Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Protest organizat de militarii rezerviști cu ocazia Adunării Parlamentare a NATO

Mai multe asociații ale militarilor în rezervă și în retragere vor desfășura acțiuni de protest cu scopul manifestării totalei dezaprobări față de acțiunile desfășurate de actuala conducere a statului împotriva militarilor activi și în rezervă, dar și de a informa reprezentanții NATO cu măsurile luate de România împotriva rezerviștilor militari.
 

În ziua de 6 octombrie 2017, între orele 08.00-12.00, în București, se va desfășura o acțiune organizată de Federația Militarilor din România, prin AORR și ROMIL, la care au aderat și alte asociații ale militarilor în rezervă și în retragere, membre ale Forumului Structurilor Asociative ale Militarilor, acțiune desfășurată sub genericul – MARȘUL TĂCERII – și materializată prin depuneri de coroane de flori, marș și adunare publică.

„Marșul tăcerii – Marșul Demnității” este un demers pentru demnitate al militarilor în rezervă și retragere
Pe timpul protestului militarii și-au propus să nu folosească mijloace acustice, să nu strige lozinci, să nu țină cuvântări, excepție făcând citirea, în parcul Izvor, a mesajului ce va fi înmânat domnilor Paolo ALLI, Președintele Adunării BBS, secretarul general al Adunării Parlamentare a NATO,  Vergil CHIȚAC, șeful delegației României la Adunarea Parlamentarăa a NATO, David HOBBS, secretarul general al Adunării Parlamentare a NATO.
Acțiunea va începe vineri, 6 octombrie 2017 , ora  08.00, la Monumentul Eroilor Geniului – Statuia LEUL prin depuneri de coroane de flori, va continua cu un marș și se va încheia printr-o adunare publică și înmânarea unui mesaj către participanții la Sesiunea Adunării Parlamentare a NATO –Bucuresti (6-9 octombrie 2017).
Depunerile de coroane vor avea loc la: Monumentul Eroilor Geniului (Statuia LEUL – Cotroceni) și Monumentul Eroilor Patriei (Academia Miltară).
Marșul se va desfășura, pe spațiile pietonale, de la locul de depunere a coroanelor de flori la locul desfășurării Adunarii publice ce se va organiza în Parcul Izvor.     
Precizăm că în ultima perioadă de timp se desfășoară în mass media o intensă campanie de denigrare a militarilor rezerviști în scopul anulării unor drepturi obținute de aceștia ca urmare a procesului dur de restructurare a Armatei în scopul aderării la NATO.
Campania de denigrare a fost generată de intervențiile publice ale reprezentanților actualei puteri politice din România împotriva drepturilor financiare legale ale militarilor obținute ca urmare a alinierii cadrului legislativ românesc la standardele țărilor membre NATO .

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.