Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Propunere legislativă pentru modificarea si completarea OUG 1/2011

Întâlnirea din 4 octombrie nu a rămas fără ecou. Astfel, consilierul parlamentar, Constantin MONAC a întocmit mai multe proiecte de propuneri legislative care vizează, în primul rând, pensionarii proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţa natională.
Astfel un prim proiect de propunere legislativă se numeşte:
L E G E
pentru  modificarea si completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de aparare, ordine publică şi siguranţă naţională.

În expunerea de motive care au dus la elaborarea proiectului de propunere legislativă, consilierul parlamentar, Constantin MONAC afirmă:

“Prezenta propunere legislativă reprezintă o intervenţie determinată de efectele negative ale procesului de recalculare/revizuire a pensiilor militare de stat asupra unor pensionari militari, efecte pe care aceştia le suportă fără vină”.

În esenta, prin această intervenţie se au în vedere două aspecte:

1. În situaţia în care instituţia unde pensionarul militar şi-a desfăşurat activitatea nu este în măsură să identifice veniturile realizate lunar pentru anumite perioade, la stabilirea punctajului mediu anual să se utilizeze datele din Memoriul personal, referitoare la gradul avut şi funcţia îndeplinită, cu clasa de salarizare corespunzătoare, acestea putând fi convertite ucu uşurinţă în solda lunară din orice moment al activităţii celui în cauză. Memoriile personale sunt păstrate conform normelor legale în vigoare la centrele militare zonale/judeţene/de sector, pentru cadrele în rezervă şi, la aceleaşi centre militare sau la arhivele militare, pentru cadrele în retragere.
Intervenţia sub acest aspect este absolut necesară, în primul rând, din motive de logică elementară, deoarece documentele există, activitatea de conversie în date financiare este simplă şi, oricum cei în cauză, vor folosi respectivele documente ca probe în instanţe, pentru a dovedi funcţiile îndeplinite şi veniturile realizate în perioadele respective.

2. În situaţia în care, prin procesul de recalculare/revizuire a rezultat un cuantum mai mic, să se menţină cuantumul pensiei avute înainte de acest proces.
Prin această modificare legislativă se respectă principiul fundamental, unanim recunoscut, al păstrării drepturilor dobândite în mod legal şi, totodată, al garantării dreptului de proprietate, principii care au fost consacrate şi au produs efecte, atunci când a fost cazul, prin legislaţia românească în domeniul pensiilor, respectiv prin Legea nr. 19/2000.
De asemenea, s-ar înlătura  situaţia legislativă creată de OUG nr. 1/2011 în cazul pensionarilor militari cărora din recalculare/revizuire le rezultă un cuantum mai mic al pensiei. Astfel, acestora, pe parcursul anului 2011 li se acordă pensia în cuantumul avut în luna decembrie 2010, iar începând cu luna ianuarie 2012 li se va acorda pensia în cuantumul diminuat, urmând ca din acesta să le fie reţinute sumele acordate „în plus” pe parcursul anului 2011 !?

În încheierea expunerii de motive, C. MONAC concluzionează:
“Aspectele legislative asupra cărora propunem modificarea au dat naştere la mii de procese aflate în prezent pe rolul tribunalelor şi curţilor de apel din România, multe dintre acestea câştigate de către reclamanţi din prima instanţă. Adoptarea prezentei propuneri legislative ar duce de îndată la lipsirea de obiect a cauzelor respective.
Din aceste motive temeinice, propunem adoptarea acestei iniţiative legislative, adoptare ce necesită procedura de urgenţă“.

Pentru mai multe informaţii se pot consulta următoarele documente:

Semnatari ai propunerii legisltive

Propunere legislativa de modificare a OUG 1 din 2011

Expunere de motive

 

 

 


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

77 Responses to “Propunere legislativă pentru modificarea si completarea OUG 1/2011”

 1. DGIA says:

  Raman la ideea ca lipsesc liderii autentici – politici, militari, sindicali etc., de aici pleaca totul. Referitor la politicienii puterii, nu imi vine sa cred ca desi orice sondaj si realitatile de zi cu zi demonstreaza ca actuala configuratie a Parlamentului nu mai corespunde dorintei de azi a electoratului, ci electoratului din 2008, cei de la putere se mentin in mod artificial fara sa tina cont ca ei nu mai au o reprezentare actualizata conform vointei actuale a electoratului. In orice stat normal, nu s-ar fi agatat de putere un arc care evident ca nu mai reprezinta electoratul de azi si ar fi dat drumul la anticipate. Opozitia se sparge iar in figuri democrate, cica nu demisioneaza ca sa nu ii lase singuri pe cei de la putere, gaselnita curata, demisia in bloc ar atrage imediat anticipate, ne da UE peste cap daca nu facem asa.

  Cumva se leaga de afirmatia ta: “Aceasta face ca tot romanul sa se considera “buricul pamantului”, socotindu-i pe ceilalti “niste prosti”! E perfect real, dar tot liderii nu depasesc aceasta problema, chiar ei se mananca intre ei – se lasa prada a principiului “Divide et impera”. Pe 25 Octombrie cand vine Regele Mihai I la Parlament, toti liderii politici ai opozitiei, sindicali etc. ar trebui sa se manifeste cumva umar la umar. Pauza, se acuza unii pe altii, unora le sta Regele in gat, altii nici nu se gandesc ca un astfel de moment poate insemna o fila de istorie scrisa chiar de ei.

 2. Stelian P. says:

  DGIA
  Aia care protesteaza nu ii reprezinta pe toti grecii ci doar pe cei care cred ca o bataie le rezolva toate problemele. Dupa ce omoara citiva oameni (Doamne fereste !) Grecia scapa de datorii, turistii o sa dea navala, banii o sa curga din nou, PIB-ul o sa creasca masiv….Tu chiar crezi asta ? Eu cred ca bataile astea o sa-i duca sa-si suga instalatia mult laudata de cei care gindesc cu ea.

 3. DGIA says:

  Da? Dar de ce in Grecia, sectorul privat e umar la umar langa cel bugetar? Dar in USA de ce unii protesteaza pe Wall Street? Dar in Spania de ce sunt sute de mii de INDIGNADOS? Dar in Franta de ce liceenii protesteaza pentru legea pensiilor? Dar bulgarii de ce i-au pus pe tigani la punct si tu n-ai curaj sa le zici nimic cand iti pun manele la mansarda? Cum dracu’ se face ca toate natiile astea cu “exaltati” au PIB mai mare ca tine, nivel de trai mai mare ca tine, civilizatie mai evoluata ca in tara ta, guverne care demisioneaza, militari cu pensii militare?

  Nu vreau sa deturnez discutia, stii ca nu ai cunostiinte economice, dar iti spun ceva: PIB constituie competenta sau incompetenta conducerii unei natiuni, este rezultat concret. Grecii protesteaza intrucat nu vor sa dea un pas inapoi fata de ceea ce au castigat in mii de ani de civilizatie, la fel si alte natii. Grecii sunt foarte inteligenti si merg pe ideea ca datoriile sunt facute de politicieni, nu de popor, deci politicienii trebuie sa plateasca. Mai direct: vor sa dea faliment, ceea ce nu inseamna dezastru, ci o tara fara datorii si cetateni fara datorii, altii nu ii lasa sa dea faliment si de la capat. Turisti vor avea oricum totdeauna, la fel portocale sau peste mocca, fara sa faca nimic – dar tu?

  Apropo de datorii, pensia ta e platita din imprumuturi externe, asa ca stai linistit, azi sunt bani, maine – poate vor fi. Pentru indexarea electorala, tare te vad cu un impozit gradual de vreo 35%.

  Ia si un clasament al PIB la puterea de cumparare, sa vezi unde ai ajuns fata de greci si locul tau in UE. Sa nu te iei dupa partid, Boc si Basescu – te mint, cifrele sunt clare:

  1.Luxemburg – 81 383 $
  2.Olanda – 40 765 $
  3. Austria – 39 634 $
  4. Irlanda – 38 550 $
  5. Suedia – 38 031 $
  6. Danemarca – 36 450 $
  7. Belgia – 36 100 $
  8. Germania – 36 033 $
  9. Marea Britanie – 34 920 $
  10. Finlanda – 34 585 $
  11. Franta – 34 077 $
  12. Spania – 29 742 $
  13. Italia – 29 392 $
  14. Grecia – 28 434 $
  15. Cipru – 28 256 $
  16. Slovenia – 28 030 $
  17. Cehia – 24 869 $
  18. Malta – 24 792 $
  19. Portugalia – 23 223 $
  20. Slovacia – 22 129 $
  21. Polonia – 18 936 $
  22. Ungaria – 18 738 $
  23. Estonia – 18 519 $
  24. Lituania – 17 185 $
  25. Letonia – 14 460 $
  26. Bulgaria – 12 851 $
  27. Romania – 11 860 $

 4. Stelian P. says:

  DGIA
  Cu civilizatia ai dreptate. Romania este intr-adevar la coada deoarece asta este civilizatia noastra. Noi nu suntem vinovati niciodata de nimic. Altii voteaza in locul nostru iar noi doar ii injuram, conducatorii nostri nu sunt romani, cei care fura pe rupte sunt unguri, politicienii sunt evrei, presedintii sunt tigani, cei care miros in troleibuse ca o latrina sunt nemti, soferii de taxi care conduc cu buricul gol si in slapi sunt rusi, nasii de la CFR sunt elvetieni, cei care fura oul de sub closca sunt coreeni (din Sud)…Grecii au ani grei de democratie (cu o mica perioada de dictatura “a coloneilor”, probabil disponibilizati). Noi citi ani de democratie avem vis-a-vis de greci ?
  Daca crezi ca falimentul e o solutie iti recomand sa-l incerci intii in familia ta. Nu iti trebuie studii economice. Da tu un decret ca nu mai ai datorii, tipareste bani si sa vezi ce bine ai sa traiesti. Situatia se poate aplica si la o tara. Renunta sa mai plateasca datoriile iar bancile straine de mirare o sa le dea in continuare miliarde ca sa plateasca pensii si salarii pina isi scot banii lor de la tipografie. Reputatia lor o sa creasca brusc si in scurt timp toate tarile o sa-si rezolve problemele cu o cafteala democratica in piata.

 5. Stelian P. says:

  PS
  Daca mai ai chef de glume din astea cu falimentul unei tari cauta-ti un dogarian.

 6. karadeniz says:

  “Noi nu suntem vinovati niciodata de nimic. Altii voteaza in locul nostru iar noi doar ii injuram, conducatorii nostri nu sunt romani, cei care fura pe rupte sunt unguri, politicienii sunt evrei, presedintii sunt tigani, cei care miros in troleibuse ca o latrina sunt nemti, soferii de taxi care conduc cu buricul gol si in slapi sunt rusi, nasii de la CFR sunt elvetieni, cei care fura oul de sub closca sunt coreeni (din Sud)…” zice Stelian P. dându-i o lecţie lui DGIA. Şi ca să demonstreze că e şi el român mare amator de etichete vine cu un PS “…… cauta-ti un dogarian.”

 7. Don Corleone says:

  @gourkha@karadeniz
  voi chiar faceti o pereche “buna”!!!!
  n-ati vrea totusi sa reveniti din “Ice age” episodul 1,2,sau3.Parca sunteti desene animate. ha,ha

 8. Don Corleone says:

  gourkha(ca asta e cu capu’)=DGIA(ce scula dom’le ,ce scula!!)

 9. Don Corleone says:

  dogarieni?? ce sunt aia??….niste neica nimeni!

 10. DGIA says:

  E roman tiganizat, se observa clar. La fel ca si celalalt, Don Corleone! Precis asculta si manele amandoi!

 11. Stelian P. says:

  karadeniz
  Si dogarienii sunt romani. Esti de acord ?

 12. Don Corleone says:

  @gourkha(directia generala de inf. a armatei…DGIA)
  Bun f bun tabelul tau si cum esti un mare sustinator al pensiilor NATO tabelul se potriveste ca nuca in perete.
  Eu vreau pensie NATO cf pozitia 2 NU 27
  Vezi tu DGIA cum iti dai singur cu firma in cap!!
  o zi buna:)
  PS si daca tot ii plangi pe toti ca sunt carpe de ce nu devii tu “catalizatorul” nemultumirilor.Ca de “trishti” ca tine sunt satul
  Nu uita sa dai de mancare la marocanii sechestrati si verifica portbagajul lu’dogaru ca s-a golit….ca doar tu erai cu aprovizionarea la hotel Muntenia/Pitesti/Arges/

 13. karadeniz says:

  @ Stelian P.
  Nu aş avea cum să nu fiu. Doar prietenul tău, care se ceartă cu toţi, chiar şi singur când nu are cu cine, are putea să conteste o aşa afirmaţie. Etichetarea este şi ea un simtom al bolii numite „ civilizaţia la români „ Anii de democraţie atârnă greu în balanţa cântăririi nivelului de civilizaţie dar nu sunt neapărat factorul determinant. Eu cred că şi condiţile istorice, locul unui stat pe harta lumii, mărimea sa şi vecinii sunt la fel de importante. Timp de 2000 de ani a fost la modă turismul de masă pe aceste meleaguri. Cum spunea George Coşbuc în Cetatea Neamţului :
  “Căci pe-atunci era la modă
  Vara, când plecau la băi,
  Regii meşteri în bătăi
  Să-şi ia drumul încotrova
  Totdeauna prin Moldova.
  Şi plecau fără merinde
  Căci aşa era bonton
  Să mănânce tot plocon,
  Ce puteau ici-colo prinde. “
  Această ospitalitate forţată a creat nişte deprinderi care s-au fixat în codul genetic al românilor.

 14. DGIA says:

  Tu si Stelian P. aveti o problema puternica de orientare, tovarasi! DGIA sunt initialele a 4 fosti ofiteri si vi le si spun: DUMITRESCU-GORAN-IANCU-ARSENE. Care coordoneaza 4 grupuri din 4 locatii diferite, diferite de SCMD. Nu ne confundati cu SCMD, SCMD are o atitudine de non-combat, iar astia ca noi, care suntem cateva mii vrem si alt mod de actiune si de fapt, suntem impinsi de Boc, Oprea si Basescu sa iesim la “bataie”, asa ca le dam satisfactie si iesim.

  Ati fost civili dintotdeauna, se vede ca sunteti si muieri de va e asa frica de atitudinea civica a unui segment de populatie care nu vrea sa stea in genunchi in fata lui Oprea, Boc si Basescu. Noi stim insa ca asta e punctul vostru slab, de aceea pulsam. La revolutie, precis n-ati iesit din cazarmi (daca ati lucrat in armata), probabil erati ascunsi in cazanele de bucatarie, au mai fost si alte cazuri.

  Unde gresiti voi? Uitati un amanunt: cei 10% renegati de statul roman basescian am prins prea putini vremuri comuniste sau deloc si n-a apucat sa ne intre frica in oase ca voua. Deci – da, noi iesim din matca, nu vom oracai mioritic, ci vom protesta cum stim noi! Fara dl. Dogaru – Surpriza! Nu am furat nimic, ne-am pensionat dupa o lege moderna care avea ca scop principal sa impiedice “imbatranirea” armatei romane, nu de a crea privilegii, lege desfiintata de neo-fascistii PDL-UNPR, care isi bat joc si de armata romana, readucand-o la stadiul de eficenta dinainte de aderarea la NATO! Ba mai trebuie sa returnam si nu stiu ce sume statului, parca am fi fost infractori!

  Intamplator suntem si membri ai fortelor armate din cauza varstei, asta pentru ca voi 2 ca civili, n-ati inteles niciodata ca o armata are 2 componente: activa si de rezerva. Ambele componente detesta ceea ce au facut Oprea, Boc si Basescu!

  Dincolo de pensii si altele, noi astia, derbedeii – mai avem cateva probleme adunate:

  – Basescu, Boc si Oprea ne-au atacat propriile familii, asa ca ripostam identic;
  – Basescu si Boc ne-au jignit in clar, nu numai pe noi, dar si pe parintii nostri de la tara sau de altundeva – cum ca ar fi betivi puturosi si pe toti parintii, in general, cum ca ar fi asistati sociali. Si pe ai vostri, dar voi le intinati demnitatea;
  – refuzam sa devenim romani tiganizati, cum ati devenit voi doi si cum vor Basescu & Boc sa devina toata Romania;
  – refuzam ca armata romana sa fie bataia de joc a unor activisti de maidan pedelisto-uneperisti;

  Tare am impresia ca problemele astea sunt cam nationale!

  Urmeaza o noua etapa, ostenii adevarati se aduna zi de zi, iar ramele ca voi se tem ca veti fi calcati in picioare! O sa il rugati pe dl. Dogaru sa intervina sa ne opreasca, insa repet – nu avem legatura cu SCMD! Ne-ar fi placut sa ne alaturam SCMD, dar daca nu se poate, asta e – avem datoria sa ripostam si o vom face. Poate acest mesaj ajunge si la SCMD care sa inteleaga ca in SCMD sunt 2 atitudini, unii lasa-ma sa te las, altii care gandesc exact ca noi!

  Azi un fost coleg de al meu ma suna revoltat: fostul lui secretar de partid, vechime completa, 500 in plus la pensie a sosit la el in casa sa ii faca recensamant. Al meu coleg stia ca ii taie pensia secretarului de partid daca face recensamant, insa ala i-a dat replica ca lui nu, cica avea vechime completa din care vreo 20 de ani secretar PCR. Chiar asa, si f***ti si umiliti si cu banii luati de niste rame imputite? Prin urmare, si al meu coleg si-a adunat tot nucleul dur in jurul lui, unii erau in SCMD, altii nu. Ba si-a tras si baner pe casa cu “JOS DICTATURA!” Si se extinde rapid chestia asta!

  Ti-am dat suficiente informatii, urmatoarele nu le vei putea prelua decat de la TV!

 15. Stelian P. says:

  karadeniz
  De data asta sunt de acord cu tine. In fond si eu tot cu informatiile din codul genetic al romanilor ma lupt. Ma lupt deci si cu mine dar nu ma supar. Ma supar insa atunci cind pe un aeroport scot pasaportul si brusc toti politistii devin extrem de vigilenti cind vad ROMANIA. Oare de ce ?

 16. Stelian P. says:

  DGIA
  Stelian P. sunt initialele a 8 GENERALI dar nu ti le spun ca eu stiu sa pastrez un secret, nu sunt guraliv ca o baba. Punctul de la sfirsit, ei bine aici e secretul secretelor dar nici la TV nu o sa-l vezi.
  Iti doresc multa sanatate, ca ai mare, da mare nevoie ! Te rog sa-i transmiti salutarile mele Majestatii-sale si fratelui tau care lucreaza sub nasul sefului SMG.

 17. Marlon Juvet says:

  Stelică, io zic că tu baţi câmpii când spui că te lupţi cu informaţiile din codu’ genetic al românilor. E un nonsens, o aberaţie, o contradicţie de termeni în ce spui, ceva din aceeaşi logică întoarsă precum anticomunismul securist, aripa Anvers.

 18. Don Corleone says:

  @DGIA?
  Eu credeam ca inseamna,Dogaru-Grigore-Ion-Andrei
  @Stelian P
  SMG ce-o fi insemnand ? ca “traduc” astia orice:)
  Sper ca sefu’ SMG sa nu fie racit ,ca-i curge nasu’ exact pe ala “de sub nasu’lui”
  Bine ca nu e cu fruntea sub buric!…da mai stii?

 19. Stelian P. says:

  Don Corleone
  SMG e exact ce intelegi si tu dar cred ca intre timp fratele a cazut in plasa politiei politice si acuma sparge sare undeva in Siberia. Nu-i exclusa nici varianta a doua dar atunci cred ca are o sora.

 20. Don Corleone says:

  Eeeee…,la varianta a doua gourkha “ieste ecspert”
  Vezi cazul dogaru/portbagajul/hotel Muntenia/Pitesti/Arges

 21. TUKU says:

  DGIA
  Esti singurul cu picioarele pe pamant. Bravo !
  Restul comenteaza… sa uite de durerile de varice si de birourile in care s-au ascuns in dec.89 . In SCMD nu sant multi cu sange in instalatie , majoritatea sant babe cu epoleti.
  Cand se doreste ceva concret… contactati-ma !

 22. Stelian P. says:

  TUCU
  Unde sa te contacteze ? Lasa si tu o adresa, un nr. de telefon….
  Eu cred ca cei din conducerea SCMD au singe in instalatie, dar o folosesc numai pentru gindire.

 23. TUKU says:

  Stelian P. Numai tu si cei care sant plangaciosi… in SCMD – nu stiu cine sant. Adevaratii militari ma cunosc si stiu unde ma pot gasi – scuze – nu te afli pintre ei, faci parte dintre bocitoarele latratoare – te ascunzi la primul tunet , aparand – odata cu soarele – batandu-te in piept… ca ai participat la marea lupta si… ceri medalii pentru brava ta virtute !

 24. Stelian P. says:

  TUKU
  Eu plingacios ? Eu in SCMD ? Se vede ca esti militar “adevarat”.

 25. Bogdan Ioan Bacau says:

  Daca se doreste o lege UNICA de pensionare,trebuie sa se tina cont de:-1)Vechimea totala in serviciu,(numarul total de zile lucrate si nu valoarea salariilor avute sau contributia de 5%) -2)Parlamentul stabileste valoarea UNICA a unei zile lucrate(pentru ca in realitate,MApN,Internele,Externele,AGRICULTURA,SANATATEA,au avut acelasi program de lucru.-peste 8 ore/zi,-7 zile/saptamana,-30 de zile/luna,si,-365 zile/an,fata de:-industrie,invatamant,… care chiar daca au lucrat in trei schimburi,au lucrat 8 ore/schimb,-6 zile/saptamana,-24 zile/luna,si -288 de zile/an,pana in 1989,-dupa 1989 acestia ,lucreaza,-5 zile/saptamana,-20 de zile/luna si,-240 de zile/an..Se retineau:-5%pentru sanatate,-5%ajutor de inmormantare si 15%impozit.-Acestea sunt argumentele,reale,morale si nediscriminatorii,pe care nimeni nu le-ar fi contestat.”Profesia de PENSIONAR”,este UNICA,valoarea pensiei nu trebuie sa fie in functie de ministerul,gradul sau functiile avute.Pentru acestea am fost platiti,premiati,recompensati,avansati in mod diferit Nimeni nu ne-a obligat sa practicam o anumita meserie.Este IMORAL ca pensia sa fie cat salariul sau mai mare,pentru o vechime egala,intre un pensionar ,…militar,..si un pensionar din SANATATE ,AGRICULTURA. Cand vom intelege ca trebuie sa ne respectam,atunci v-om face legi simple MORALE si nediscriminatorii. Numarul total de zile lucrate,de TOATE categoriile profesionale, este adevarata contributie la dezvoltarea unei societati,.Cu deosebita stima si respect ,din Bacau,Bogdan Ioan,doreste tuturor,sanatate,intelepciune si mai multa omenie.27.ian.2012

 26. gigi says:

  Punct de vedere

  Am citit cu multa atentie Decizia 51/25.01.2012 a CCr privind neconstitutionalitatea legiireferitoare la comasarea alegerilor si am constatat, printre altele, si logica privind faptul ca aceasta lege ar fi neconstitutionala si datorita incalcarii principiului neretroactivitatii (art. 15 din Constitutie). Astfel se precizeaza ca „ legiuitorul este liber să redimensioneze, printr-o lege nouă, durata mandatelor funcţiilor de conducere în alt fel decât legea în vigoare, dar numai pentru viitor, nu şi pentru mandatele în curs, altfel ar însemna să nesocotească regula neretroactivităţii legii, care este normă de nivel constituţional, prevăzută în art. 15 alin. 2 din Legea fundamentală“.
  Dupa ce am citit acestea m-am gindit ca aceasta logica ar fi trebuit sa stea la baza si atunci cind s-a judecat neconstitutionalitatea OUG nr. 1/2011 privind pensiile militare. Daca neconstitutionalitatea OUG nr. 1/2011 s-ar fi judecat atunci fara interese meschine de partid si fara presiuni prezidentiale ar fi fost in aceasta forma, care desigur imi apartine, „ legiuitorul este liber să redimensioneze, printr-o lege nouă,modul de calcul a pensiilor militare, în alt fel decât legea în vigoare, dar numai pentru viitor, nu şi pentru pensiile militare în aflate in plata, altfel ar însemna să nesocotească regula neretroactivităţii legii, care este normă de nivel constituţional, prevăzută în art. 15 alin. 2 din Legea fundamentală“.