Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Promisiunea lui Oprea: “Forţele aeriene vor fi înzestrate cu mijloace şi echipamente performante”

Prezent la ceremonia de marcare a Zilei Aviaţiei şi Forţelor aeriene române, în Piaţa Aviatorilor,  ministrul apărării, Gabriel Oprea, a declarat că forţele aeriene vor fi înzestrate cu mijloace şi echipamente performante.

În dotarea Forţelor Aeriene au intrat primele aeronave de transport scurt-mediu curier de tipul C-27 J SPARTAN şi vă asigur că nu ne vom opri aici, iar structurile acestei categorii de forţe vor fi înzestrate cu mijloace şi echipamente performante, care să fie în măsură să răspundă eficient provocărilor generate de riscurile şi ameninţările actuale la adresa securităţii naţionale şi globale”, a spus Gabriel Oprea în prezenţa a peste 200 de persoane.

Precizăm că în acest moment aviaţia de luptă are majoritatea avioanelor cu resursa de zbor depăşită, MiG-urile aflate în stare operativă fiind în înzestrare de aproximativ 40 de ani.  Nedotarea aviaţiei militare cu avioane multirol până în 2013 va face neoperativă această armă de tradiţie a României, făcând totodată vulnerabil spaţiul aerian românesc. De la înfiinţarea aviaţiei militare româneşti, nicicând această armă de elită nu s-a aflat într-un moment atât de delicat.

Rămâne să urmărim cu interes onorarea promisiunii ministrului apărării şi să sperâm că nu vom trăi momentul maximei umilinţe când aviaţia militară română nu va putea să asigure securitatea spaţiului aerian românesc.

sursa: Gazeta de Cluj

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Promisiunea lui Oprea: “Forţele aeriene vor fi înzestrate cu mijloace şi echipamente performante””

  1. indisciplinatu says:

    Inca un discurs cu tenta “triumfalista” a “incruntatului” de la M100.
    Repeta ca un papagal ceea ce se stie de atatia ani…aviatia militara este la pamant nu de ieri de azi, iar optiunea “chiorului” pentru F16 second hand este inca o lovitura data in buzunarul nostru al tuturor!!!
    Sa nu se mai agite oprea cu Spartanurile, ca achizitia nu s-a facut de cand e el mare ministru,….si nu stiu ce se mai ascunde si in spatele acestei afaceri…s-o lase mai moale, ca n-are niciun “merit” falcosul asta!!!