Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Raport cu informaţii despre amplasamente nucleare civile din SUA

Biroul de Presă al Guvernului american a postat, cică, “din greşeală”, un raport cu informaţii detaliate despre sute de amplasamente ale facilităţilor nucleare civile.

Raportul a fost disponibil pentru o scurtă perioadă de timp pe site-ul Guvernului american, dar a fost şters în aceeaşi zi, câteva ore mai târziu.

Nicio informaţie militară nu a fost postată pe site.

Cele 266 de pagini ale raportului cuprindeau hărţi cu locaţii precise ale amplasamentelor nucleare civile.

Chiar dacă raportul aborda un subiect sensibil, se pare că informaţiile nu erau clasificate.

Acest document a fost iniţial solicitat de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, pentru a o ajuta să efectueze inspecţii în Statele Unite.

Rămâne de stabilit cât de gravă a fost această scurgere de informaţii. Un fost inspector în chestiuni de înarmare nucleară a declarat că informaţiile i-ar putea ajuta pe terorişti să intre în posesia de material nuclear.

Sursa: RADOR,

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.