Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

R. Moldova vrea consolidarea relaţiilor cu NATO

Republica Moldova doreşte consolidarea relaţiilor cu NATO pentru reformarea instituţiilor ce ţin de securitatea naţională. Declaraţia a fost făcută de premierul moldovean Vlad Filat în urma unei întâlniri avute la Bruxelles cu secretarul general adjunct al NATO, Claudio Bisogniero, potrivit NewsIn.

“Am discutat cu secretarul general adjunct al NATO, am trecut în revistă relaţiile bilaterale, am constatat încă o dată restanţele pe care le are Republica Moldova vis-a-vis de angajamentele asumate anterior,” a spus Filat răspunzând, la conferinţa de presă susţinută la Parlamentul European din Bruxelles, unei întrebări referitoare la conţinutul convorbirilor avute cu oficialul NATO.

“Republica Moldova îşi doreşte relaţii aprofundate cu această instituţie importantă pentru asigurarea Republicii Moldova cu suportul necesar pentru reformarea instituţiilor ce vizează securitatea naţională,” a precizat premierul moldovean, făcând referire la armată şi serviciile secrete.

Republica Moldova are o politică de neutralitate stipulată în Constituţia ţării, astfel încât în prezent oficialii subliniază faptul că ţara nu poate adera la NATO, însă face parte din Parteneriatul pentru Pace – un cadru de cooperare între NATO şi ţări terţe.

Sursa: NewsIn

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.