Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Putin – neîncrezător în aspectul defensiv al sistemului de apărare antirachetă

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a exprimat preocuparea,în cadrul discursului către naţiune – rostit în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului –  faţă de sistemul de apărare antirachetă.
Putin a declarat că sistemul este “defensiv doar cu numele”, potrivit Itar-Tass şi MEDIAFAX.

“Suntem conştienţi de faptul că sistemul de apărare antirachetă este defensiv doar cu numele, pe când, în realitate, este o parte esenţială a mijloacelor strategice ofensive”, a subliniat el.

“suntem îngrijoraţi, de asemenea,de dezvoltarea unor noi sisteme de arme, ca de exemplu dispozitive explozive de mică putere, rachete strategice nenucleare, etc.”, a continuat preşedintele rus.

“Noi monitorizăm îndeaproape dezvoltarea aşa-numitului concept privind sistemul de arme convenţional pentru un atac global prompt”, a adăugat el.

“Implementarea acestor proiecte poate avea consecinţe extrem de negative pentru stabilitatea regională şi globală”, a avertizat Putin.

“Dezvoltarea arsenalului armelor de mare precizie în întreaga lume, precum şi dezvoltarea sistemelor antirachetă, pot determina eşuarea acordurilor anterioare privind echilibrul strategic, a subliniat preşedintele rus.

“Noi înţelegem foarte bine acest lucru şi ştim ce trebuie să facem în acest context”, a continuat preşedintele rus.

Putin a mai declarat că “ţara sa are toate resursele necesare pentru a răspunde oricăror provocări internaţionale”.

“Nimeni nu ar trebui să îşi facă iluzii cu privire la posibilitatea de a obţine superioritatea militară asupra Rusiei. Nu vom permite niciodată aşa ceva”, a afirmat el.

“Rusia va răspunde tuturor provocărilor, şi politice, şi tehnologice. Avem toate resursele necesare”, a subliniat Putin.

 

Sursa: Itar-Tass, MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Putin – neîncrezător în aspectul defensiv al sistemului de apărare antirachetă”

  1. szilard says:

    Rusii au fost pacaliti si in criza rachetelor din Cuba(americanii si-au pastrat sistemele in Turcia), acum au rachete la usa cortului, ar trebui sa le faca ceva la fetele palide(pentru ca pot).