Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Proteste violente în Afganistan

În urma unor proteste violente declanşate ca urmare a uciderii de către militarii NATO a 4 persoane, 10 oameni au fost ucişi şi 50 răniţi în localitatea Taloqan, capitala provinciei Takhar din nordul Afganistanului.

La protest au participat aproximativ 2.000 de oameni.

În timpul unui raid al NATO, executat în cooperare cu militarii afgani, au fost ucise 4 persoane, 2 bărbaţi şi 2 femei despre care reprezentanţii NATO afirmă că erau insurgenţi înarmaţi. Poliţia locală şi rezidenţii consideră însă că aceştia erau persoane paşnice.

“Nu mai este loc în spital, e plin de răniţi peste tot”, a spus Hassan Baseej, directorul spitalului provincial din Tahar. El a precizat că majoritatea ranitilor au fost impuscati.

sursa: Reuters

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.