comisia de muncă, pentru a se vedea cum se rezolvă “nedreptatea” creată de faptul că legea ar restabili pensiile “torţionarilor” şi fostelor cadre din Securitate şi ar diminua pensia celor care au luptat pentru democratizare.

Potrivit impactnews.ro, unii deputaţi democrat-liberali au votat la două cartele pentru ca, în final, să iasă numărul necesar de voturi. Cel puţin cinci deputaţi au fost văzuţi votând astfel.

Trei dintre aceştia au fost filmaţi în timp ce votau la două cartele. Şi în condiţiile în care numai aceştia ar fi votat în mod fraudulos, legea de aprobare a ordonanţei ar fi obţinut, în mod real, cu trei voturi mai puţin, insuficient ca să treacă de Camera Deputaţilor.

Sursa: MEDIAFAX, impactnews.ro

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

220 Responses to “Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 1/2011 referitoare la recalcularea pensiilor militare a fost adoptat”

 1. Ghita de la Pocreaca says:

  “Şi atunci tot militari s-au ocupat de marea înscenare, «teroriştii, trebuie să înarmăm poporul, împuşcaţi-vă între voi» şi tot acelaşi tip de pregătire au avut-o şi liderii militarilor care erau pe la televiziuni şi explicau cum militarii au fost umiliţi, spunând că le-au tăiat pensile, iar în realitate le-au crescut pensile prin recalculare şi aşezare pe noua grilă”, a mai spus Traian Băsescu.” (www.mediafax.ro/social/basescu-nu-uit-ca-pensionari-militari-au-fluierat-la-iasi-la-imn-a-fost-manipulare-ca-la-revolutie-8414663/) .
  Se vede treaba ca se pregateste includerea militarilor in legea aia care sa dea (ca pensie) maximum salariul MINIM pe economie fostilor OPRIMATORI ai legionarilor , marilor tradatori de tara … Sa vedem ce-o sa mai zici Stelipe-ule atunci …

 2. JVEK G. says:

  Garanta 100% Stelian -diferit de don Corleone!

 3. Spartacus says:

  Ati vazut aseara un nou,, recital ”basescu la pupincuristul radu moraru!Ati vazut ce-a zis de armata la revolutie ??basescu asta a devenit pericol public.Numai conflicte, scandaluri, smenuri.Acum dupa ce s-a incheiat sesiunea parlamentara ii critica pe unguroi.De ce nu-i da afara de la guvernare, daca e asa cinstit ?? Se vede clar ca aia stau la ciolan, ii doare in anus de asa zisa stabilitate politica. ,,Latrai de televiziune” sunt cei care nu-l pupa in anus pe basescu !Mai zice infractorul de sever voinescu de limbajul folosit in politica.A sters cu toata lumea pe jos aseara.E clar cine e basescu.Halal presedinte are tara asta !!!!

 4. Don Corleone says:

  @catre cei care se gandesc doar la “teoria conspiratiei”

  Aici “lucram” in ture de 24h/72h.Deci postez 24 ore in continuu dupa care am 72 ore liber.Intr-adevar uneori mai fac schimb de tura cu unu’ altu’ fac tura 48 ore si apoi iau cate sase zile libere pe care mi le petrec la Milano,sau Geneva,iar vara pe Coasta de Azur.
  Acum e complicat ca sunt doar eu si stelian P si mai trebuie ocupate 2 posturi(organigrama prevede 4 posturi/4 ture)
  Salariul este de 3000 euro/luna/net(in lei la curs BNR din ziua platii)+numeroase facilitati;1-2 secretare,masina+sofer,tel, etc,etc +bonusuri de performanta(in functie de numarul de tembeli pe care reusim sa-i enervam spunand adevarul)
  ASTEPTAM CV-ul dvs la adresa
  Luminamfraierii.a rond.teoriaconspiratiei.com
  site;veveve.luptam.greu.cuprostii.com

 5. Don Corleone says:

  am scris adresele in acest mod,pt.ca altfel le bagau “la moderare”

 6. Ghita de la Pocreaca says:

  Daca nu erai dintre cei cu care lupta ailalti , stiai ca trebuie sa elimini doar http-ul din compunerea adresei …

 7. Stelian P. says:

  Ghita de la Pocreaca
  Cind o sa apara legea aia o sa vezi ce am sa scriu. Pina atunci mai asteapta.
  PS Tu te incadrezi la “oprimatorii legionarilor” ?

 8. Don Corleone says:

  Daca nu stiai se vad si arond si veveve.Totul depinde de setarile in server facute de admin.De pilda cuvintele “Ghita de la Pocreaca a scris” sau oricare altele pot fi blocate,impreuna cu textul care le contine.
  Asta-i adevarul domnule ghita de la pocreaca.

 9. sandokan says:

  @Don Corleone
  3000 de euro pe luna…e bine,inseamna ca ati ajuns deja la salariul pe care il va primi un ofiter dupa “alinierea” cu cei din NATO…

 10. JVEK G. says:

  @ Don C. pana acum am fost liber de contract! Cu facilitatile de mai sus pomenite ma bag si eu-secretarele le aleg IO !

 11. Don Corleone says:

  @jvek G
  aveti liber la secretare…recomand nelanelyka dupa sampanie si tort!
  @sandokan
  eu am rezolvat problema!Ceilalti sa mai astepte un piiic! (doar le-a promis dogaru ….om serios ce naiba)

 12. Spartacus says:

  RUSIA PROTESTEAZA DUR FATA DE DECLARATIILE LUI BASESCU !!! Traian Basescu va fi o pagina neagra a istoriei Romaniei !!!! Ne face de rasul lumii intregi !!!

 13. DGIA says:

  @ Spartacus. Prin atitudinea sa din ultimele zile, El Lider Maximo demonstreaza fara tagada, nu numai ca este bolnav psihic, dar prin boala sa este si un risc major la adresa securitatii nationale a Romaniei, dar si a aliantei. Dealtfel, NOS (NATO Office of Security) a informat Cartierul General despre aspect cu cateva luni in urma, cu recomandarea de a fi “extras” din functie. “Extractia” in astfel de situatii se realizeaza intotdeauna pe cale amiabila, prin 2 metode “induse” diplomatic: politica – fiasco la noi din cauza zidului partidelor-secta PDL-UNPR, sau prin demisie pe motive de “sanatate”. Niciuna nu a functionat. Mai sunt si alte metode, dar nu asa amiabile, insa nu apartin NOS. Cert este ca Romania risca sa primeasca “accidental” niste rachete peste Bucuresti daca nu scapa urgent de Paranoic.

 14. geooss says:

  Dragi camarazi SA NU CADEM IN CAPCANA INTINSA DE BASHE SI RUSI. Ei stiu cel mai bine CUM SE IASA DIN CLENCI. Rusii i-au intins o mana salvatoare marinarului CA MONEDA DE SCHIMB PENTRU AFACERILE RUSILOR IN ROMANIA. De ceva vreme marinarul e “bagat” la colt si nu mai stie cum sa iasa. Cauta tot felul de tertipuri DAR….S-AU CAM GATAT. POPORUL S-A CAM DESTEPTAT SI NU MAI TINE. Bineinteles ca rusii cu care a colaborat i-au sarit in ajutor. Sa ma contrazica camarazii de la “informatii”

 15. DGIA says:

  @ geooss. Nu este nicio capcana, altfel rusii nu l-ar fi atacat la asemenea nivel, asa de radical si fara drept de interpretare: este stilul lor natural de riposta. Eu sustin ca este exact ce am afirmat mai inainte. Referitor la recomandarea NOS – nu ma aflu in treaba, acorda-mi credibilitate. Iti spun si mai multe: i s-a sugerat cu adevarat, de catre servicii – in baza recomandarilor NOS “abdicarea” de buna voie. De atunci, a innebunit complet – a dat-o in patriotisme, orice metoda a disperatului care se agata de putere. E abordarea cea mai simpla, insa mai are o fata foarte complicata pe care incerc sa o prezint lapidar.

  Partea complicata este ca in afara de senilitate care este reala – are acuzatii de inalta tradare, insa de un nivel foarte complex care are legatura cu regionalizarea – in esenta crearea unui teritoriu independent dupa regionalizare, in principiu cam acelasi ca UDMR, insa nu sub custodia UDMR – aici este problema, ci unul in care au interese personaje dubioase precum: Printul Charles (care isi cauta un Regat de ceva timp prin Romania) – Laslo Tökes (care ii dezbina maghiari, cu intentie, nu doreste acelasi lucru ca ei, ci pt. el) – miliardarul american Sörös (de origine maghiara, prieten cu primii 2, lider al pietii de energie) – Fra’ Matthew Festing, care l-a vizitat pe presedinte pe 12 iunie (Marele Maestru al Ordinului de Malta, legaturi complicate cu masoneria) – dupa ce presedintele a ajuns in vizita la serviciul de informatii MI6 din Marea Britanie. Admit ca aceasta ultima abordare e mai dificila pentru multa lume, insa cele 2 elemente fac parte din acelasi proces prin care trece El Lider Maximo.

 16. ELENA says:

  @UNA
  E vorba de articolul de pe blogul SCMD.

 17. geooss says:

  @DGIA Subscriu la majoritatea celor prezentate de tine. Stiam multe din cele prezentate. Noi ardelenii, NE FACEM DE MULT PROBLEME IN LEGATURA CU CHARLES. Ne miram ca de regula “cauta zonele’ in care au trait si traiesc sasii si ungurii. Romanii raman in continuere pentru el “iobagii” ramasi la stadiul de feudalism. Sunt sigur ca exista “legaturi’ subterane intre CICLOP si CHarles dar a intins prea mult coarda. Cand se vorbeste de INTEGRITATEA ROMANIEI, SI CEI MAI FANATECI OFITERI DE INFORMATII PROCICLOP…SIGUR IL LASA DIN BRATE. Noi ardelenii am mirost de mult CA CEVA NU E CURAT LA MIJLOC. DE URGENTA TOTI TREBUIE SA “TAIEM MOTUL LA UNGURI” Cred ca CICLOPUL s-a bagat intr-un RAHAT mai mare ca el si acum nu stie cum sa dreaga busuiocul. Daca pleaca de la putere E TERMINAT. CRED CA ASTEAPTA SI TRAGE DE TIMP PENTRU O SITUATIE MAI FAVORABILA. Oricum iti multumesc pentru cele prezentate.

 18. DGIA says:

  @ geooss. Cu cea mai mare placere si .. loialitate pt. Romania. Insist doar sa subliniez ceva de finete si care, de fapt, este marea capcana: ungurii nu au nicio vina, sunt victime ale manipularii. Ei doresc simplu si clar: un teritoriu alipit de Ungaria, insa ceilalti cu Charles, Fra’ Matthew Festing & Co. doresc un teritoriu independent, acelasi ca si maghiarii – dar independent fata de Ungaria, adica doar pentru ei – e normal Charles nu are nimic, nici in clin, nici in maneca, cu Ungaria si nici Fra’ Matthew Festing de Malta. El Lider Maximo face jocul ultimilor, de ei e platit, nu trage de timp – are mandat clar si termen limita pt. regionalizare. In rest – sunt momeli, romanii ca sa refuze UDMR, merg pe varianta lui El Lider Maximo, in ambele situatia, Romania avand insa de pierdut teritorii. Observatiile tale sunt corecte!

 19. 1983 says:

  Stelian P solicita ajutor referitor la modul cum a aparut in spatiul public expresia “pensii nesimtite”. Iata ce stiu eu…

  Expresia „pensii nesimtite” am gasit-o rostita de Boc atunci cand s-a referit la o intelegere intre PSD si PNL pentru „pastrarea pensiilor nesimtite ale parlamentarilor”.

  De asemenea, am gasit insiruirile in listele cu pensionarii „speciali” avandu-i pe militari in frunte, apropae de fiecare data, la inceputul campaniei pe acest subiect. Catre sfarsitul campaniei nu au mai aparut militarii in fruntea listei, iar deseori nu au mai aparut deloc.

  M-a deranjat foarte mult situarea militarilor in capul listei „specialilor”, mai ales ca stiam cum stau lucrurile in acest domeniu, inca inainte de publicarea de catre MapN a situatiei cuantumului pensiilor militarilor, pe intervale valorice si apoi scapari in presa si a altor situatii de pensionari „speciali”.

  Si acum ma enervez cand mi-aduc aminte. Nu cred ca voi uita vreodata aceasta manipulare ordinara, a asezarii militarilor in capul listei, stiindu-se ca militarii nu riposteaza, numai ca sa se atinga scopul: asmutirea populatiei si a celor cu pensii pe Legea 19 impotriva „specialilor”.

  Desi am cautat insistent si am solicitat si ajutor, n-am gasit rostita de Boc expresia „pensii nesimtite ale militarilor” ori „pensionari militari nesimtiti” sau altele asemenea.