Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rasmussen a cerut Rusiei să îşi retragă trupele de la graniţa ucraineană

Anders Fogh Rasmussen. foto natointPrezent la Varşovia într-o vizită oficială, Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a cerut Rusiei “să nu-i mai susţină pe separatiştii din Ucraina şi să-şi retragă trupele de la graniţa ucraineană”.

Totodată, acesta a reafirmat faptul că “trebuie găsită o soluţie politică la conflictul dintre Kiev şi Moscova”, potrivit Reuters, citat de AGERPRES.

În acelaşi timp, el a mai afirmat că “NATO nu poate confirma o retragere a trupelor ruse de la graniţa cu Ucraina”.

“Rusia ar trebui să-şi respecte angajamentele internaţionale, să nu-i mai susţină pe separatişti şi să-şi retragă trupele de la graniţă, pentru a putea fi găsite soluţii politice’, a declarat Rasmussen presei, după o întâlnire la Varşovia cu ministrul polonez de Externe şi cu cel al apărării.

Rasmussen a adăugat că, “dacă va fi necesar, NATO nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a spori securitatea aliaţilor săi din Europa Centrală şi de Est. Aceasta presupune exerciţii suplimentare, revizuirea planurilor de apărare şi o desfăşurare corespunzătoare a trupelor”.

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut miercuri separatiştilor proruşi din estul Ucrainei să amâne referendumul prevăzut pentru duminică, 11 mai, cu privire la declararea independenţei regiunilor Doneţk şi Lugansk.

El a afirmat, de asemenea, că “Moscova şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina, unde NATO estimase, la sfârşitul lunii aprilie, că s-ar fi aflat 40.000 de militari”.

Sursa: Agerpres

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Rasmussen a cerut Rusiei să îşi retragă trupele de la graniţa ucraineană”

  1. Nebunul satului says:

    Bre nea Corlatene,pana sa-ti raspunza Rogozin, poci sa-ti spun eu ca ce-a apus el este chiar pozitia oficiala a Rusiei.Nu-nteleg ce te miri asa?Matale ,dar si aia din SUA si UE ar fi trebuit sa fi-nteles pana acuma ca, la ora actuala, rusii nu pot fi pusi la punct punandu-le niste restrictii copilaresti.Nu pot fi nici amenintati militar atata vreme cat au atatea incarcaturi nucleare ca nu stiu daca a putut cineva sa le numere cu adevarat.Cand vor fi pusi cu spatele la zid se va gasi in mod sigur un conducator disperat si destul de nebun sa le foloseasca.Toata tehnologia supersofisticata a vestului nu face doua parale in fata armelor nucleare aflata in mana unor conducatori nebuni si disperati.Exista totusi o solutie care poate ruina Rusia in mai putin de un an.Izolarea copleta a Rusiei din pdv financiar si economic.Problema care se pune este daca UE ,SUA dar si alte state,sunt dispuse la asa ceva.Mira-m-as!Daca nu sunt dispuse la asa ceva,atunci vom asista cum rusii vor face exact ce vor ei.Bre nea Corlatene,sfatuieste-l bre pe dl.Ponta sa urgenteze demarerea contractelor economice cu China la scara cat mai mare.Daca Romania va fi amenintata de rusi, cei i-ar putea opri nu sunt americanii, ci chinezii. care ne-au mai ajutat si in 1968 dupa invadarea Cehoslovaciei si ,dupa riposta lui nea NIcu, i-au avertizat pe rusi ca n-ar fi bine sa intre in Romania pt ca Romania este prietena Chinei(daca nu crezi ce-ti spun, intreaba-i p-ai batrani din minister).Rusilor nu le-ar conveni sa fie prinsi ca-ntr-un cleste Intre NATO si China.