Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Puncte de vedere privind reducerea pensiilor militare

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri 07 aprilie că, din punctul de vedere al liberalilor, nu pensiile speciale ale militarilor “fac gaură la buget” şi a susţinut că este “normal” ca aceştia să aibă u regim special de pensionare.

“Există pensii speciale şi pensii speciale. În ceea ce îi priveşte pe militari, întotdeauna în istoria României, în toate celelte ţări, cine şi-a asumat cariera militară a avut nişte handicapuri, nişte constrângeri în raport cu ceilalţi, în raport cu alte profesii, şi au avut şi nişte avantaje. Militarii au avut întotdeauna un regim special şi din punctul nostru de vedere nu acolo se face gaura bugetului. Aceşti oameni trebuie respectaţi pentru ceea ce au făcut, aceşti oameni au avut o înţelgere cu societatea în momentul în care au îmbrăcat haina militară şi mi se pare incorect ca astăzi ei că nu poată beneficia de aceste regim de pensionare pe care l-au avut”, a spus Antonescu.
Antonescu a susţinut că “este normal ca militarii să aibă un regim special de pensionare”. “Şi dacă domnul Boc doreşte şi trebuie să facă economii, să-şi mai taie din <side> ca să zic ala, să lase militarii în pace. Să-i mai lase pe băieţii ăştia prin Dorobanţi, că nu mor de foame, să nu-i mai facă secretari de stat, să nu mai aducă să facă tot felul de experimente începând cu Ministerul Învăţământului cu tot felul de tineri buclucaşi care nu au văzut profesor mort de foame, să facă economie de acolo şi din banii publici pe care îi risipeşte”, a comentat liderul PNL.

Preşedintele Comisiei de apărare, senatorul Teodor Meleşcanu, susţine că pensiile personalului din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională vor suferi, conform noului proiect de lege unică a pensiilor, o reducere de până la 50%. Senatorul Meleşcanu a afirmat că în şedinţa de joi 08 aprilie a comisiei va propune un amendament prin care pensiile militarilor şi ale tuturor celor care fac parte din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională să rămână la acelaşi nivel ca în prezent.

“Avem şi o propunere de amendament care să coreleze intrarea în vigoare a oricăror prevederi prin introducerea unor coeficienţi care să limiteze această reducere până la nivelul anului 2025, când odată cu generalizarea legii unice a salarizării şi a creşterii posibilităţilor ca şi pensiile să fie mai mari, să nu permită această degradare subită, care dincolo de aspectele materiale are şi un impact profund negativ asupra securităţii naţionale în ansamblul ei, asupra motivării oamenilor pentru această meserie care este indispensabilă oricărui stat, inclusiv României” a declarat Melescanu.

Vicepreşedintele Comisie de apărare din Cameră, George Scutaru (PNL), a declarat că simularea potrivit căreia în urma aplicării sistemului unitar pensiile militare s-ar reduce cu până la 69% este o nouă confirmare a faptului că noua lege a pensiilor este nedreaptă faţă de militari.

“Simularea MApN este o confirmare în plus a faptului că noua lege a pensiilor este nedreaptă faţă de militari”, a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL George Scutaru.

Deputatul PNL, vicepreşedinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, a spus că “nu se ţine cont de faptul că în statele NATO există o legislaţie distinctă pentru sectorul apărării”.

“Sunt convins că, în cadrul procesului parlamentar, senatorii şi deputaţii vor face corecturile necesare ţinând cont de statutul specific al carierei militare şi de constrângerile la care militarii sunt supuşi”, a mai spus el.

MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

82 Responses to “Puncte de vedere privind reducerea pensiilor militare”

 1. Valentin says:

  Ultima emanatie portocalie!Reducerea salariilor si a pensiilor in baza art.53 din Constitutie:,,(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
  (2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.” Tare,nu-i asa?

 2. somer says:

  e normal ca noi cei cu 500 lei adica somerii si cei cu salarii sub 1000 lei sa platim transportul in comun iar cei cu pensii speciale si cei cu pensii de peste 2000 lei sa aiba transp gratuit si medicamente gratuit oare e corect va rugam sa va spuneti parerea dar va rog sa fiti obiectivi

 3. g.HAMANDIA says:

  @SOMER-cu toata decenta iti raspund ca esti intr-o mare eroare:

 4. g.HAMANDIA says:

  CONT…. NU AVEM MEDICAMENTE GRATUIT .MERGEM LA MED. DE FAMILIE CIVIL[A] ELIBER. RETETA COMPENSATA SAU NU CA LA TOATA LUMEA.GRATUITATEA LA TRANSP. IN COMUN E LA FEL CA LA TOTI PENS.[CRED CA NE-AI CONFUNDAT CU REVOLUTIONARII DIN BOLINTIN DEAL. ASTIA DA AU TOT GRATUIT PLUS INDEMNIZ. DE MINIM 2300 LEI+ PAMANT+NU PLATESC IMPOZITE DE NICI UN FEL SI ALTELE]

 5. indisciplinatu says:

  Am iesit la pensie la 45 de ani doamna Magda si am aproape 2900 lei !!!…ce coincidenta….
  E vreo problema stimati cetateni frustrati si stimata doamna contabila SC la MApN??? Am intrat de la 14 ani in sistem asumandu-mi constient sau mai putin constient, la varsta aceea, niste riscuri si privatiuni pe care domniile voastre, din motive stiute doar de voi, nu vi le-ati asumat,…cam asta este diferenta dintre mine si voi!!!
  Da, si pensia mea ca dealtfel a tuturor “rrromanilor” fraieri din tara asta va fi drastic “remaniata” din motive de “securitate nationala”, dar lucrurile nu vor ramane asa….am destula pregatire in domeniul juridic ca sa-mi apar dreptul castigat corect si cu, zic eu, suficiente sacrificii pentru mine si familia mea.
  Nu cobor nivelul discutiei cu unii dintre voi care n-aveti niciun dzeu…si sunt convins ca marea majoritate dintre voi sunteti foooaarte credinciosi doar in zilele de Paste si Craciun…exista o justitie divina dar nu pentru voi, micimanilor, ci pentru zecile de mii de militari onesti pe care incercati sa-i jigniti si umiliti zilnic prin comentariile voastre perfide si pline de ura!!!
  Veti ramane cu spumele la gura….ca asa va sade cel mai bine!!!

 6. indisciplinatu says:

  Pentru somer
  Baiatu,…eu am lucrat 3 ani la Metroul bucurestean, Raul Dambovita si alte lucrari de infrastructura ale municipalitatii iar HCL din anul 2006, daca stii ce-i aia, da dreptul tuturor detinatorilor de talon de pensie sa mearga gratis pe RATB,…care-i problema ta???
  Nu imi pare bine ca poate nu ai de lucru, nci eu nu mai lucrez, dar cel putin lasa-ma fratioare in pace ca n-am mancat din acelasi blid cu tine dupa 30 de ani sub drapel !!!
  Poti sa fii fericit,….am auzit ca primarul doreste sa nu ne mai dea acest drept,…sa fie sanatos, o sa-mi iau bilet dar pana atunci beneficiez in continuare de el !!! Multamit de raspuns????

 7. fost sold says:

  mai terminati mai militarilor nu va mai laudati cu ceati facut voi sub drapel ati baut vodca cunoastem ce fel de specimente sunteti nu meritati nici macar 1000 lei pensie ai mancat mancarea noastra a celor ce va tinem in spate dar vine si peste voi cei care numai ati batut din gura cu faptele voastre de vitejie la carciuma bine va face ca va recalculeaza pensia si dwesf leg speciale terminati cu canalul cu metroul ca nu voi ati muncit ci oamenii din intreprinderi si soldatii ccare au trecut in rezerva voi ati frecat menta si statul va dat prea multe pentru cat ati facut sa se faca dreptate va scrie un fost soldat care a lucrat la canal toata ziua erati cu mustul sub nas si slujeati drapelul rusine sa va fie

 8. tello says:

  referitor la dobitocul fost soldat cred ca apelativui dobitoc este si asa prea mult,la canal am avut o multime de asemenea specimene ,lichele de care comandantii nu stiau cum sa scape si ii detasau la canal sa ne batem noi capul cu ei.Oricum multi au murit dar tot de dobitoci nu de munca iar cadrele nu le mancau lor mancarea fiindca erau alocate la norme de hrana specifice armei ceea ce nu aveau cum sa inteleaga cei ce cred ca acum daca au o tastatura in fata si stiu sa deschida un computer sunt si inteligenti.

 9. ptr tello says:

  sunteti cei mai destepti cei mai inteligenti cei ce muncesc pentru voi sunt dobitoci noi suntem analfabeti voi sunteti toti cu diplomat deci sunteti diplomati o sa muncim pentru voi toata viata sa va creasca pensiile speciale dublu sa sa va creasca salariile de doua ori ca daca scri ceva rau despre voi esdactia ne taie articolele numai pe ale voastre a milit le lasa sa va fie rusine pt cenzura asta ati facut toata viata sa mai spuna cineva ca e democratie dar nu in romania

 10. KKK says:

  Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

 11. KKK says:

  Constat că Chioru cu toată hoarda de manipulatori şi-a atins scopul: a
  reuşit să ne învrăjbească ca să nu băgăm de seamă că ne bagă, hoţeşte,
  mana în buzunar la toţi: militari, civili, privaţi, bugetari, pensionari.
  Soluţia este una singură: 7,62 mm.

 12. coco.kuki says:

  bai fost soldat, cred ca ai facut armata la ‘cai cu sarma-n nas’.Fratilor ARMATA a ajuns de rasul tuturor.Asa ne trebuie.

 13. incoruptibil says:

  A disparut si ultima speranta. Prin alegerea astazi a judecatorului Zegrean in functia de presedinte al Curtii Constitutionale, dictatura Basescu a fost legalizata. Toate aceste malformatiuni nu ar fi fost insa posibile daca PSD si PNL nu ar fi jucat la doua capete. Ceea ce spun nu are nici un fel de culoare sau nuanta politica. Si iata de ce : tot circul de la camera deputatilor cu alegerea lui Dorneanu a fost un troc murdar intre Ponta si Basescu- Ponta a renuntat, Basescu a garantat ca nu se va clinti nici un fir de par din capul lui Ponta, care va fi ajutat sa-si elimine toti contestatarii din PSD. Curand veti vedea al X-lea val de dosare DNA la adresa unor “grei” din PSD. Aceeasi asigurare a primit-o si Boc la adresa “greilor” Blaga, Videanu si Berceanu. Oprea si lingaii lui vor mai primi unul-doua ciolane de ros in asa fel incat “toata lume fericita pupa piata independentei. Ceva va fi insa este de-a dreptul dramatic: pensoinarii romani, hraniti cu pensiile “nesimtitilor” vor crapa pe capete,in randuri randuri, de foame si boala dar cu marea satisfactie ca au omorat si capra vecinului. Imbatati de chemarile sforaitoare ale propagandistilor de partid, sindicali si ONG-isti, bietii oameni nici nu au sesizat ca in marea lor majoritate vor intra in categoria “asistatilor cu 350 lei” intrucat marsavia guvernamemntala imbraca doua aspecte : reducerea pensiilor cu 15 % si apoi recalcularea la valoarea de 622 lei a punctului de pensie, adica cu aproximativ 100 lei (un milion vechi) mai putin decat in bugetul de stat pe 2010. Ma intreb si va intreb domnilor sindicalisti din SCMD oare de ce conducerea dumneavoastra nu a sesizat acest aspect? De ce face circ numai pe legea cumularii pensiilor su salariile ? Va spun eu de ce : pentru ca pe ei ii arde la buzunar aceasta lege care i-a obligat sa renunte la unul din cascavaluri. Cat depsre Curtea Constitutionala nu mai avem nici o speranta, slugile vor asculta de stapani.

 14. pentru coco says:

  recalculati toate pensiile speciale desfiintati toate legile speciale si pensionarea sa se faca pentru toti la aceiasi varsta nu unii kla 55 de ani iar altii la 65 de ani cei ce duc greul tarii sunt cei care produc nu bugetarii care stiu numai sa ceara dar nu dau nimic in schimb sa se faca dreptate iar pentru cei cu pensii speciale sa mariti cota de impozitare pana la 65 la suta

 15. micutzul says:

  @ pentru coco
  Da/i inainte baiete, nici nu stii cata dreptate ai. Daca poti te rog sa mai scrii ca nu intelegem bine ce vrei… Daca voiai sa/i scrii lui Base , nu aici … Sa traiesti 1000 de ani sa/ti cante manele la mormant, ca noua imnul de stat ne este de ajuns..

 16. micutzul says:

  @ pentru coco
  Coco ii spunea la prima mea …

 17. rezervistul says:

  @micutzu-ce s-a intamplat colega te-a naruit opinia unui civil?CE ti se pare o noutate,opinia vecinului tau civil? tu ai fost bun cand erai apvist si erai musafir pe acasa,le culegeai recoltele,le faceai munca la mina ,canale, industrie etc.iar el statea la bere. cand mergea la munca,mergea numai pentru a sparli zilnic ceva ,pentru asi rezolva ciubucurile si pt. a simula ca munceste 2-3 ore.Acum el e suparat nu ca pensia ta e cam mare ci ca nu o poate umfla el. asta e. nu mai are nici ce sa sparleasca asa ca fi intelegator cu el-are motive sa fie suparat

 18. micutzul says:

  @ rezervistul

  Am intrecut masura ? Imi cer scuze, voua nu lui. E adevarat, asta am scris aseara, dupa o tura de musafiri si o tura de bere si inainte sa ma culc , zic hai sa vad ce mai este…. Cand colo , papagalul asta. De obicei nu/i bag in seama , dar aseara am avut chef sa injur pe cineva… Un weekend placut la toata lumea.

 19. nicu says:

  sa traiasca bugetaruii si cei cu pensii speciale care au muncit 24 din 24 fara somn si cadrwele militare cei cu studii multe care ar trebui scosi la pensie la 40 de ani ca au obosit de atata munca depusa 24 din 24 si ceilalti prosti sa munceasca pentru ei ca ei sa o duca bine numai in ROMANIA UN MEDIC ARE SALAR MAI MIC DECAT FEMEIA DE SERVICI SI MESERIASII ( ZUGRAV INSTALATOR FOCHIST TAMPLAR) DIN SIST MILITAR IAR DE PLUTONER NU MAI ZICEM NIMIC EL ARE DUBLU SALAR CAT A UNUI MEDIC CA DOAR AU ACEIASI SCOALA HALAL TARA DLE BASESCU

 20. PLUTONER says:

  EU AM SALAR CU TOT CU NORMA DE HRANA 2100 LEI E NORMAL SA AM SALAR MAI MARE CA MEDICUL PENTRU CA EU NU PRIMESC SPAGA IAR EI DA IAR NOI AVEM RASPUNDERE MARE FATA DE EI SI AVEM ALT STATUT SUNTEM PAVAZA TARII SI TREBUIE SA PRIMIM SALARII MULT MAI MARI DECAT ACESTEA MACAR 4500 NET CA NOI NE SACRIFICAM ALTII NU ASTAI MOTIVUL

 21. roarmy says:

  Nu te supara plotonere dar cred ca te-ai trezit peste noapte cadru militar. Parca a scris Vanghelie cele cateva randuri.
  Apropo, un plotoner cum spui tu nu sare de 1600 lei…..care este….pe sistem. Precepusi bre ceva?

 22. Nimeni says:

  @nicu – du-te bre şi te împuşcă… aaaaa, pardon! Mă scuzaţi, am uitat că dvs “civilii” nu ştiţi ce-i aia. Mai bine du-te de te culcă şi lasă-ne, iar în drum spre dormitor pune şi matale mâna pe o carte de gramatică de clasa a 5-a, o fi ea prăfuită dar în mod cert este încă folositoare.
  Nu am înţeles, care sunt ăia proştii care muncesc să o ducă militarii mai bine? Medicii, că numai despre ei zici? Din câte ştiu eu, sistemul medical este un sistem care – surpriză, la fel ca şi Armata – asigură servicii esenţiale statului. Adică, pe înţelesul tău: cheltuieşte bani, nu produce… Sau cumva sugerezi că şi produce?!
  În altă ordine de idei, la fel cum ni se spune nouă, îţi spun şi eu ţie: nu-ţi convine? Eşti liber să pleci! Dar ca să nu crezi că sunt atât de naşpa, uite facem un târg: îţi promit că fac pe dracu-n patru şi te rezolv cu o angajare la mine în unitate… să vezi boierie neniculeeeee!

 23. micutzul says:

  Acum cativa ani, intr/o dupaamiaza insorita, am iesit mai devreme din unitate si ma gandeam ce sa fac pana seara. Eram in tinuta de oras, ferchezuit nevoie mare, cu pantalonii calcati la dunga, nasturii straluceau de iti luau ochii, barberit si frumos mirositor. In lumina soarelui, ochii imi bateau intr/un verde albastrui otel. Costumul imi era destul de stramt, fiindca avea ani buni de purtare, dar era curat si imi scotea in evidenta liniile curate, asa cum trebuie sa aiba un barbat. Cum se spune, ce mai, ofiter ce….Si cum mergeam pe trotuar, o tipa de aceeasi varsta, se uita gales si mergea in paralel cu mine, nici in fata nici in dos. Normal am intrat in vorba, ne/am plimbat, am fost la restaurant, ne/am dus la camin….Dimineata cand sa plece am vazut ca avea verigheta. In loc sa o intreb cum o cheama am intrebat/o cum il cheama pe sot. A zis repede NICU si a fugit….
  Cred ca totul a fost o gluma. Sunt sigur ca unii au gustat/o.

 24. roarmy says:

  micutzule, nu vad legatura, buna gluma, dar ramane intrebarea esentiala: ce i-a spus “doamna” lui Nicu acasa? Probabil ca a fost sub armata…. sau sublocotenent. Cred ca incerc sa raspund tot eu: intrucat Nicu era pe “bloagele internetului” nici macar nu a observat ca distinsa doamna lipseste din peisaj…..deh ,cantitate neglijabila.
  Concluzia: poti sa o mai chemi odata, Nicu nu va observa…

 25. micutzul says:

  @ roarmy
  Astept sa loveasca NICU, dar vad ca tace. Probabil ca a iesit din tura.
  Bai, fratilor daca e vreunul Nicu, sa stiti ca am glumit….nu va bateti nevestele.
  A, LA MULTI ANI SI SANATATE sarbatoritilor.

 26. dan says:

  se vede ce mult muncesc acesti intelectuali din sist militar capusele care in loc sa fie la instructie stau si dorm in magazii si dormitoare pentru asta ii plateste tara sa frece menta

 27. victor says:

  @ roarmy si micutzul doua elemente care nu cunosc munca ca ei sunt intelectuali si statul trebuie sa le asigure salarii mari cu toate ca nu fac nimic bat barbunca in cazarma 7 ore si la ora 15 rup poarta si ne spun noua baliverne ca ei muncesc 24 din 24 nici nu mai dorm daca ar munci la privat 10 ore zilnic nu ar mai comenta nimic si ar fi multumiti si cu 800 lei pe luna numai sa nu plece din sist bugetar militar darguvernul tine tot cu cei care nu aduc venit la stat tot lor le acorda sporuri si facilitati de care in sist privat nu sa-u auzit de aia aM AJUNS UNDE AM AJUNS sa imprumute bani sa plateasca peunii din sist bugetar cu salarii foarte mari fata de cei din sist privat in loc sa-i restructureze ca nu avem nevoie de asa multi militari si sa le dea si lor somaj nu sa-i scoata la pensie la 40 de ani asa cum au disparut intreprinderile si pe ingineri maistri tehnicieni muncitori ia trecut in somaj asa trebuie sa procedeze cu toti ca ei nu sunt mai presus de lege sau au facut ceva in plus fata de noi rusine dlor BASESCU SI BOC SI TUTUROR GUVERNANTILOR SI APROPO DE CE IN TRI LUNI DE VACANTA SI CONCEDII PROFESORII NU AU FACUT GREVA AU PRIMIT TICHETE DE VACANTA SI BANI IAR CAND INCEPE SCOALA AU CHEF DE GREVE NU SA SE OCUPE DE ELEVI EI NU GRESESC IAR PE MEDICI SI ASISTENTE II BAGATI LA PUSCARIE NORMAL CA CEL CARE MUNCESTE GRESESTE IAR UNII BUGETARI NA-U CUM SA GRESEASCA CA NU FAC NIMIC DAR CER DUBLAREA SALARIILOR DAR UNDE VA TREZITI CERETI LA PATRON ASA CEVA SI VETI PRIMI UN SUT IN… limbaj cenzurat CATE STUDII AI AVEA DAR LA STAT SE POATE

 28. Nimeni says:

  Doamnelooooor şi domniiiiloooor!
  Daţi-mi voie să vi-l prezint pe “Victor”, strateg de talie internaţională şi expert în studii de securitate. Nu luaţi în seamă faptul că scrie fără punct şi virgulă, acest lucru se întâmplă doar pentru faptul că mâinile sale nu reuşesc să ţină pasul cu procesul de gândire.
  Dacă tot aţi intrat în “horă”, ia spuneţi-ne dle “Victor”, în opinia dvs, aşa cam câţi militari ar trebui să aibă România. Cine ştie, poate punem de vreo restructurare. Dar dacă ne daţi şi o cifră, vă rugăm pe cât posibil să o şi argumentaţi. Aşa frumos. Nu?!
  Ăăăă, şi încă ceva: AM AJUNS UNDE AM AJUNS din alte cauze şi nu pentru că Armata are salarii mari, iar chestia cu întreprinderile care s-au desfiinţat, ne pare rău dar… trebuie să vă adresaţi în altă parte. Nu le-am desfiinţat noi.
  Dacă doriţi şi alte repere legate de ce înseamnă şomaj şi când se poate aplica, deşi nu este domeniul nostru de activitate, noi “intelectualii” vă putem ajuta cu câteva informaţii extrem de utile…

 29. micutzul says:

  @ Victor

  Bun venit in tura. Spor la treaba sau cum a/i spune tu ** la traba**.
  Faptul ca v/a invatat manipularea este un lucru minor in comparatie cu capacitatea intelectuala de care dati dovada….
  Concluzie… daca erai un tip destept, cult si educat, eram afectat, dar asa eu nu te bag in seama…esti un accident ….

 30. LICA says:

  pt micutzul SUNTETI ADICA VA CREDETI DESTEPTI DAR LUMEA A VAZUT CE PUTETI SI GENERATIILE CARE AU TRECUT STAGIUL MILITAR AU VAZUT INTELIGENTA VOASTRA CARE NU FACE DOI BANI NU ATI IESIT CU NIMIC IN EVIDENTA ASTEPTATI POMANA DE LA STAT SI ALTII SA MUNCEASCA PENTRU VOI CA ASA ATUI FOST INVATATI SA CERETI SI SA NU DATI NIMIC IN SCHIMB DACA ERATI ASA INTELIGENTI VA FACEATI INGINERI PROFESORI MEDICI MUNCITORI SI STIATI CE ESTE MUNCA CARE AR TREBUI SA O RESPECTATI NU SA FITI ASERVITI SI PENSIONATI LA 40 DE ANI IAR ALTII LA 65 RUSINE

 31. UN ANALFABET says:

  NIMENI CHHIAR CA ESTE NIMENI ADICA APVIST IAR MICUTZUL UN … limbaj cenzurat UN ACCIDENT AL SISTEMULUI CARE SE CREDE EDUCAT DAR IN … CA MINTE NU ARE DAR DENUMIREA DE CADRU MILITAR II CONFERA DREPTUL SA SE CREADA DESTEPT, MAI ALES CA TOTI AU DIPLOMAT, SA TRAITI INTELECTUALILOR CEI MAI CULTI SI EDUCATI CAINI POTOCALII SLUGAI

 32. dudu says:

  slugaii lui basescu cei cu pensii speciale si cu legi speciale, de asta primesc haine de la stat din banii nostri si bani de norma de haine ca sa le arunce , taiatile banii de haine ca au prea multe si mariti durata de folosinta ca sa nu mai ceara bani, in fiecare an