Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Proiectul de lege privind reorganizarea MAI – respins, pentru moment, de Senat

Senatul a respins, pe 4 aprilie, Proiectul de lege privind reorganizarea MAI. Proiectul prevedea reducerea numărului de posturi cu aproape 10.000, în vederea încadrării în cheltuielile bugetare aprobate prin legea bugetului de stat.

Potrivit bugetului de stat aprobat în decembrie 2010, numărul maxim de posturi bugetate pentru MAI este în jur de 132.000, cifră anunţată şi de Traian Igaş, la dezbaterea legii, miercurea trecută.

Proiectul de lege pentru încadrarea cheltuielilor MAI în bugetul aprobat prevede reducerea numărului de angajaţi prin trecerea în rezervă, retragerea din activitate, încheierea contractelor de muncă, încetarea raporturilor de serviciu.

Numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntar, preoţi militari, funcţionari publici şi personal contractual ar urma să se reducă cu aproximativ 10.000, alte 8.000 de posturi vacante urmând să dispară.

Nominalizarea angajaţilor ale căror raporturi de muncă urmează să înceteze se va face pe baza unor criterii de evaluare, de către o comisie specială constituită în acest scop, la nivelul fiecărei unităţi a aparatului central a MAI.

Criteriile vor ţine cont de:

– existenţa unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, rămasă definitivă;

– existenţa unei sancţiuni administrative;

– existenţa unor antecedente disciplinare;

–  îndeplinirea condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă;

– existenţa cumulului pensiei cu salariul;

– nivelul pregătirii profesionale;

–  rezultatele evaluării profesionale în ultimii 3 ani.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.