Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Protest al membrilor Membrii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, filiala Olt, la Slatina

Membrii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, filiala Olt, au protestat joi, în faţa Prefecturii, fiind nemulţumiţi de tăierile de salarii ale militarilor, a pensiilor speciale şi, în general, a măsurilor de austeritate impuse de Guvern.

Protestatarii au solicitat reprezentanţilor Prefecturii Olt să stea de vorba cu ei, lucru care nu s-a întâmplat, după care o delegaţie a cadrelor militare în rezervă şi retragere a mers la discuţii cu reprezentanţii Prefecturii, aceştia înaintând o notă de protest subprefectului Virgil Panduru.

Preşedintele asociaţiei, comandor (r) Vasile Bujor, a declarat că protestul vine ca urmare a nemulţumirilor militarilor, indiferent de grad, din cauza indiferenţei statului în ceea ce priveşte protecţia celor care l-au apărat de-a lungul istoriei, iar ‘acum cadrele militare în rezervă şi retragere sunt aruncate la gunoi, fără a li se respecta drepturile’. Bujor a mai afirmat ca manifestantii au participat la protest ,pentru ca au dorit să îşi exprime public nemulţumirea faţă de forma noii Legi a pensiilor.

La manifestarea de la Prefectura au fost prezenti militari în rezervă din Caracal, Corabia, şi bineînţeles Slatina. În timpul manifestărilor, protestatarii, care erau „înarmaţi” cu fluiere, bannere şi portavoce, au scandat: „Jos Guvernul! – Vrem Dialog! – Jos Legea 119/2010 – Menţinerea Legii 164/2001 – Vrem dialog cu Prefectul”. Liderii manifestanţilor s-au declarat nemulţumiţi şi de „subfinanţarea sistemului de apărare”, ei afirmând că dacă nu vor fi ascultaţi de Guvern vor continua formele luptei sindicale „până ce îşi vor recâştiga drepturile pierdute”.

„Guvernanţii noştri habar nu au de ceea ce înseamnă armata. Armata nu a ieşit decât o singură dată în stradă şi atunci a fost în 1989. De atunci şi până acum, noi nu am protestat. Acum nu mai putem. Este nedrept ce se întamplă. Dacă am ajuns să ieşim în stradă, înseamnă că este un lucru foarte grav. Este o umilinţă ceea ce se întamplă astăzi în ţară. Se vorbeşte de pensii nesimţite. Eu am fost comandor în aviaţia militară, am o pensie de 20 milioane lei vechi, asta consideră premierul Boc pensie nesimţită? Aceşti guvernanţi dorm, dar va fi vai de ei atunci când se vor trezi şi vor constata că lucrurile au scăpat de sub control”, a declarat Vasile Bujor, preşedintele filialei judetului Olt a A.N.C.M.R.R.

sursa: AGERPRES; Gazeta Oltului

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

19 Responses to “Protest al membrilor Membrii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, filiala Olt, la Slatina”

 1. toma says:

  Ce asteapta SMCD? Bravo pentru cei de la Olt!!! Desteptarea dle. Dogaru, creeaza strategii, concepe forme de lupta, mobilizeaza masa sindicala!
  Trebuia sa fim alaturi de cei din piata care isi striga durerea. Dl. tl.col. Dogaru nu realizeaza ce forta are la indemana? Suntem zeci de mii. De ce aceasta inertie? Daca nu poat, cei din comanda SMCD, sa intreprinda ceva concret, sa lase locul altora mai capabili. Este rusinos ca filialele sa fie mai active si sa conceapa forme de lupta, chiar daca sunt de la alta asociatei a militarilor. Se poate…. putem si noi sa demonstram in fiecare oras, chiar daca cei de la centru sunt inerti. Este cel mai bun momnt sa incepem sa miscam lucrurile si apoi sa finlaizam toul la Bucuresti cu cea mai mare demonstratie pe ca a vazut-o Romania. Putem aduna pe putin 40000 de militari in rezerva. Scoateti bocancul militar de la naftalina, incaltati-l si aplicati sutul nicesar eliminarii fariseilor politici!

 2. micutzul says:

  Domnilor din conducerea SCMD am ragusit strigand ca trebuie un om care sa conduca in lupta sindicala cadrele in rezerva. Daca Dogaru doarme ceilalti din conducere luati masuri. Nu e momentul sa lancezim pana in 25 oct.
  FELICITARI CELOR DIN OLT…

 3. armashul says:

  Domnul Bujor a protestat in calitate de presedinte al Filialei ANCMRR sau in calitate de vice al Filialei SCMD? Asta pentru acuratetea…actiunii!
  Sunt curios daca n-a fluierat a paguba …Sau i-o fi rezolvat subprefectul doleantele?

 4. ilie de la scularie says:

  @armashul 24 Septembrie 2010 la 6:24 pm :
  Pi vremea cind eram si eu ostean … aaa , mult ii de-atunci … cind cite cite cineva zicea cite-o ‘nespusa’ , i se spunea : “mai , omule , gindesti de parca-i fi din Tanacu”… La oamenii ceia de la Olt le-o ajuns ‘cutitu la os’ , si-au iesit in drum sa-si strige durerea … si pe matale te f..e grija ‘acuratetii’…
  Valeu , valeu … da’ mare ti-i gradina , doamne … si unii au mai sarit si gardul…

 5. LEGIONARUL says:

  valeu ILIE bata-te norocul ce porcos esti la gura

 6. toma says:

  @Micutzu
  Dle. Micutzu, daca cititi ultimul comunicat a SMCD veti constata ca ne incadram, in viziunea lor, la categoria provocatorilor. Oare suntem gratulati cu acest epitet fiindca i-am laudat pe cei din Olt ce fac parte din ANCMRR, sau pentru ca am facut apel la destptarea adormitilor din sindicat? Se pare ca SMCD da dovada de tupeu fata de membrii si simpatizantii sai. Eu unul ma simt ofensat de acest comunicat. Nu stiu cum interpreteaza ceilalti forumisti comnicatul SMCD-ului si tin sa le aflu parerea.

 7. Catana says:

  Stimati fosti militari,actuali pensionari(cu pensii”‘ nesimtite””),
  v -a placut actiunea noastra a politistilor?Ce fac militarii activi?Ei de ce nu se alatura politistilor?Mi-am amintit de evenimentele din decembrie 1989…Atunci tot cei de la M.I.au fost primii care au actionat,in timp ce generalul Milea s-a sinucis din lasitate.Apoi au aparut lozincile “”Armata e cu noi”” si au murit peste 1000 de oameni…Apoi au aparut generalii facuti la apelul de seara si la cel de dimineata,…poporul se uita nedumerit la atitudinea militarilor care se lasa calcati in picioare de un comandant suprem iresponsabil.urata imagine !!!

 8. manasia says:

  pentru armashul
  Distinse camarad, esti dezamagitor…
  Cunoscand-ul pe presedintele filialei Olt a ANCMRR ca fiind un tip dintr-o bucata cand e vorba de protectia sociala a membrilor filialei, te rog sa descifrezi mesajul lansat mai sus : ,,Sau i-o fi rezolvat subprefectul doleantele?,, .
  Protestul, un inaugural pentru anecemerere, a fost organizat si desfasurat in numele ANCMRR-OLT ( subfilialele Caracal,Draganesti Olt, Slatina si Corabia), si a fost centrat pe ceea ce ne framanta pe noi, pensionarii militari .Au fost alaturi si membri ai SCMD-filiala Slatina si Caracal. Cu alte cuvinte a fost un miting al nostru, al fostelor cadre militare, NU AL LUI BUJOR sau in interesul sau! Meritul presedintelui filialei si al oltenilor, pentru ca este unul, a fost ca acestia au organizat si pus in aplicare o actiune fara precedent in cadrul ANCMRR , in conditiile in care sefii ,,de sus,, ai acestei structuri refuza clar o implicare evidenta in acest sens…
  cu oarece retinere , col(r) Enache c-tin

 9. micutzul says:

  DomniloR, tot am incercat sa descifrez ceea ce simt ca militar in rezerva , in legatura cu cei activi. Orice asi face eu, gandul ma ducea la generalii armatei romane, la ofiterii din SMG, la ofiterii din comandamentele Marilor Unitati si Unitatilor armatei. Ma bucur ca sunt in rezerva si ca nu este nici un razboi in aceasta perioada. De ce ? Fiindca cei de care faceam vorbire mai sus nu au deprinderea de baza a osteanului, aceea de a fi aproape camaradului tau. Acesti oameni care acum sunt mari ofiteri sau generali, sunt cei care ne/au trimis pe noi in lupta cu Ordonanta 7, cu criteriile NATO. Acestia sunt cei care ne/au sacrificat, ne/au aruncat pe frontul mizerabil in mijlocul vietii , pentru ca apoi sa ne abandoneze, sa ne tradeze si ce este mai murdar sa permita inamicului sa/si bata joc de noi , sa ne umileasca, sa batjocoreasca traditia si haina militara Romana. Acestia sunt cei care oricand pot trimite pe front subordonati . Pentru ca eu sa/mi recapat increderea in militarii Romaniei nu am nevoie decat de un gest care sa ne demonstreze ca nu suntem singuri. Vreau doar un reper . Calea o voi gasi singur.

 10. Valentin says:

  Daca voi participa,in calitate de cetatean/pensionar nemultumit, la actiuni de protest,altele decat cele anuntate si organizate de catre SCMD,inseamna c-am fost provocat/instigat sa desfasor actiuni ilegale ,,fapt ce se poate solda cu grave consecinte pentru sindicat si pentru conducerea acestuia”.Bravo nenea col. (r) Valeriu PRICINA (vicepresedinte si purtator de cuvant al SCMD),te-ai gandit mult pana-i emanat comunicatul asta?Trebuie sa ne incadram numai in graficul ordonat si aprobat de SCMD,altfel riscam sa devenim haiduci,ilegalisti,luptatori in munti,legionari,anarhisti,niste paria ai societatii civilizate si normale in care traim.Treziti-va,fiindca ,dupa ultimele calcule,suntem in anul 2010.
  In alta ordine de idei,pe 07.10. suntem invitati sa participam la mitingul de la Cotroceni(chiar nu-i in programul SCMD).Aviz amatorilor de senzatii tari.Jos provocatorii si instigatorii!

 11. fagarasanu says:

  D.le Col DOGARU si D.le Col PRICINA
  cu tot respectul

  CRED CA AJUNGE CU VORBA BUNA SI CU CAPUL PLECAT , GATA CU LECTIILE DE ISTORIE , NOI CHIAR NU PUTEM SA NE ALATURAM POLITISTILOR , SUNTEM MAI SLABI , NU NE PUTEM ORGANIZA , IN 07.10.2010 TREBUI SA FIM IN STRADA IN BUCURESTI ALATURI DE OAMENI CARE AU CURAJ IN INCERCAREA DE A DA JOS GUVERNUL SI PE BASESCU , NU MAI PUTEM ASTEPTA CA ALTI SA NE REZOLVE PROBLEMELE , DACA VREM SA AJUNGEM SI NOI LA GROAPA DE GUNOI A ISTORIEI SA STAM ACASA SI SA PRIVIM LA TELEVIZOR .

  CAMARAZI – NU SUNT UN PROVOCATOR , SUNT MEMBRU AL SCMD SI VREAU CA , CONDUCATORII SINDICATULUI SA CONVOACE TOTI REZERVISTI SI PENSIONARII APTI DE LUPTA LA BUCURESTI IN 07.10.2010

  NU PUTEM ASTEPTA PANA IN 25.10 – ACEST TERMEN ESTE UN POD PREA INDEPARTAT – IN SCDM AR TREBUI CREATA O CELULA DE CRIZA MAI RADICALA IN ACTIUNI , ASTEPTARILE DIN JUSTITIE SUNT DE DURATA .

  SA NE VEDEM IN BUCURESTI IN 07 .10.2010

 12. Covăsneanul says:

  Ţara suferă de dezordine constituţională, provocată de maleficul Încrucişător, iobagul DobiBoc şi şarpele Oprea de la unepuroi! Totul mângăiat de laşitatea şi slugărnicia Curţii Constituţionale. Opoziţia? Nema putirintza!
  Armata activă şi în rezervă , printre altele, apără si ORDINEA CONSTITUŢIONALĂ!
  Cine dă ordinul?

 13. Covăsneanul says:

  Să nu uit: BRAVO POLIŢIA ROMÂNĂ! Pedelichelele gemeau de durere la strigătul: ” Ieşi afară, javră ordinară!”
  Vă imaginaţi ce efect ar produce cateva coloane de 10-15 mii de rezervişti, de toate genurile, mărşăluind ,eventual cu cântec , spre Cotroceni!!! ???????

 14. marian says:

  BROVO POLITISTIlLOR PENTRU CURAJUL MODUL IN CARE ABORDATI PROBLEMELE NOASTRE ALE TUTUROR MILITARILOR.
  LUATI AMINTE MILITARI DIN TOATE ARMELE SI MAI ALES CEI DIN REZERVA INDIFERENT DE CINE VA SUNT CONDUCATORII MODUL CURAJOS SI DEMN IN CARE POLITISTII SI-AU SI NE-AU APARAT DREPTURILE LA TRAI DECENT.
  SA FIM PE 7 OCTOMBRIE CU TOTII ALATURI DE EI. MERITA
  SA ARATAM POLITICIENILOR CARE NE BATJOCORESC ZI DE ZI CA DACA PENTRU EI IMNUL NATIONAL NU MAI INSEAMNA NIMIC PENTRU NOI ACESTA INSEAMNA RESPECTUL NOSTRU PENTRU ACEST POPOR GREU INCERCAT DE ISTORIE.

 15. gradat says:

  Daca a renuntat la serviciile politiei si jandarmeriei inseamna ca “JAVRA ORDINARA ” A INTRAT IN TURBARE ca urmare trebuie urgent demis alaturi de guvernul care a facut pres din armata si politie.

 16. puiacu says:

  Cine poate sa aduca pe drumul cel bun pe toti cei care au nascut si tin in in uz inselaciunea cu ,,seful statului”? In constitutie si pe buletinul de vot scria ,, presedintele ROMANIEI”. Cui foloseste CUTUMA? UNDE SUNT CEI PE CARE I-AM ALES CA PE ,,ADEVARATUL SEF “? Cine sunt toti acesti clovni manglitori?UNDE VOR SA NE DUCA?
  IMNUL NU TREBUIE CINTAT CA UN CINTEC DE LEAGAN !!!

 17. Valentin says:

  Daca marele carmaci a simtit fiori reci la auzul frazeI ,,IESI AFARA JAVRA ORDINARA!” strigata din 6.000 de piepturi,oare ce-ar simti daca,pe langa acestia, s-ar mai aduna inca 45.000 (un sfert din totalul pensionarilor militari !)???
  Daca-i suparat pe politisti,jandarmi,profesori,medici,jurnalisti,pensionari(civili/militari),someri,politicieni(din opozitie!),de ce nu-si face valiza(acum cat se mai poate) si sa plece unde vede cu ochii?! Poate nu pleaca fiindca nu l-au necajit cei din SPP si SRI….Dar cu rapoartele si situatiile zilnice,cred ca nu dureaza mult si se supara si pe ei…Iar atunci o sa-si ia jucariile portocalii (lichelele pdl-iste) si o sa plece sigur.Numai sa nu fie prea tarziu(pentru noi/pentru el)!Domnilor colegi,pe 07.10.2010 la Cotroceni,sa-i cantam un cantecel !

 18. Valentin says:

  Sa intelegem,dupa ultimele evenimente,ca daca la poarta tatucului de la Cotroceni s-ar prezenta niste cetateni nemultumiti, in uniforme apartinand MApN,marele bisnitar imobiliar ar avea soarta buldogului?Merita incercata si varianta asta…