Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Putin consideră Occidentul duşmanul Rusiei

putinÎn timpul unei vizite la Vladivostok, Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat că Rusia trebuie să îşi dezvolte “armele ofensive” pentru a face faţă scutului antirachetă american.


“Pentru a păstra echilibrul fără a dezvolta un sistem de apărare antirachetă, aşa cum au făcut Statele Unite, este necesar să dezvoltăm sisteme ofensive”.

Acesta a precizat că, “Cu o «umbrelă» (scutul anti-rachetă), partenerii noştri se vor simţi în siguranţă şi vor face tot ce vor, echilibrul va fi rupt şi va exista mai multă agresivitate în politică şi în economie”.

Statele Unite au anunţat la 17 septembrie că vor renunţa la un proiect de scut antirachetă în Europa de Est, elaborat în timpul mandatului preşedintelui George W. Bush, pe care Moscova îl considera drept o ameninţare la adesa securităţii sale.

Casa Albă a hotărât să înlocuiască acest proiect, care era centrat asupra ameninţării unor tiruri cu rachete iraniene cu rază lungă de acţiune, cu un sistem care protejează mai ales împotriva unor rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.