Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rasmussen: NATO nu va influenţa decizia Franţei privind livrarea de nave “Mistral” Rusiei

Anders Fogh Rasmussen. foto natointPrezent la Paris, Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat că “Alianţa nu va influenţa decizia Franţei privind livrările de nave “Mistral” Rusiei”.

“Nu intenţionez să mă amestec în decizia care va fi luată la nivel naţional, însă sunt convins că Franţa va lua o hotărâre potrivită în acest sens, ţinând cont de îngrijorările noastre pe marginea situaţiei care s-a creat”,  a declarat Anders Fogh Rasmussen.

Iniţial, se anunţase că autorităţile franceze au luat decizia suspendării cooperării militare cu Rusia, urmare a evenimentelor din Ucraina.

“Această suspendare vizează cooperarea militară, mai exact vizitele cu caracter militar şi executarea de  manevre comune. Cele două ţări vor continua, însă să menţină contactele pe marginea unor probleme internaţionale” – au declarat surse din cadrul Ministerului francez al Apărării.

Totodată, Franţa va analiza problema suspendării contractului privind vânzarea de nave de luptă clasa “Mistral” Rusiei în luna octombrie 2014.

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Rasmussen: NATO nu va influenţa decizia Franţei privind livrarea de nave “Mistral” Rusiei”

 1. E clar, …
  Americanii si europenii s-au inteles cu rusii privind federalizarea(dezmembrarea) Ucrainei.
  Iar cu Transnistria s-au inteles de mult.
  Republica Moldova va fi o zona neutra(tampon).

 2. Dani says:

  Totul e de vanzare .Chiar si Nato.

 3. coopernick says:

  Pana acum Franta si-a vazut de interesul propriu. Unii in Irak si Afganistan ei in Cote d Ivoire si altele….

 4. SZaeKA says:

  SI TOTUSI VAS REAMINTI TEORIA TRIUNGHIULUI PE CARE SĂ NO UITAȚI :
  AMERICA RUSIA CHINA !

 5. Tu esti dus cu capra la pascut !
  Russia vrea alianta cu China si India(pe care o au teoretic).
  America vrea sa faca ceva care sa ai scoata din sarite pe rusi(scut in Polonia si Romania), dar au s-o ieie pe cocoasa cat de curind.
  Americanii au intrecut orice limita, este nevoie de un raspuns al rusilor(in criza rachetelor din Cuba rusii au cedat, ceea ce nu trebuiau sa o faca).

 6. Trifon Gruju says:

  Redactia: in titlu: RaSmussen ! Re-verificati.

 7. Beear ! says:

  …Desigu..desigur ….!!!!