Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Putin a semnat un decret privind convocarea rezerviştilor

Putin a semnat un decret de convocare a rezervistilor. foto jurnalulVladimir Putin a semnat un decret privind convocarea rezerviştilor la centrele de antrenament pe anul 2015. Aceasă decizie intervine pe fondul degradării situaţiei din estul Ucrainei şi al deciziei NATO de a-şi consolida poziţiile pe flancul său estic, potrivit TASS, preluat de AGERPRES.
“Documentul a intrat în vigoare din momentul semnării şi a fost dat publicităţii pe portalul informaţiilor oficiale Garant.ru”.

Rusia convoacă anual rezerviştii, iar problemele de organizare şi de desfăşurare a exerciţiilor de formare şi antrenament militar sunt reglementate prin dispoziţii speciale.

De data aceasta, decretul preşedintelui rus privind convocarea rezerviştilor intervine pe fondul demersurilor diplomatice intense pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, unde situaţia s-a deteriorat semnificativ în ultimele săptămâni.

Cu doar două zile în urmă, înaintea vizitei în capitala ucraineană a preşedintelui Franţei, Francois Hollande, şi a cancelarului german Angela Merkel, şeful statului ucrainean Petro Poroşenko declarase într-un interviu pentru El Pais că “nu exclude instaurarea legii marţiale în ţară, după ce Kievul a instituit recent starea de urgenţă în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk şi starea de alertă maximă pe întreg teritoriul Ucrainei”.

Poroşenko a exclus posibilitatea desfăşurării unei forţe de menţinere a păcii în estul Ucrainei, fie ea rusă sau internaţională.

“Nu avem nevoie de forţe de ocupaţie şi nu există niciun motiv pentru desfăşurarea unei forţe de menţinere a păcii. Ucraina poate şi singură să-şi controleze graniţa”, a declarat preşedintele ucrainean.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici, a declarat anterior că problema trimiterii unei forţe de pace în estul Ucrainei va fi abordată la reuniunea dintre Vladimir Putin, Angela Merkel şi Francois Hollande.

Sursa: TASS, AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.