Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Putin anunţă că aviaţia rusă va primi 1600 de aparate noi de zbor

MIG 29 OVT demonstratie aeriana Plovdin sept 2011 foto InfoMondo Militar

Consecvent stilului său militarist, preşedintele Federaţiai ruse, Vladimir Putin a anunţat că Forţele aeriene ruse urmează să fie dotate cu avioane de luptă şi elicoptere noi până în 2020.

Programul de înzestrare este estimat la aproximativ 723 de miliarde de dolari.

“Vorbim în primul rând despre dotarea forţelor cu tehnologie de ultim nivel”, a declarat Putin la un salon aerian organizat în zona Moscovei, înainte de marcarea a 100 de ani de la crearea forţelor aeriene ruse. “Peste 600 de avioane de luptă noi şi aproximativ 1.000 de elicoptere vor intra în serviciu până în 2020, ca să nu mai vorbim de actualizarea sistemelor deja existente”, a continuat el.

Putin le-a mulţumit lucrătorilor din industria apărării şi ofiţerilor ruşi pentru că au ajutat aviaţia “să traverseze perioadele dificile din anii ’90 şi de la începutul anilor 2000″. El a adăugat că rolul forţelor aeriene ruse va fi consolidat.

Această reformă va viza în primul rând aviaţia strategică şi forţele aeriene de luptă, prin introducerea de armament de înaltă precizie, sisteme electronice de război şi sisteme de recunoaştere fără pilot, a subliniat Putin, precizând că multe dintre aceste planuri au început deja să fie puse în aplicare.

Armata rusă a fost afectată de tăieri uriaşe de buget, în urma prăbuşirii Uniunii Sovietice, în 1991. În cursul campaniei sale prezidenţiale, Putin a anunţat consolidarea forţelor armate ca unul dintre principalele sale obiective.

sursa: Russia Today

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.