Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

R. Moldova: Parlamentul l-a demis pe directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate

Parlamentul R. Moldova, la cererea premierului Vlad Filat, l-a demis din funcţie pe directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Gheorghe Mihai, potrivit AGERPRES.

În acelaşi timp, potrivit unui proiect de hotărâre, votat de liberal-democraţi şi opoziţia comunistă, preşedintelui parlamentului Marian Lupu i se propune să iniţieze, în decurs de şapte zile, procedura de demitere a procurorului general şi al preşedintelui Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare.

Filat a prezentat în cursul zilei de 13 octombrie un raport în parlament privind tentativele de preluare frauduloasă a acţiunilor unor bănci din vara acestui an.

El i-a acuzat pe conducătorii celor trei instituţii că au reacţionat lent în gestionarea situaţiei respective, ceea ce, în opinia sa, “dă dovadă de incompetenţă sau de complicitate”.

 

Sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “R. Moldova: Parlamentul l-a demis pe directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate”

  1. […] Parlamentul R. Moldova, la cererea premierului Vlad Filat, l-a demis din funcţie pe directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Gheorghe Mihai, potrivit AGERPRES. În acelaşi timp, potrivit unui proiect de hotărâre, votat de liberal-democraţi şi opoziţia comunistă, preşedintelui parlamentului Marian Lupu i se propune să iniţieze, în decurs de şapte zile, procedura de demitere a […]R. Moldova: Parlamentul l-a demis pe directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate […]

  2. vito301 says:

    Gheorghe Mihai a fost inlaturat de la conducerea SIS-ului din cauza dosarelor pe care le-a intentat ex-presedintelui comunist Vladimir Voronin si bloggerului Baghirov care a fost implicat direct in asa zisa “revolutie twitter”. Votul a fost strict la cererea Kremlinului. Asta e realitatea – in Moldova se reintoarce regimul comunist din lipsa unei sustineri romanesti mai eficace.