Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

PSD susţine anularea recalculării pensiilor militarilor

În textul moţiunii de cenzură “Moţiunea celor mulţi” pregătită să ducă la căderea guvernului Boc, PSD propune o serie de măsuri pentru relansarea economică şi restabilirea calmului social.

Printre acestea se numără şi anularea recalculării pensiilor militarilor.

PSD a anunţat că a definitivat textul moţiunii de cenzură la adresa guvernului Boc şi că a adunat peste 2 milioane de semnături pentru susţinerea acesteia.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

31 Responses to “PSD susţine anularea recalculării pensiilor militarilor”

 1. nicu says:

  Poate…poate.Dar trebuie cat mai repede introdusa motiunea .

 2. g.HAMANDIA says:

  totul e politica ieftina.toate partidele sustin principiul contributivitatii.daca psd ar sustine pensiile militare-speciale ,ar risca sa piarda dintr-un foc vreo 5 milioane de sustinatori (pensionari) plus atacul celorlalti ca sustinatori de pensii speciale. asa ca mai reflectati

 3. TITULESCU MIHAI says:

  HAMANDIA, SE VEDE CLAR IN COMENTARIILE TALE DE LA CELE 2 ARTICOLE RECENTE CU TU ESTI TROMPETA PUTERII!!! Nu incerca sa influientezi cum vrei tu si boc rezervistii. Au acumulat prea multa suparare ca sa reusesti sa-i determini sa renunte la justitie pentru a-si recastiga drepturile cuvenite. Sunt convins ca nu esti militar si ai un scop bine stabilit pentru a bulversa rezervistii!!!

 4. g.HAMANDIA says:

  @TITULESCU-trebuie sa recunosc ca faci POC de atata intelighentie! Daca ai avea capacitatea sa ma combati si cu ceva argumente ar fi OK.

 5. voinea says:

  Daca Basescu va indrazni sa promulge legea pensiilor isi va semna si sentinta.Pe langa faptul ca isi va incalca toate angajamentele facute poporului roman, va fi suspendat chiar de parlamentul rusinii de la Bucuresti si va sfarsi plimbat intr-o duba cu gratii prin toata tara ca sa-si primeasca rasplata de la poporul pe care l-a nesocotit si batjocorit.

 6. mos alecu says:

  @voinea 8 Octombrie 2010 la 4:32 pm :
  Conform constitutiei , presedintele poate trimite o lege inapoi la parlament – pentru reexaminare – O SINGURA DATA . Cind o reprimeste (modificata sau nu ) de la parlament este obligat sa o promulge …

  Cetateanul despre care vorbiti , sustinator (de fapt instigator ) al acestei mizerii de lege , a trimis-o inapoi parlamentului pentru o ‘fisiiala’ de motiv (care nu modifica fondul legii) , doar pentru a avea scuza incalcarii tuturor promisiunilor … putind spune ‘populimii’ : “eu am incercat … dar parlamentul…” .

  Un alt motiv al trimiterii legii spre reexaminare este si acela al ‘reperarii onoarei’ ‘pedelizdei’ care a dat ‘cu mucii in fasole’ la votul initial … provocind , prin aceasta reexaminare , votarea corecta a legii …

 7. TITULESCU MIHAI says:

  HAMANDIA, de ce sa te combat? Inseamna ca chiar esti adversarul rezervistilor daca trebuie sa te combat, nu? Noi trebuie sa fim uniti, nu dezbinati, asa cum doreste puterea!!! N-am inteles ultima expresie a ta “mai reflectati”, adica vrei sa spui ca “cedati fratilor” pentru ca nu veti avea castig de cauza…Doresc ca fiecare rezervist sa vina cu propuneri constructive, nu demoralizatoare, chiar daca nu prea se mai vede lumina de la capatul tunelului….

 8. Nimeni says:

  @ g.Hamandia – ceea ce spuneţi dvs., că nici un partid nu riscă pierderea de alegători, pentru susţinerea unei categorii de salariaţi este corect, dar îmi pare rău că aţi dus ideea până la capăt. De ce sunt aceşti pensionari împotriva pensiilor speciale militare de stat? Cine sunt cei care au pus “reflectorul” pe categoria nesimţită de oameni care primesc pensii babane într-un mod special? Cum de s-a ajuns, adică, în această situaţie?
  Nicăieri în NATO pensiile militare nu sunt calculate pe principiul contributivităţii? De ce? Simplu: pentru că este o mare aberaţie.
  Militarii nu contribuie la bugetul de stat din două mari cauze cu efect cumulat:
  1. Militarii sunt plătiţi de la bugetul de stat, ceea ce înseamnă că această contribuţie a lor, nu este o contribuţie din ceea ce produc, ci – mai degrabă – ceea ce pun deoparte pentru pensie din ceea ce le dă statul. Cum poţi contribui la un buget, când sursa ta de finanţare este chiar bugetul.
  2. În al doilea rând, militarii nu au posibilitatea de a-şi suplimenta contribuţiile pentru că nu sunt plătiţi la oră. Militarii sunt plătiţi în funcţie de particularităţile misiunii pe care o au – deocamdată. În toate structurile militare nu există conceptul de plată a orelor suplimentare, pe care un militar poate alege să le facă tocmai pentru a-şi spori contribuţia la pensie.
  Aşadar, o aplicare corectă a principiului contributivităţii ar însemna posibilitatea plăţii orelor suplimentare efectuate în serviciu de militari. Acest lucru este IMPOSIBIL pentru că atunci calitatea serviciului oferit de sistemul militar va scădea considerabil, iar costurile acestuia vor deveni mult mai mari. De ce? Pentru că, munca militarilor nefiind normată, militarii vor alege ca să-şi îndeplinească într-un timp mai îndelungat misiunile pe care acum le îndeplinesc într-un timp mai scurt, tocmai pentru a efectua ore suplimentare care vor avea ca efect creşterea contribuţiei la pensie.
  Şi aş putea continua aşa până mâine dimineaţă…….

  Cu toate acestea, rămâne întrebarea: de ce aceste lucruri nu au fost aduse la cunoştinţa opiniei publice? Nepricepere sau rea-voinţă?
  Societatea în care trăim azi nu are timp să stea şi să analizeze dpdv sociologic şi economic toate sistemele ei. Oamenii obişnuiţi acceptă, în baza unor preferinţe personale, ceea ce li se comunică de către cei care astăzi reprezintă autorităţi, grupuri etc. Oamenii de azi sunt fie hiper-activi şi nu au timp, fie nepăsători şi nu au interesul. Astfel, cei care au puterea de a forma opinii poartă pe umerii lor responsabilitatea informării corecte şi complete. Şi pentru că un coleg de aici sugera propuneri constructive iată una:
  Această situaţie a militarilor legată de salarizare şi pensii, după cum am prezentat-o mai sus, poate fi adusă la cunoştinţa românilor. Simplu, clar, milităreşte. Singura chestie este ca ea să nu fie adusă în public de ministrul apărării. De ce? El este văzut ca un om politic, şi atunci, informaţia va fi percepută tocmai prin spectrul interesului politic. Aceasta este o misiune a unei “uniforme”, pentru că “uniforma” nu reprezintă interese politicie. Uniforma reprezintă interesul naţional.

 9. g.HAMANDIA says:

  @NIMENI-multumec pt.efortul de a face o demonstratie pertinenta.din nefericire pacatuiti prin ,adaptarea situatiei”la interesul personal si atunci dispare acel adevar universal valabil.fara a va contrazice ci numai pt. a exemplifica voi spune urmatoarele :la punctul1. nu cumva i-ai uitat pe medici ,prof. etc. adica ceilalti bugetari?2. solda militara trebuie sa reflecte tocmai aceasta munca nenormata si deci problema-i rezolvata 3-credeti ca exista vre-o tara in lume in care cetatenii mor de fericire pt. faptul ca dau fonduri substantiale pentru intretinerea armatei? 4.puterea politica a exploatat aceasta tema in interes electoral(a fost tema de campanie). ati auzit pe cineva sa protesteze(smg,structurile inalte) a iesit public vreun general sa-si dea demisia- ca la americani?5.este adevarat ca in celelalte state nu este principiul contrib. dar calculul soldei brute se face corect,pt. toti militarii.nu e cazul la noi .sa auzim de bine

 10. Nimeni says:

  @ g.Hamandia – Nu adaptez nici o situaţie la interesul personal. Ştiţi de ce? Pentru că eu sunt activ, iar până la pensie mai am hă hă hăăăăăă…. o grămadă.
  1. Nu, nu i-am uitat pe medici, profesori etc, dar am spus că vorbim de un efect cumulat a două cauze principale. Adică, punctul 2 nu se aplică.
  2. Dacă solda reflectă munca ne-normată, atunci pensia de ce trebuie să fie altfel?
  3. Într-o ţară civilizată, cetăţenii nu au grija fondurilor alocate Armatei! Ei nu pun în discuţie necesitatea acesteia sau nivelul salariilor. Într-o ţară civilizată, cetăţenii privesc Armata cu respect pentru ceea ce reprezintă. Şi asta nu o vorbesc din cărţi sau filme ci din propria experienţă. Dacă fondurile alocate Armatei cresc, atunci este de datoria celor care administrează bugetul statului ca acest lucru să nu se reflecte asupra condiţiei cetăţeanului. Cu toate acestea, nu cred că trebuie dezvoltat subiectul, pentru că nu este cazul la noi….
  4. no comment!
  5. Nu ştiu ce înţelegeţi prin calcul corect al soldei brute. Din cunoştinţele mele, peste tot sunt diferenţe de salarizare între arme şi specialităţi militare.

  Cu stimă,

 11. g.HAMANDIA says:

  @NIMENI
  Va doresc succes in activitate. aveti grija de dvs.trageti concluzii din ceeea ce se intampla!

 12. Nimeni says:

  @ g.Hamandia – Vă mulţumesc!

 13. g.HAMANDIA says:

  TR. SEVERIN -raspunde la aceasta adresa;surprize,surprize http://scmdziarulonline.blogspot.com/

 14. Alecuș says:

  Dacă ar fi aplicată corect, recalcularea pensiilor militare conform principiului contributivității ar duce la creșterea unor pensii. Este vorba de militarii cu vechime îndelungată în activitate și/sau care beneficiază de sporuri de vechime. Corect ar fi ca dacă în urma recalculării rezultă o pensie mai mare să se acorde această pensie. Iar dacă rezultă o pensie mai mică, să se mențină în plată pensia anterioară, aplicându-se principiul neretroactivității legii. Cred că în felul acesta, toată lumea ar fi mulțumită, căci pensiile militare nu sunt pensii “nesimțite”. S-ar elimina discuțiile interminabile pentru sume derizorii raportate la bugetul statului. Altele sunt capitolele unde se face risipă în disprețul opiniei publice. Și le vedem zilnic, dar nu se iau măsuri radicale împotriva cheltuielilor nechibzuite pentru satisfacerea lacomei clientele politice.

 15. Gourkha says:

  @ g.HAMANDIA. Undeva ai dreptate, afirmi ˝ solda militara trebuie sa reflecte tocmai aceasta munca nenormata si deci problema-i rezolvata!˝. Exact aici e problema – nu o reflecta, din simplul motiv ca militarii sunt platiti in legea unica pt. 24 de ore, 7 zile din 7 – iar ceilalti unitari pt. o norma de 3 ori mai mica – cca. 8 ore/zi, de luni pana vineri.

  Afirmi ca toate partidele sustin principiul contributivitatii si pari adept al acestuia. Si eu, insa mie mi se pare ca PD-L nu prea sustine acest pricipiu, ci introduce unul discriminatoriu. Intre legea de salarizare si cea de pensionare – pare sau ar trebui sa existe o legatura, iar daca legile sunt unitare si conditiile ar trebui sa fie unitare. Problema este ca nu exista conditii unitare, intrucat in legea de salarizare militarii nu sunt platiti dupa Codul Muncii (la fel ca ceilalti unitari), fiind discriminati financiar (sunt platiti la 24 de ore/7 zile din 7, nu la 40 de ore pe saptamana ca toti ceilalti unitari. Iti readuc aminte ca dupa CM, orice unitar este retribuit cu minim 75% pt. fiecare ora lucrata in plus fata de cele 8 ore standard incluse in legea unica de salarizare (in practica cu 200% – este reglementat prin contractele colective de muncă care nu există însa in cazul militarilor).

  In plus mai este o problema: militarii au limitari de drepturi constitutionale esentiale pe care ceilalţi unitari nu le au (limitarea dreptului la muncă – pot avea doar job-uri considerate doar ˝decente˝ (nu au voie sa vanda ziare de ex. ), nu au dreptul să deţină firme (nimic, nici macar de taximetrie) – sunt pe bani aceste 2 limitari, plus altele – nu au dreptul sa candideze la vreo funcţie publică, nu au dreptul să facă parte din partide etc.).

  Si acum fii atent: ofiterii – pe grila unica de salarizare sunt retribuiti cumva ca preotii, dascalii sau angajatii de la fisc. In lunile iunie-iulie au fost inundatii la care au participat si ofiteri de MApN sau jandarmi – cca. 3-4 saptamani, non-stop – unii adusi de la sute de km, cazati prin scoli, dormind pe jos. Deci, in acea perioada: profesorii lucrau 3-4 ore pe zi, preoţii pe la vreo slujba sau un botez, cei de la fisc – la al 2-lea job, doar acei ofiteri 24 de ore din 24 (intrerupte de cateva ore de somn – poate) de luni pana duminica. In final – toti aceleasi salarii, aceleasi contributii la pensii, aceleasi pensii. Aparent, intrucat profesorii putea sa predea in acest interval si la un al 2-lea job – deci venituri duble, contributii duble, pensii duble. Preotii – putea sa isi vada in liniste de afacerile cu lumanari, venituri suplimentare, contributii suplimentara, pensii suplimentare. La fel cei de la fisc. Ofiterii de jandarmi, MApN etc. – la inundatii, aceleasi salarii, contributii si pensii. Dar ce nu putea sa vanda si ei lumanari dupa terminarea programului de 8 ore, sa aiba venituri mai mari, contributii si pensii mai mari – la fel ca ceilalti unitari? Sau sa predea la un liceu sau facultate la un al 2-lea job ˝decent˝ pt. aceleasi considerente? (Aici chiar am un exemplu – am avut coleg ce preda si la o facultate, insa dupa 2 saptamani de aplicatie timp in care nu s-a prezentat la cursuri – facultatea i-a desfacut contractul de munca, cica nu avea nevoie de … zilieri.)

  Si atunci! Cum putem vorbi de legi unitare in de conditii neunitare şi de restrangeri de drepturi constitutionale, la unii da, la unii nu? Discriminarea este prea evidenta, la fel inegalitatea de sanse.

 16. Nimeni says:

  @ Gourkha – Aveţi perfectă dreptate în ceea ce spuneţi…. cu o excepţie: conform Constituţiei României, singurul drept interzis militarilor este acela de a face parte din partide politice (Art 40 alin 3). Toate celelalte restrângeri sunt stabilite prin lege organică, respectiv legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare (Secţiunea a 3-a, art 28-31)

 17. Nimeni says:

  Al doilea job nu este interzis nimănui prin Constituţie. Nici măcar magistraţilor (judecători şi procurori) cărora le este interzisă ocuparea oricărei alte funcţii, cu excepţia celor din învăţământul superior. Ei, magistraţii, sunt cei care au cele mai multe drepturi restrânse prin Constituţie, dar asta nu e de mirare având în vedere că experţii jurişti sunt cei care au scris acelastă lege. Dacă doriţi, mai putem discuta pe marginea acestei Constituţii care, în opinia mea pur personală este… surpriză: neconstituţională!

 18. g.HAMANDIA says:

  @GOURKHA-ca si colegul de mai sus va spun ca in general aveti dreptate cu unele exceptii;dupa L119 numai pt. militari stagiul de cotizare complet este de20ani(fata de 35),numai milit. au spor de dispozitiv,merit onorific si pens. suplimentara. Sigur pentru a reflecta si mai bine ,efortul militar” putea si mai poate inca sa fie imbunatatita.

 19. Gourkha says:

  @ NIMENI! Legea 80 – impune restrangeri de drepturi si libertati constitutionale la care niciun al cetatean ˝unitar˝ nu este supus. Da – Constitutia admite ca se pot limita aceste drepturi constitutionale la anumite categorii prin legi legi organice, dar tot limitare de drepturi si libertati constitutionale se numeste si nu exista la alti ˝unitari˝. Ideea este urmatoarea: cand intri in sistem, accepti acele limitari de drepturi constitutionale sau nu intri. Eu le-am acceptat existand si o compensare: lege speciala de salarizare si pensionare, altfel nu intram in sistem, ramaneam ˝unitar˝. Acum – compensatiile speciale pt. acele limitari de drepturi au fost abrogate, dar au ramas limitarile de drepturi constitutionale care nu mai sunt unitare. Cei activi pot decide acum, raman sau pleaca, dar noi rezervistii prin modificarea retroactiva a drepturilor castigate ce facem: restrictiile acelea cum ne sunt compensate?

  Cu al 2-lea job te contrazic, legea e clara. Stiu caz concret: eu, la Sibiu am fost avertizat ca nu am voie sa fiu taximetrist intrucat incalc ART. 30: Ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în activitate au obligaţia de a nu efectua activităţi care contravin demnităţii, prestigiului şi normelor de comportare ce decurg din calitatea lor de cadre militare. Nu era demn. Oare, în cazul femeilor, ca stripteusa la al 2-lea job o fi demn sau nu? Sau ca gunoier in cazul barbatilor – o fi demn sau nu?

  Si inca ceva cu acest al 2-lea job: daca tu esti si ofiter si profesor, iar ca ofiter trebuie sa pleci 2 saptamani la inundatii in Moldova, cum mergi la al 2-lea job? Te mai primeste cineva cand te intorci? Iar ajungem la munca nenormata. Mai e vreun unitar tratat astfel?

 20. Nimeni says:

  @ Gourkha – Cum spuneam, aveţi dreptate. Pe mine m-a luat tastatura pe dinainte şi am crezut că vă referiţi la drepturi limitate de Constituţie nu la drepturi constituţionale limitate… altfel.

 21. Pedelicius says:

  @g.HAMANDIA: lasati-o mai moale cu stagiile complete de douaj’ de ani pentru militari. In legea asta unica, scrie clar: stagiul complet, inclusiv pentru militari este de 30 de ani. Si asta va face cacatu praf din rahatul de lege 119. Ce naiba, ori sunteti naiv, ori sunteti de-a dreptul fraier. Cu pene…

 22. g.HAMANDIA says:

  @PEDEL…fraier esti matale ca nu sti sa inerpretezi:L119-este leg. dupa care se face recalc. celor in plata pana la 01.01 011. dupa se iese in leg. unitara si ar fi cazul sa se miste si activii care vor nu vor ,odata si odata vor iesi si ei la pensie

 23. roarmy says:

  Hamandia, activii se vor misca exact cum te-ai miscat domnia ta cand ai fost activ. Voi chiar nu vreti sa intelegeti ca au trecut timpurile in care aveati oameni in subordine care va faceau toata treaba? Daca voi nu va miscati fundurile batatorite pe scaun, veti ramane fara banii castigati conform legislatiei in vigoare.
  Sincer, nu stiu ce Dumnezeu astepti domnia ta sa faca activii: sa iasa in strada si dumneata sa privesti demonstratia de la tv? Sa strige activii in gura mare sa nu-ti taie domniei tale pensia? Iesi domnule pe strada si sustine-ti cauza.
  Activii, asa cum am vazut la majoritatea celor cu care am stat de vorba, sunt cu sufletul alaturi de noi……..asta este tot ceea ce pot face conform Constitutiei si legilor tarii.
  Asa ca domnule ,nu mai astepta sa faca activii ceva ci fa domnia ta pentru ei: iti sta in putere; totul este sa si vrei………….

 24. g.HAMANDIA says:

  @ROARMY-cu tot respectul-folosec prilejul sa-ti spun ca te-am citat cu o postare pe alt blog,sper sa nu fie cu suparare-deci doream sa-ti spun ca nu mai inteles. eu sunt in aceeiasi barca cu tine(dupa recalc. sper sa-mi creasca cam la fel pensia) deci nu am motiv sa ies in strada.Punctul2 ma ref. la faptul ca dupa 2011 pensiile vor fi calcul.dupa L.unitara si activii trebuie sa faca ceva ca-i va afecta tare de tot.in alta ordine de idei eu nu sunt de acord cu iesirea armatei in strada. armata trebuie sa stea la masa guvernului si sa impuna ce trebuie. altfel e kk

 25. sejc says:

  g.hamandia cu respect te informez ca in afara ca esti rau intentionat esti si prost.in 1971 cand pentru prima data s-a aplicat impozitarea soldelor pcr-reul mi-a cerut sa-mi manifest bucuria ca mi s-a luat din retributie.vrei si acum sa ma bucur?daca studiezi evolutia salariului mediu pe economie vei observa ca nici un guvern (liberal,taranist,antonescian,comunist )nu a scazut salariul ci doar pe perioada crizei din 1933-1939 s-a MENTINUT CONSTANT.nu ma pune pe mine pe picior de egalitate cu alte categorii socio-profesionale.doctor,inginer,muncitor etc,daca nu voia sa munceasca 7 zile i se taia din salariu.eu daca voiam sa ma fut 72 ore trebuia sa ma invoiesc altfel eram dezertor,si deci faceam puscarie.tu dupa 8 erai liber si pe cale de consecinta stateai cu mina la … limbaj cenzurat nevestitii.

 26. g.HAMANDIA says:

  Bine ,iesi in strada cu vuvuzeaua in gura si racneste pana plesnesti.poate scapa Boc de- o pensie si lumea de un Idi limbaj cenzurat

 27. TITULESCU MIHAI says:

  HAMANDIA, Se pare ca stai foarte prost cu gramatica!!! In raspunsul tau adresat d-lui ROARMY, in fraza ” sa-ti spun ca nu mai inteles” se scrie “m-ai”, despartit, nu-i asa? Se mai intampla, mai ales (acum se scrie impreunat!) atunci cand esti concentrat pe ideea de a dezinforma si bulversa rezervistii!!! Stai mos Teaca acasa, si sufla in vuvuzelele noastre pana iti plesnesc plamanii, pentru a scapa lumea de un IDI limbaj cenzurat!!!

 28. giuliano57 says:

  -hamandia, tu de ce nu iti dai demisia de pe acest blog(mai ales ca se vede de la o posta ca nu esti militar activ ori in rezerva si ca esti agent de influenta de culoare portocalie)ca sa ne demonstrezi cum este in alte tari cu demnitatea si decenta ?
  -ce ne spui tu nu sunt noutati pentru noi cei vizati de aceasta lege unitara a pensiilor, aceste afirmatii ale tale unele adevarate iar majoritatea neadevarate dar menite sa asigure diversiunea si manipularea pentru care esti platit le stim si noi ?
  -tu din ce buget esti platit pentru toate dezinformarile si manipularile ordinare pe care le executi? tie aceste sume incasate necuvenit din munca poporului si din contributiile noastre(taxe+impozite) ti se calculeaza la pensie? tu ai dreptul moral sa-i judeci pe altii si sa le mai si dai lectii de moralitate ? din postura in care te aflii de agent ordinar portocaliu de influenta?
  – observ ca intr-adevar esti foarte prost si foarte rau intentionat si ca sa-ti demonstrez acest lucru te combat cu ideile si afirmatiile tale si anume : spune-mi si mie macar o tara democratica din lume unde in momentul de fata armata este o institutie productiva care se auto finanteaza si care nu este platita de la bugetul statului respectiv si unde rezervistii militari sunt cuprinsi la sistemul public de pensii si sunt platiti pe principiul contributivitatii?
  – de asemenea te rog sa pui mina foarte serios pe carte, sa citesti statutul cadrelor militare-L80, al politstilor, legile lor de pensionare 164 si 179, si poate ca asa ai sa intelegi si tu care este diferenta intre un militar si un civil in Romania ca profesie, ca viata privata, ca drepturi si obligatii, ca libertati si restringeri, ca juramint si credinta fata de tara pe care o reprezinta acestia. Tu pobabil ca ai stat la caldurica, ai fost si esti un hirtogar inrait, cu program de doar 8 ore sau chiar de multe ori 2-3 ore pe ziua lucratoare, sustinut de taticul si de mamicuta probabil nomenclaturisti-in trecut si portocalii-in acest moment, ai stat la cheremul sau fundul celor din familia ta fara sa stii ce inseamna sa pleci de acasa cu zilele sau lunile si sa nu-i vezi si sa-i ajuti pe cei dragi, nu ai fost in aplicatii si misiuni, nu ai fost detasat in economia nationala ca militarii care au construit si pentru ,,NERECUNOSCATORI” sau PROFITORI ca tine, etc
  Ma opresc aici si iti spun cu toata sinceritatea ca nu se merita sa ti se mai dea atentie intrucit prin afirmatiile tale ai demonstrat ca esti un frustrat al societatii romanesti actuale. Un singur lucru iti mai spun si anume ca profesia ne-o alegem singuri in functie de anumite calitati, repere si aspiratii si cred ca tu daca nu ai ales-o pe cea militara inseamna ca ai picat vreun examen la vreo scoala militara si deci nu ai intrunit calitatile necesare acestei profesii. Pentru acest lucru nu pot decit sa te compatimesc si sa te consolez ca este bine pentru tine sa ramii acelasi AGENT PORTOCALIU DE INFLUENTA SI MANIPULARE si ca in viata TOATE SE PLATESC la un moment dat mai ales cind te dai mai mult decit esti si poti!

 29. huidu says:

  Doar daca ne sustine justitia mai scapam teferi.

  Dezamagire totala la modul cum au actionat asociatiile si sindicatul militarilor.

  Pe linga ca nu ne sprijina nimeni din politica decit formal, nu stim sa fim uniti pentru o cauza comuna. Pacat.

  Indemnul din comunicatul SCMD de a actiona individual in justitie seamana a lasitate si abandonarea membrilor.

 30. bebe says:

  Am zece ani la alte conditii si acestia au dublat vechimea adica an pe an,am sapte ani la conditii deosebite cu trei luni la an. Prin legea 119\2010 eu sunt avantajat pentru ca pensia imi va creste de la 1400 la 1800 ,dar si cu aceasta majorare voi refuza pensia marita si ma voi adresa instantei pentru a ramane tot cu legea 164\2001 si cu pensia de 1400 ron. CU LEGEA 164\2001 AM IESIT LA PENSIE VA ASIGUR CA ASA VOI RAMANE SI IN CONTINUARE

 31. XXXXX says:

  CUM SE POATE NUMI DECAT NESIMTIRE FAPTUL CA CEI CARE AU COOPERAT LA FURTUL DIN PENSIA MEA MILITARA(TRECUT IN REZERVA CU GRADUL II INVALIDITATE DIN CAUZA ARMATEI) PE CUPONUL DE PENSIE SA_MI UREZE ”LA MULTI ANI”?EU LE MULTUMESC PRIN A LE DORI MOARTE GRABNICA SI PAREREA DE RAU CA NU AM FOLOSIT IN 1989 MUNITIA DIN DOTARE IMPOTRIVA CELOR CARE AU DAT LOVITURA DE STAT SI CONSIDERA CA SUNT STAPANII ARMATEI AZI ….SA-I FEREASCA D-ZEU DE URA PAGUBITILOR