Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Putin: Rusia va da pensii veteranilor de război apatrizi din ţările baltice

Putin nu mai ştie cum să îi mai amăgească pe pro-ruşi. Aşa că a dat un decret, în urmă cu o zi prin care se prevede faptul că “Rusia le va da pensie foştilor combatanţi sovietici în al Doilea Război Mondial apatrizi, care locuiesc în ţările baltice”. Aceasta, potrivit AFP, citat de MEDIAFAX.

Decretul prevede că această pensie lunară va fi în valoare cuprinsă între 500 şi 1.000 de ruble (aproximatix 10-20 de euro) şi îi vizează atât veteranii de război, cât şi pe prizonierii în lagăre de concentrare şi văduvele soldaţilor morţi pe front.

Pe teritoriul Lituaniei, Letoniei şi Estoniei, foste teritorii ale URSS – trăiesc minorităţi importante fără cetăţenie – majoritatea rusofoni, care nu pot primi cetăţenie dacă nu stăpânesc limba ţării-gazdă.

Problema minorităţilor în ţările baltice tensionează de mai mulţi ani relaţiile cu Moscova.

 

Sursa: AFP, MEDIAFAX

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

20 Responses to “Putin: Rusia va da pensii veteranilor de război apatrizi din ţările baltice”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  Putin: Rusia va da pensii veteranilor de război apatrizi din ţările baltice
  O gluma sinistra
  Combatantii au in jur de 93- 100 de ani

 2. Mai Erhasule, de unde sti tu ca Russia e un tigru de hartie ?
  Sa nu uitam ca in WW2 americanii au debarcat 150 000 de soldati in Normandia, iar rusii au exterminat o armata de 3 milioane de germani la invazia Russiei de catre germani.

 3. Messerschmidt says:

  Mai bine ne arati pozele cand ai fost internat la spitalul de nebuni. Napoleon, Ceausescu si John Lenon intreaba si acum de tine…le-ai facut impresie buna cu elucubratiile tale. Brejnev te saluta si vrea vesti legate de Putin. Da-i bataie sa nu-i dezamagesti. Cred ca si aia s-au saturat de tine si ti-au dat drumul din camasa cu maneci incrucisate, ca esti nerezolvabil. Nu te lasa…

 4. Are si el ceva dreptate, (ce vrea ? e grreu de inteles), dar el vrea ceva, un fel de recunoastere nationala si internationala a meritelor lui schizofrenice, pe care le-a ajuns la o scara total neinsemnata, am inteles … e impotriva UDMR-ului, sint de acord(pina nu isi clarifica situatia UDMR nu au ce cauta in Parlament, care Tinut …pe cui bani, …, care regionalizare ? prin acaparare de teritorii de la alte judete ?????????????????????).

 5. ROBERT HORVATH SUA says:

  Putin are posibilitatea sa distruga Rusia.
  Un razboi de guerila in Ucraina va fi sfarsitul.
  Polonejii abia asteapta revansa.

 6. dracula2 says:

  “Putin nu mai ştie cum să îi mai amăgească pe pro-ruşi .”
  ???????????????

  A AMĂGÍ ~ésc 1. tranz. 1) (persoane) A face să se amăgească (recurgând la diverse mijloace necinstite); a înșela; a păcăli. 2) (persoane) A atrage prin promisiuni false (profitând de încredere). 2. intranz. fam. A spune minciuni; a minți. /<lat. ammagire
  Sursa: NODEX (2002) |

  Poate ca Putin se straduieste sa-i incînte pe pro-rusi …

  ÎNCÂNTÁ vb. 1. a atrage, a captiva, a cuceri, a delecta, a desfăta, a fascina, a fermeca, a răpi, a seduce, a subjuga, a vrăji, (fig.) a hipnotiza, a magnetiza. (Spectacolul l-a ~.) 2. v. bucura. 3. v. înșela.
  Sursa: Sinonime (2002)

  Si , pe urma , acolo-i vorba despre "rusi-rusi" , nu este vorba despre francezi , camerunezi , patagonezi … sau mai stiu eu ce alti indivizi cu sentimente "pro-ruse" …

 7. ursu says:

  Culca-te RH-ule, culca-te cu dovleacul pe linia de metrou. Poate asa avem si noi noroc.

 8. OSAKA says:

  RH+….nu te lasa ..!!

 9. valica says:

  vineri, 9 mai 2014
  INFORMARE
  În data de 7 mai anul curent am participat, în calitate de vicepreşedinte al Comitetului Director al SCMD, la desfăşurarea Adunării Generale a Filialei Sectorului 6 Bucureşti.
  Activitatea s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului, organizatorii invitând mai multe personalităţi din spectrul politic, în ideea informării reciproce asupra solicitărilor militarilor în rezervă/retragere şi a stadiului în care se află soluţionarea acestora . Au răspuns la această invitaţie şi ne-au onorat cu prezenţa Domnul Gl. Lt.(r) Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării Naţionale şi actual preşedinte al Comisiei de apărare din Senatul României şi Doamna deputat Alina Gheorghiu.
  Au mai fost prezenţi Domnul Col.(r) Ştefan Răcăşan, de asemenea vicepreşedinte al Comitetului Director SCMD şi Domnul Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), acesta din urmă remarcând, pe parcursul discuţiilor, similitudinea preocupărilor şi necesitatea concentrării acţiunilor celor două organizaţii sindicale (SCMD şi SNPPC).
  În ce-i priveşte pe cei doi reprezentanţi ai spectrului politic, situaţia Domniilor Lor nu a fost deloc uşoară, fiind nevoiţi să asculte reproşurile celor din sală, care referitor la faptul că rezerviştii, şi în special membrii SCMD, şi-au făcut datoria şi i-au sprijinit pe aliaţii politici în anul electoral 2012, odată ajunşi la Putere aceşti aliaţi au uitat de angajamentele asumate, ba uneori au afişat chiar atitudini ostile faţă de problemele ridicate de SCMD.
  În luarea de poziţie a Domniei Sale, Doamna deputat Alina Gheorghiu a afirmat că a remarcat, la timpul potrivit, faptul că Legea 241/2013 are efecte reparatorii incomplete pentru cei cărora li s-a adresat, şi prin urmare a propus amendamente pentru corectarea acestor lucruri; a trebuit însă să renunţe la susţinerea acestor amendamente tocmai la solicitarea multor rezervişti, care de teama executărilor silite pe care le-ar fi suportat, cereau imperios aprobarea urgentă a acestei legi chiar şi într-o formă nu total favorabilă.
  Referitor la proiectul Plx-109, (anularea interzicerii cumulului pensie-salariu), doamna deputat ne-a confirmat faptul că acesta este din data de 5 noiembrie 2013 la Comisiile de muncă şi buget-finanţe, retrimis pentru a „n”-a oară deoarece avea aviz negativ din partea guvernului şi urma să fie respins în plen. Nu a fost reluat în discuţie deoarece Biroul Camerei Deputaţilor omite (practic refuză) punerea lui pe ordinea de zi a şedinţelor. Ca element de noutate am fost anunţaţi că un proiect asemănător a fost depus la Senat de către un grup de parlamentari din actualul arc guvernamental, dar nu a mai fost susţinut. Problema este că atunci când va ajunge în Camera Deputaţilor, for decizional, parcursul lui ar fi foarte uşor deoarece are prevederi similare cu mai vechiul proiect.
  De departe cele mai multe solicitări, întrebări şi nemulţumiri au fost direcţionate spre Domnul senator Dobriţoiu, în tripla calitate de militar (în rezervă), fost ministru al Apărării Naţionale şi actual preşedinte al Comisiei de apărare din Senatul României. Domnia Sa a încercat să explice dificultăţile pe care le-a întâmpinat în încercarea de a pune ordine în problemele Armatei, chestiunile pensiilor militarilor fiind numai una dintre acestea. Ca o consecinţă a acţiunilor declanşate în calitate de ministru, printre altele şi de a îndepărta persoane compromise de la conducerea treburilor militare, atât Domnia Sa cât şi membrii familiei au avut şi au încă de suferit. Din această cauză demersurile făcute au fost permanent boicotate, neavând rezonanţă la factorii de decizie de la cel mai înalt nivel al executivului. Mai mult, cei îndepărtaţi pe timpul mandatului său au revenit acum pe poziţii puternice cu consecinţele de rigoare. În acelaşi timp, susţine domnul senator, procedura legislativă complicată nu permite aducerea unor iniţiative în discuţie fără aprobarea printr-un vot majoritar.
  Cu toate acestea, dat fiind şi solicitările organismelor internaţionale din care face parte şi România, de a pune ordine în viaţa socială , economică şi politică a ţării, domnul senator afirmă că anul acesta este momentul favorabil de a acţiona pe toate aceste planuri şi, prin urmare , şi în problema atât de amânată şi controversată a legii pensiilor militare de stat şi a întregului pachet de legi referioare la mediul militar.
  Participanţii au cerut cu fermitate ca această lege să prevadă revenirea la sistemul pensiilor de stat pentru militari, deci plătite de la bugetul statului şi nu de la cel al asigurărilor sociale , calcularea să se facă la nivelul venitului brut al militarului, pentru a se evita modificarea ulterioară, defavorabilă, a componentelor luate în calcul, renunţarea la principiul contributivităţii pentru militari, care în condiţiile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea în regim special trebuie să aibă, ca peste tot în lume, un regim special de retribuire şi de protecţie socială, iar de prevederile noii legi să beneficieze toţi militarii în rezervă şi în retragere, indiferent de data ieşirii din serviciul activ.
  În încheierea prezenţei printre membrii SCMD, Domnul senator Dobriţoiu a admis că atât dumnealui cât şi reprezentanţii comisiei parlamentare şi cei din conducerea propriei formaţiuni politice trebuie să fie mai incisivi în susţinerea intereselor militarilor în rezervă, atenţionând totodată asupra întăririi unităţii şi forţei de acţiune a SCMD, ca singura organizaţie care s-a arătat în mod real preocupată de problemele pensionarilor din Armată.

  Preşedintele Filialei 1 Timişoara a SCMD
  Vicepreşedinte al Comitetului Director,
  coordonator pentru filialele din Zona de Vest
  Col.(r)
  Radu AROMÂNESEI

 10. Nebunul satului says:

  Acum sunt trei feluri de ajutoare sociale[ciudat nu?] pentru militari in loc de pensii militare. NATO tace inseamna ca ii convine ca militarii romani sa fie batjocuriti de toate guvernele.

 11. anonim says:

  Multumim pentru informare. Din expunere nu rezulta insa nimic concret, doar abureli specifice unei sedinte de partid de dinainte si dupa 89.Evident, nu dvs. sunteti vinovat insa se pare ca discutiile din sala au fost sterile, incolore, inodore si insipide cu toate ca a participat in sala ” toata floarea cea vestita a intregului apus”. Ce s-a discutat in sedinta despre cumulul pensie-salariu-concret, ce s-a discutat in sedinta despre inlaturarea anomaliilor cromatice actuale( grade mici cu pensii fff mari), ce s-a discutat despre statutul rezervistului( sa fie considerat un militar rezervist cu acces la facilitatile sistemului nu asistat social ), ce s-a discutat despre aplicarea unitara a HGS 1019? Cat despre noua lege a pensiilor militare , exista un calendar ori totul la voia intamplarii si la calendele grecesti? La buna vedere !

 12. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ Valica
  Preşedintele Filialei 1 Timişoara a SCMD
  Vicepreşedinte al Comitetului Director,
  coordonator pentru filialele din Zona de Vest
  Col.(r)
  Radu AROMÂNESEI

  Cred ca a sosit momentul sa redirectionati energia si avantul dumneavoastra dela pensie la
  apararea granitelor.

 13. ROBERT HORVATH SUA says:

  UN COMUNIST MORT ESTE UN COMUNIST FRUMOS ! Vezi gasca de lumpeni,,,,,,
  Sunt impotriva oricarei forme de violenta, Chiar si impotriva unei muste.
  Totusi ca artist sunt indreptatit sa am opinii estetice

 14. anonim says:

  Poate va lamureste domnul in tripla calitate.

 15. indisciplinatu says:

  Multumim pentru informare…lamentarile gen, ghorghiu/bretonatu’ ne lasa indiferenti…
  Legea pensiilor militare..??,..statutul cadrelor militare?….salarizare?…dotare, echipare, hranire pentru militari????….nu.
  In schimb ne trimiteti carti postale sa ne prezentam la CMJ-uri…de ce oare?..ia sa va vedem,..ghiciti???

 16. grigore says:

  Ai vazut, vreodata,drac mort? astia fac jocurile oricui, numai sa fie bagati in seama. Ce-o fi vrand, cu adevarat, numai stapanii care-l tin in lesa stiu!

 17. Nebunul satului says:

  Pentru guvern militarii [si pompierii, politistii ,exceptie slugile ca jandarmii si serviciile] nu trebuie hraniti ,nu trebuie platiti nu trebuie inarmati cu arme competitive.Adevarata carne de tun buni pentru teatre de operatiuni si misiuni de salvare buni la dezapeziri inundatii incendii etc .Iar pentru militarii care scapa totusi cu viata se dau ajutoare sociale aruncate in scarba ca la milogi.Asta e militarul roman de la care se cere fidelitate si performanta .

 18. Nebunul satului says:

  Cautati pe google americanii-facut-ko-marea-neagra-de-un-sistem-electronic-rusesc-ultrasofisticat

 19. Nebunul satului says:

  „Un articol recent al armatei ruse a oferit o opinie uşor diferită asupra problemei, declarând că «umanitatea se află pe muchia unui război psihotronic», care are ca ţintă mintea şi corpul uman. Acel articol vorbea despre încercările Rusiei şi ale altor state de a controla condiţia psiho-fizică a oamenilor şi procesele decizionale ale acestora, prin folosirea generatoarelor VHF, a unor casete «fără sunet» şi a altor tehnologii.”

  Articolul continuă afirmând că scopul acestor arme noi este acela de a altera psihicul sau de a interfera cu diferite părţi ale corpului uman, în aşa manieră încât să producă confuzie sau să distrugă semnalele interne care menţin funcţiile vitale ale corpului fizic. Articolul descrie modul în care „teoria informaţională a războiului” neglijează cel mai important factor din domeniul informaţiilor militare, și anume fiinţa umană. În teoriile informaţionale despre război din trecut, discuţiile se limitau la sistemele făcute de mâna omului, şi nu la operatorii umani. În scenariile de război ale informaţiilor, discuţiile se limitau doar la faptul că oamenii puteau fi afectaţi prin propagandă, înşelăciune şi minciună – unelte bine cunoscute ca făcând parte din arsenalul utilizat pentru manipularea minţii. În zilele noastre abordarea este mult mai sinistră, iar aceasta trebuie luată în considerare în contextul drepturilor şi al valorilor umane de bază, care se sprijină fundamental pe dreptul nostru de a gândi liber. Articolul continua:

  „Şi totuşi este posibil nu numai să înşelăm, să manipulăm sau să dezinformăm corpul uman, ci, de asemenea, îl putem opri sau distruge – ca pe orice alt sistem de procesare de date. Datele pe care corpul uman le primeşte de la surse exterioare lui – spre exemplu undele de energie electromagnetică, undele acustice sau vortexurile energetice – sau pe care le creează prin stimulii săi interni electrici sau chimici, pot fi manipulate sau modificate la fel cum pot fi alterate datele (informaţiile) din orice sistem hardware.”

  tehnologii pentru controlarea creierului
  În patentele SUA din 1976 apare faptul că încă de atunci era posibilă monitorizarea activităţii creierului şi alterarea acesteia. Deşi aparatul era rudimentar, a constituit un exemplu a ceea ce era posibil în urmă cu 30 de ani. Ideea era de a capta, interpreta şi apoi controla activitatea creierului folosind un semnal de frecvenţă radio. Mai recent, au fost dezvoltate sisteme mult mai puternice pentru a vizualiza activitatea creierului în timp real pe un monitor de calculator. Aceste dispozitive noi folosesc biofeedback-ul creierului în combinaţie cu alte generatoare de semnal pentru a altera activitatea şi tiparele mentale ale creierului unei persoane.

  În final, în timp de război, ţelul este ca informaţiile să ajungă la fiinţa umană. Politica Statelor Unite este aceea de a controla toate sistemele dependente de informaţii, fie ele „umane sau automate”, ceea ce a dus la extinderea și folosirea acestor noi tehnologii și asupra oamenilor, ca şi cum aceștia ar fi doar nişte procesoare hardware de date.

  Articolul din revista Parametri expune în continuare munca d-lui Victor Solntsev de la Institutul Tehnic Bauman, din Moscova. El insista asupra faptului că trupul uman trebuie văzut ca un sistem deschis, în loc să fie considerat, ca până acum, doar un simplu organism sau un sistem închis.

  Dr. Solntsev consideră că mediul fizic înconjurător al unei persoane poate cauza schimbări în corpul şi mintea respectivei persoane, dacă se folosesc stimuli electromagnetici, acustici sau de altă natură.

  Acelaşi cercetător rus a examinat problema „zgomotului informaţional”, care poate crea un „zid” dens între o persoană şi realitatea exterioară. „Zgomotul” poate fi creat atât prin semnale, mesaje, imagini sau alți stimuli informaționali, având ca ţintă conştiinţa unui grup sau a unor indivizi separați. Scopul este supraîncărcarea minţii unei persoane, astfel încât aceasta să nu mai reacţioneze la stimulii sau la alte informaţii din exterior. Această supraîncărcare va servi la destabilizarea capacităţii de judecată sau la modificarea comportamentului individului sau grupului care a fost influențat.

  În conformitate cu spusele lui Solntsev, a fost creat cel puţin un virus de computer pentru a afecta psihicul unei persoane – „Virusul Rusesc 666”. Acest virus apare la fiecare al 25-lea cadru pe display-ul calculatorului, unde pulsează un amestec de culori care s-a dovedit că poate induce stări de transă operatorului de la acel computer. Percepţia display-ului de către subconştientul celui care utilizează computerul respectiv poate fi folosită pentru a induce un atac de cord, pentru a controla sau a altera în mod subtil percepţiile operatorului. Acelaşi sistem manipulator poate fi folosit cu ușurință în cadrul oricărei emisiuni televizate.

  psiho-terorismul
  Psiho-terorismul

  Termenul de „psiho-terorism” a fost inventat de către scriitorul rus N. Anisimov, de la Centrul Anti-Psihotronic din Moscova. El indică faptul că armele psihotronice pot fi utilizate în vederea extragerii unor informaţii ce sunt stocate în creierul unei persoane, care apoi vor fi introduse într-un calculator care le va rearanja, astfel încât ulterior să existe posibilitatea controlării acelei persoane.

  Informaţia astfel modificată va fi apoi reintrodusă în creierul respectivei persoane (de la care a fost extrasă) şi va fi percepută de către aceasta ca fiindu-i proprie. Aceste sisteme criminale sunt capabile să inducă halucinaţii, boli, diverse mutaţii în celulele umane, zombificarea sau chiar moartea. Tehnologiile aferente acestor sisteme includ generatoare VHF, raze X, ultrasunete şi unde radio. Maiorul rus I. Chernishev descrie în jurnalul militar Orienteer (în februarie 1997), dezvoltarea armelor „psi” pe întregul glob. Tipurile specifice de arme menţionate de el în acel jurnal militar sunt:

  – Un generator psihotronic care produce o emanaţie electromagnetică puternică, ce poate fi transmisă prin liniile telefonice, TV, radio, ţevi de alimentare şi lămpi cu incandescenţă. Semnalul astfel transmis va manipula comportamentul celor cu care ajunge în contact.
  – Un generator de semnal care operează în banda 10-150 Hertz și care, atunci când operează în frecvența 10-20 Herz, creează o oscilaţie infrasonică ce este distructivă pentru toate organismele vii.
  – Un generator care acţionează asupra sistemului nervos şi care este proiectat să paralizeze sistemul nervos central al insectelor. Acesta a fost optimizat, astfel încât să aibă acelaşi efect şi asupra oamenilor.
  – Semnale ultrasonice cu o structură foarte specială, cu ajutorul cărora se pot realiza operaţii interne fără incizii şi fără sângerări, care nu lasă niciun fel de urme. Ele pot fi folosite însă și pentru a ucide.
  – Japonezii au creat casete audio care permit suprapunerea unor tipare de voce de frecvenţe joase peste muzică. Acestea sunt inaudibile pentru urechea umană, dar sunt receptate de subconştient. Ruşii pretind că folosesc și ei „bombardamente” psihice similare pentru a trata dependenţa de alcool şi fumat.
  – Efectul celui de-al 25-lea cadru, despre care am mai discutat anterior, este o tehnică în care fiecare al 25-lea cadru al unui film sau al unei înregistrări video conţine un mesaj ce este perceput doar de către subconştient şi care influenţează mintea conştientă.
  – Psihotropica este o ramură a medicinei care se ocupă cu inducerea stărilor de transă, de euforie sau depresie. Acestea sunt numite şi „mine cu efect întârziat”. Simptomele unui atac psihotronic se pot manifesta prin dureri de cap, ameţeli, zgomote, voci sau comenzi percepute direct în creier, dureri în cavitatea abdominală, aritmie cardiacă sau chiar distrugerea sistemului cardiovascular.

  manipularea mintii umane
  Un articol din revista Forţelor Aeriene ale SUA, AFLR Technology Horizonts, relatează că „prin studiul şi modelarea creierului uman şi a sistemului nervos, se poate obţine influenţarea mentală a personalului sau i se pot crea acestuia stări de confuzie. Prin păcălirea simţurilor este posibil să fie create imagini sintetice sau holograme, pentru a induce în eroare simţul vizual al unui individ; într-o manieră similară, se poate induce în eroare simţul auditiv, gustativ sau cel al mirosului.” Gândiţi-vă la asta pentru o clipă – memorie sintetică, experienţe sintetice care nu pot fi diferenţiate de cele reale. Acesta este rezultatul folosirii acestor tehnici.

  Într-un raport apărut în presă la sfârşitul lui 2005, cea mai mare companie de telecomunicaţii japoneză, Nippon Telegraph and Telephone Corporation, a anunţat că a inventat un dispozitiv care poate controla oamenii de la distanţă. Conform articolului, această tehnologie poate fi folosită la orice dispozitiv sonor pentru aprofundarea realităţii virtuale sau a performanţelor sunetului. De exemplu, a fost discutată printre altele şi ideea de a-l determina pe un ascultător să se mişte exact ca un dansator profesionist fără a se putea împotrivi, copiind mişcările acestuia, ca şi cum ar fi profesionistul însuși

 20. anonim says:

  Desigur, initiativa e buna. Problema este ca acum foarte multi cetateni daca vor fi chemati sub arme se vor gandi de n+1 ori: ce sa apere? Hotiile fara numar, smecheriile, averile nemasurate ale unor indivizi lipsiti de scrupule, averile si afacerile oneroase ale baronimii ? Sa-i apere pe sarantocii care voteaza pe mici si bere sau pt.iste sacose cu zahar si ulei, pe cocalari, smenari, infractori ? Sa-i apere pe cei care prin mijloace frauduloase au pus ghearele pe zeci de mii de ha de paduri? Pe cei care prin fraude nesfarsite au pus labele pe castele, mosii intinse ? Oricum suntem inca sub Pax Americana , suntem sub umbrele puternice , nu mai suntem fiii ploii de primavara.