Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Purtătorul de cuvânt al MApN: “oamenii care au ieşit în stradă sunt manipulaţi”

Purtătorul de cuvânt al MApN, Tiberiu Frăţilă a afirmat pentru Realitatea că “oamenii care au ieşit în stradă (…) sunt manipulaţi”.

El a mai spus că “pensionarii militari care au ieşit în stradă nu spun adevărul” deoarece  “în acest moment nicio pensie aflată în plată nu are un cuantum mai mic decât a celei avute în decembrie 2010.

“Oamenii sunt în stradă probabil pentru că cineva îi manipulează. Sunt manipulaţi de către cei care i-au scos în stradă”, a declarat Tiberiu Frăţilă.

“Pensionarii militari trebuie să aibă încredere în ministru şi minister că la finalul procesului de revizuire pensiile vor creşte pentru 85-90% dintre pensionarii militari sistem.”

Aproximativ 2.000 de militari pensionari sau disponibilizaţi participă la un marş şi miting de protest în Capitală.

Cadrele militare sunt nemulţumite de recalcularea pensiilor, de încălcarea brutală a drepturilor lor.

Sursa: Realitatea

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

325 Responses to “Purtătorul de cuvânt al MApN: “oamenii care au ieşit în stradă sunt manipulaţi””

 1. Covăsneanu says:

  Am avut impresia că celebrul Ogică a confundat siturile! Eroare! Doar un slugoi al depozitarului interesului naţional, toroapa de Oprea, fireşte!

 2. SORINA says:

  @COVAS..Deci Ogica este celebru pentru tine? de ce m-ar mira…?

 3. Tepes says:

  Activule, esti chiar atat de indoctrinat incat nu vezi lupta politica a conducerii SCMD?
  Ce a facut aceasta conducere cand ti-a fost redusa solda cu 25%? I-a durut fix la banana.
  Ce a facut aceasta conducere cand ti-au fost inapoiati doar 15% din bani care in fapt sunt doar 12-13%? Ai vazut pe undeva ceva de dezaprobare a acestui lucru?

  Pentru ceilalti pensionari: voi chiar nu intelegeti ca noi astia razvratitii nu avem nimic cu pensionarii militari ci cu politica dusa de conducerea actuala a SCMD? Chiar atat de cretini ne credeti incat sa nu fim constienti ca sunt drepturile voastre castigate legal, dupa niste legi in vigoare la timpul lor?

  Dar dragilor, sa transformi pensionarii militari in intrumente de lupta politica, sa transformi ministrul apararii (bun sau rau) in paria societatii……..eunu pot accepta. Daca domniile voastre se lasa manipulate de discursurile si comunicatele marca Vadim, e problema dumneavoastra.

  In concluzie, eu personal sunt total de acord cu solicitarile dumneavoastra, indreptatite dealtfel, dar sunt total impotriva luptei politice duse de actuala conducere a SCMD. Nu uitati ca sunteti militari educati in spiritul ordinei si disciplinei, apolitici si cu respect fata de tara si de institutiile acesteia. Lupta noastra trebuie sa fie in proportie de 99% in instanta si nu pe strada, in zile de sarbatoare pentru natia romana.

  Si inca ceva: va rog sa incetati cu aberatiile de genul postacilor platiti de PDL. Cei care scriu aici isi scriu propriile pareri legate de un subiect sau altul.
  Astept replici dure din partea unora dar ii avertizez ca vor trece pe langa mine precum vantul. Este doar o opinie si atat.
  Va salut si va doresc o viata linistita.

 4. Civilul says:

  @ Ogica si altii

  Ogica ?! Se pare ca e slugoiul tropetistilor portocalii , de unde naiba sa stie asta si altceva decat placa de patefon portocalie pe care o canta astia de la pute—re, ospatarii,tamplarii, centuristele, “poetii ” lui Baiazid, abjectii astia ce apar pe sticla recitand si visandu-se in mari roluri de conducatori – electricienii si alti retardati care-si fac studiile dupa ce-i propulseaza pdl-ul in functii ce nu le pot duce cu tot neamul lor – !!!!!!!

 5. Covăsneanu says:

  Cucoană! Ai apărut? pe unde ai servit patria?

 6. Ulisse says:

  Sorina, du-te mama si fa pe Placinta!CE naiba e atat de greu de inteles, SME a scazut, inflatia , spun EI, o tin sub control, deci cresterea punctului de pensie in 2012 va fi …!??? Daca anul viitor valoarea punctului de pensie va fi de 600 ron ce vei spune mataluta? Ii vei da in continuare ca s-a facut dreptate si e corecta L119 ? Parerea mea este ca d-ta nu esti femeie, esti posesoarea unui organ similar cu al meu si, mai mult, esti metamorfozarea unui postac de pe acest forum…

 7. bruiajvoinesc says:

  CITITI SI VA CRUCITI :”Invitatie la conferinta de presa a SCMD
  SCMD va invita la o conferinta de presa, sambata, 12.03.2011.
  Conferinta de presa va avea loc la orele 12.00, la restaurantul ”La Gil”, situat pe Bd. Aerogarii, nr. 21.” DUMNEZEULE, CHIAR IN ASA HAL A AJUNS DOGARU &CO. DE TIN CONFERINTE DE PRESA LA RESTAURANT? PE CAND UN MITING LA MICUL INFURIAT?!?

 8. Plotonieru says:

  @Tepes
  Si cum vezi tu lupta asta? ia lumineaza-ma si pe mine.
  Crezi ca Parlamentul, Guvernul, Presedentia vor fi convinse de scrisorile pline de obedienta si slugarnicie ale ANCMRR?
  Nu spun ca SCMD duce o lupta corecta si eficienta dar e singura structura care lupta pentru drepturile pensionarilor militari si pana acum a obligat pe cei de la putere sa faca un pas inapoi. Toti cei care nu au cerut recalcularea pensiei au primit in februarie banii inapoi. Ceilalti……… Conform statutului SCMD nu face politica cel mult incearca sa se foloseasca de o parte a clasei politice.Nu stiu daca postacii sunt platiti de PDL dar se vede clar ca sunt. Ai SRI, DIA, Presedentie, Guvern, PDL, UNPR, oamenii lucreaza si chiar cu folos.

 9. karadeniz says:

  @bruiajvoinesc
  Am citit. Care e şpirochezia? SCMD nu are un sediu suficient de spaţios pentru o conferinţă de presă. M.Ap.N/UNPR nu acceptă militarii pensionari in cercurile militare, multe din ele construite din banii cadrelor militare.
  De ce Comandantul Suprem poate să de declararaţii de presă la Cireşica în Neptun, în supermaketuri, in maşină etc. şi SCMD nu poate da într-un restaurant.

 10. Stelian P. says:

  Fuhrer-ul SCMD nu se dezminte. Dupa atractivul indemn cu “dramul de creier” scoate acum o noua modalitate de atragere a oamenilor:

  “Dorim sa dezmortim gloatele Capitalei, inclusiv pe membrii filialelor noastre din Bucuresti, sa-si regaseasca, cu ajutorul SCMD, constiinta de popor, ca sa stie pentru ce se vor bate pe 16 martie….”
  11.03.2011

  Ii rog pe specialistii in injuraturi sa se abtina macar pina citesc in DEX definitia gloatei.

 11. mos teaca says:

  steliane, sper sa retii chestia cu …prost peste…medie!

 12. Stelian P. says:

  mos teaca
  Asta este pentru admiterea in gloatele lui Dogaru. Eu nu fac parte.

 13. Croma says:

  Pentru JURISTUL ( postarea din 5 Martie 2011 la 9:15 am ):

  Esti VARZA tata, SCMD este legal constituit, si va sta voua in gat !!!
  Sa va stea in gat si sa fiti voi primii care “veti iesi din sistem”, cum zicea…prietenul vostru boce et comp.

 14. Tepes says:

  Plutonieru, eu vedeam lupta asta asa cum este lupta altor sindicate. Scopul pensionarilor militari nu este Jos Basescu sau Jos Boc ci recunoasterea calitatii de militar in rezerva si stoparea recalcularii pensiilor.
  Daca noi dorim sa ne fie respectat statutul de militar, de ce noi nu respectam statutul functiilor de presedinte al tarii, prim ministru, ministrul apararii si le balacarim prin presa, ii injuram……….asta este comportament de militar?

  Eu vedeam aceasta lupta 90% in instanta si doar diferenta in strada. Lupta stradala trebuia sa fie in limita statutului de cadru militar, cu respectarea institutiilor statului, pentru a ne manifesta nemultumirile fata de masurile luate si nu fata de presedinte ,prim ministru sau ministrul apararii.
  Eu personal vad in acest gen de lupta doar o tentativa a scmd de a da jos actuala conducere a tarii, pentru ca actualii din conducerea sindicatului sa acceada la functii sus puse.

  Este o lupta politica foarte clara la care eu personal nu vreau sa particip pentru ca nu este lupta mea. Lupta mea este cu masurile impuse de actualul guvern….atat. Putea sa fie la conducere si bin laden……pe mine ma interesa doar pensia si statutul de rezervist.
  Asta este si motivul petru care nu am participat la miting si ca mine, precum ai vazut, au fost foarte multi.

  Cat despre diferitele categorii de postaci: chiar este atat de greu sa admiteti faptul ca exista oameni cu opinii diferite, cu diverse frustrari dupa anii de activitate? Eu nu consider ca daca cineva ii ia apararea lui dogaru sau basescu are ceva personal cu acestia. Asta este opinia omului…..inca exista libertatea cuvantului.
  Sa ne citim cu bine

 15. PLANO10 says:

  Cei de pe site-ul “La pensie”ar fi bine sa-si gaseasca alt nick in loc sa ma ingane pe mine!
  Ma refer la comentariile din 8 martie, orele 8,40 si 8,42.

 16. Romanul says:

  Pentru : Tepes a scris:
  12 Martie 2011 la 3:42 pm

  Total de acord cu pozitiile dumneavoastra. Ridicolul in care caut sa ne scufunde cei circa 5-7% dintre militarii rezervisti din Romania , inregimentati in regimentul lui Dogaru, este o atitudine samavolnica . Acesti 5-7% nu au nimic comun cu lupta sindicala , ei sunt niste marionete politice , unii chiar papagali care repeta papagaliceste niste sloganuri cretinoide ( vorba unuia de pe la OTV, cu nume de Tudor… ) produse in catacombele partidelor dornice de a accede la putere prin manipulare si sperjur. Ma ingrozeste apelul lui Dogaru publicat pe blogul sindicatului prin care isi mobilizeaza cretinoizii pentru actiunile planificate a avea loc in zilele care urmeaza pe la Bucuresti. Este un strigat fascist adresat unor executanti inconstienti ( daca il vor accepta ).

 17. akord75 says:

  Nu va faceti probleme.mama prostilor e tot timpul gravida!!
  Si pana la urma urmei,statistic vorbind daca din 140.000-150.000 de rezervisti,un numar de 2-3-5 mii sunt fie needucati,fie prosti de-a dreptul,sau chiar sclerozati(nu radeti ca nu-i de ras-cunosc personal cateva cazuri)mi se pare matematic vorbind un procent rezonabil.Acest procent nu poate fi niciodata ZERO,dar din pacate e vorba de asa-zisa ‘reprezentativitate’ care ne ‘omoara’ pe noi toti ceilalti

 18. ciprian says:

  @ Romanul, akord75
  Voi, cei 93-95%(??????????????), de ce nu manifestati pentru puterea actuala?
  @ Romanul
  Crezi ca cei 5-7%(?????) sunta cretinoizi? OK! Tu, ce procent reprezinti? Cum esti?

 19. eu says:

  Croma, varzaeste totusi o leguma comestibila, tu esri ceva nedigerabil, o buruiana otravitoare pentru spatiul inconjurator. Atat. La ce cunostinte grnrtale ai nu ma mira ca esti strain total de jurisprudenta. Daca SCMD este legal oare dreptul la opinie nu este tot legal?

 20. nikk says:

  @ ciprian,
  Intrucat ma incadrez in procentul de 93-95 % (procent numar foste cadre militare, care nu fac parte din scmd) simt nevoia sa va raspund.
  RASPUNS : Nu ,,manifestam pentru putera actuala “(exprimarea va apartine),cum dealtfel nu vom manifesta nici pentru a le sustine adversarii politici. Probabil ca noua astora 93-95% ne cam displace manipularea si in mod sigur nu ne plac manipulatorii/dezinformatorii si de ce nu instigatorii…

 21. part6izanul says:

  Nu este nimic injositor in apelativul “gloata”. Daca tot suntem in satul cu ministri si parlamentari, apelativul de gloata este corect, un fel de pedestrime rurala. Oare in 1989 Ceausescu s-a adresat gloatelor capitalei in data de 22 dec. ? Si dac suntem rezervisti nu avem voie sa strigam lozinci impotriva puterii? Este indatorire cetatenesca sa te opui asupritorilor. Ce APV-istilor v-ati vazut cu firfireii in buzunar si v-a trecut spiritul combativ? La lupta in strada puturosilor ca s-a vazut ce au facut guvernantii cu hotaririle judecatoresti, iar acum M. Ap. N – ul face pe mironosita, ca inca nu s-a nascut Casa sectoriala de pensii si ne intreaba cu cine vrem sa ne judecam pentru drepturile noastre. Ca mare dreptate a avut Brucan.

 22. SORINA says:

  @ AKord-crezi c-o fi inteles Ion?

 23. Ionel N says:

  Domnilor akord75,nikk, SORINA
  Dati-mi voie sa fiu in dezakord cu opiniile domniilor voastre din urmatoarele motive:
  – procentele de membri de sindicat pe care le artati ca minore sunt in opnia mea false.La postarile in care sunt dezvaluite abuzurile conducerii de sindicat
  sunt vehiculate sume care in nici un caz provin numai de la 4-6 mii de membri:
  – nu exista la acesta ora un alt cadru organizat in care sa ne putem apara interesele (ANCMRR este moale rau de tot);
  – sindicatul a venit in ajutorul tuturor cu metodologii de contestare a deciziilor de pensionare emise abuziv;
  – sunt situatii in care conducerea sindicatului exagereaza ,insa nu stiu o metoda mai “pasnica” de sensibilizare a celor ce ne conduc la aceasta ora;
  – jignirile , tonul bascalios nu stiu daca ne fac cinste in ochii opiniei publice.
  Daca in asa hal de dezbinare se prezinta si armata activa cred ca suntem victime sigure in caz de conflict!
  Va rog sa fiti mai intelegatori cu fostii colegi care au opinii diferite de ale dvs.

 24. inca activ says:

  @Sorina Co
  Asaum spunea si marele matematician Grigore Moisil …”Legile ţării nu interzic nimănui să fie imbecil”!
  Politicienii”asa zisi cinstiti” = recte PDL =, se comportă precum cocotele, iar cocotele se comportă ca femeile cinstite.
  Sunt in asentimentul pensionarilor – fosti militari- cand acestia iai sustin propria cauza….a lor, a noastra… a viitorilor pensionari…fosti militari…bazbuzuci alu’ Boc …Dar, ATENTIE:lucru improvizat trebuie foarte bine regizat.

 25. SORINA says:

  ..dar, ATENTIE:lucru improvizat trebuie foarte bine regizat.”–cam ce ai vrut sa zici inactivule?