Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rachete cu rază scurtă de acţiune lansate de Coreea de Nord

Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei. Anunţul a fost făcut în dimineaţa zilei de 2 martie, de un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării.
Lansarea celor 2 rachete a reprezentat “un răspuns faţă de exerciţiile militare comune desfăşurate de Statele Unite şi Coreea de Sud”, potrivit CNN, citat de MEDIAFAX.

“Rachetele au fost lansate de pe coasta de vest a Coreei de Nord, luni,2 martie, la ora 06.30 şi, respectiv, 06.40″, a declarat oficialul citat de CNN.
Acestea au fost lansate dintr-o zonă situată în apropiere de Nampo City, la circa 60 de kilometri sud-vest de Phenian. Cele două proiectile ar fi zburat 490 de kilometri înainte de a ateriza în mare în estul peninsulei, potrivit oficialului sud-coreean.

Rachetele au fost lansate în timp ce Statele Unite şi Coreea de Nord au început exerciţiile militare anuale, descrise drept un “antrenament neprovocator” care are o “importantă componentă de pregătire” pentru apărarea Coreei de Sud.

Agenţia nord-coreeană KCNA a criticat exerciţiile militare comune luni, afirmând că aceste nu sunt “altceva decât o perdea de fum” menită să acopere invazia-surpriză în Nord”.

Coreea de Nord a fost informată la 24 februarie în legătură cu aceste exercţii, a declarat Kim Min-seok, purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării.
“Coreea de Nord a lansat (proiectile) într-un mod similar în trecut”, a afirmat el luni. “De câteva ori, ei au lansat proiectile de pe coasta de vest în largul coastei de est a Peninsulei Coreene”, a adăugat el.

El a precizat că anul trecut, în timpul acestor exerciţii, Coreea de Nord a lansat aproximativ 90 de rachete.

Sursa: CNN, MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.