Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Putin – posibila victimă a unui asasinat?

Numeroase agenţii de presă, televiziuni sau posturi de radio, s-au grăbit să relateze despre un complot prin care se urmărea asasinarea lui Putin, la scurt timp după alegeri. Ştirea era ceva de genul, “serviciile secrete ruse şi ucrainene au dejucat o tentativă a islamiştilor de asasinare a premierului rus Vladimir Putin, care urma să aibă loc după alegerile prezidenţiale de la 4 martie”.

Cei care complotau să îl omoare pe Putin se aflau în vizorul serviciilor secrete încă din luna ianuarie.2 dintre aceştia au fost reţinuţi în Odessa, după ce au supravieţuit unei explozii dintr-un apartament pe care îl închiriaseră.

Ei lucrau pentru liderul islamist cecen, Doku Umarov, inamicul numărul unu al Kremlinului, potrivit RIA Novosti.
Ilya Pyanzin şi Ruslan Madayev au venit din Emiratele Arabe prin Turcia şi s-au oprit în Ucraina. La Odessa l-au contactat pe Adam Osmaiev, cel care trebuia să-i instruiască şi să-i trimită la Moscova ca să comită asasinatul.
Atenatul ar fi urmat să aibă loc pe bulevardul Kutuzovski, în momentul în care Putin s-ar fi deplasat înspre guvern.

Notă: Probabil, din dorinţa de a-i aduce un plus de imagine lui Putin (care se vede deja instalat ca preşedinte la Kremlin, din nou), a apărut la orizont şi acest complot prin care se urmărea asasinarea Ţarului. Oare opinia publică rusă cum va considera această ştire?

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.