Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Proiectul “Transportor blindat pentru trupe 8×8″ o nouă construcţie de carton tip Oprea?

Saur 1 in curtea Academiei Militare foto Uzina Automecanica Moreni

După cum deja am aflat, proiectele fostului ministru de la Apărare, Gabriel Oprea, s-au dovedit mai mult baloane politice decât realizări. Din păcate şi cu înzestrarea Armatei fostul ministru s-a jucat cu vorbele. La fel a făcut şi cu transferarea către autorităţile locale de aiurea a unor cazărmi şi terenuri ale Armatei pentru realizarea unor iluzorii locuinţe sociale pentru militari. Până când pe adresa Observatorului Militar vor sosi scrisorile de mulţumire către fostul ministru pentru punerea la dispoziţie a unei locuinţe sociale sau ANL nu ne rămâne decât să trecem în revistă alte proiecte marca “oprea” lansate cu turle şi trâmbiţe şi … cam atât.

Azi programul naţional “Transportor blindat pentru trupe 8×8″

Aflăm de la Agerpres că sindicaliştii de la Automecanica Moreni din judeţul Dâmboviţa, au fost, luni 21 mai, pentru două ore, în grevă de avertisment, cauzele nemulţumirilor fiind managementul deficitar care a dus la lipsa comenzilor şi la stagnarea programului naţional “Transportor blindat pentru trupe 8×8″.

Lansat cu pompă politică şi mult festivism, programul, deşi mai mult decât necesar, s-a bucurat de dezinteresul conducerii MApN, dovadă fiind faptul că ministerul nu a virat nici măcar un milion de euro necesari pentru realizarea fazei a doua, de pregătire a prototipului. La festivităţile de lansare din luna martie a anului trecut, ministrul Apărării de la acea vreme, Gabriel Oprea, anunţa demararea programului naţional “Transportor blindat pentru trupe 8×8″, prin care uzina de armament Automecanica Moreni urma să primească sprijin în construirea transportorului. Procesul prevedea ca transportorul TBT 8X8 va trece după stadiul de concept la prototip, după care urmează omologarea.

Transportorul blindat pentru trupe 8×8 urma să înlocuiască bătrânele TAB-uri româneşti vechi din anii 70. Mai mult acesta urma să asigure protecţia militarilor aflaţi în misiune în Afganistan. În prezent aceştia execută misiuni cu transportoare de împrumut sau cu transportoare vechi care nu le asigură protecţia.

Uzina de la Moreni şi-a dovedit pe parcursul a zeci de ani capacitatea de a produce transportoare de calitate atât pentru nevoile interne de înzestrare cât şi pentru export. Aici s-au produs aproximativ 13.000 de vehicule blindate pe roţi începând cu 1968 anul înfiinţării uzinei.

Aşteptăm ca noua echipă de la conducerea MApN să acorde interesul ce se cuvine unui astfel de proiect esenţial pentru înzestrarea Armatei.

sursa: AGERPRES

 

Detalii despre proiect: La Moreni se proiecteaza un nou transportor pentru Armata

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Proiectul “Transportor blindat pentru trupe 8×8″ o nouă construcţie de carton tip Oprea?”

  1. Fenchea Marius says:

    Nu vreau sa fiu rau dar in lipsa aviatiei de vanatoare TBT8x8 oricat de bun si fiabil ar fi va fi doar o tinta in miscare pentru aviatia CAS si Elicopterele de atac inamice, vezi Libia si Yugoslavia.
    Din ce se stie TBT 8×8 va continua in colaborare cu Iveco asa ca o sa se faca!

  2. MafArm says:

    Vrei sa ti se faca parul maciuca? Citeste:
    http://www.indaparare.ro