Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rachetele iraniene balistice pot reacţiona oricând la un atac israelian

“Rachetele balistice iraniene pot lovi instalaţiile nucleare israeliene”, a declarat pe 4 martie un oficial iranian militar. Aceasta, în condiţiile speculaţiilor potrivit cărora “Israelul ar putea ataca instalaţii nucleare iraniene”.

“Toate instalaţiile nucleare din diverse zone de sub ocupaţia regimului sionist sunt în raza rachetelor iraniene”, a declarat comandantul Corpului Gardienilor Revoluţiei, generalul Mohammad Ali Jafari.

Acesta a mai spus că “Iranul posedă rachete cu rază lungă de acţiune de peste 2000 de kilometri şi de aceea pot ajunge oriunde pe pământul regimului sionist, inclusiv locaţiile sale nucleare”.

În ciuda acestor afirmaţii, experţii “se îndoiesc că rachete Shahab-3 ar putea lovi Israelul”.

“Iranul este foarte puternic astăzi, iar ameninţările regimului sionist cu războiul contra Iranului nu înseamnă nimic!”

“Regimul sionist şi Statele Unite nu au capacitatea de a lansa o acţiune militară contra ţării noastre”, a mai subliniat generalul iranian.

Singura instalaţie nucleară israeliană cunoscută este Centrul de cercetare nucleară din Neguev, unde se află un reactor şi despre care se presupune că ar ascunde un centru de producere a armelor nucleare. Israelul nu a recunoscut niciodată că ar deţine arma nucleară, dar, potrivit unor estimări, este posibil ca acest stat să deţină mai mult de 200 de astfel de arme.

Sursa: Antena3

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Rachetele iraniene balistice pot reacţiona oricând la un atac israelian”

  1. DE CE BAL says:

    Declaratiile iraniene seamana, ca doua picaturi de apa, cu cele irakiene, cand Saddam Hussein facea parada publica din puterea armatei sale. Stim ce a urmat.