Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Raport ONU privind numărul victimelor din Afganistan în ultimele 6 luni

Ultimul raport al ONU privind situaţia victimelor din rândul civililor din Afganistan relevă faptul că în ultimele şase luni a crescut numărul afganilor civili ucişi în urma acţiunilor insurgente.

În acelaşi timp, se constată o scădere a numărului civililor ucişi în acţiuni în care au fost implicate forţele NATO.

“Conflictul din Afganistan a făcut în ultimele luni cele mai multe victime din rândul civililor, cu 30% mai mult decât s-a înregistrat până acum, talibanii şi alţi insurgenţi fiind principalii vinovaţi”, se subliniază raportul ONU.

De la începutul anului şi până acum au fost ucişi 1.271 de afgani, iar 1.997 au fost răniţi.

Numărul copiilor ucişi de bombe sau de dispozitive explozive artizanale a fost de 176 şi a celor răniţi, de 389, mai mult cu 55% comparativ cu perioada similară în 2009.

Sursa: raport ONU dat publicităţii

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.