Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rasmussen consideră că nouă strategie de apărare a SUA este o garanţie pentru continuarea investiţiei americane în NATO

Anders Fogh Rasmussen. foto NATO org.

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a salutat lansarea noii strategii de Apărare a SUA, considerând că aceasta este un angajament al preşedintelui american Barack Obama privind continuarea investiţiei americane în NATO.

“Într-o lume imprevizibilă, este decisivă afirmaţia SUA că parteneriatul transatlantic rămâne un lucru indispensabil pentru securitatea tuturor aliaţilor”, a subliniat Anders Fogh Rasmussen.

“Aşa cum a spus şi preşedintele Obama, SUA vor continua să investească în NATO, deoarece alianţa a demonstrat de nenumărate ori, cel mai recent în Libia, că rămâne un diminuator de putere”, a insistat secretarul general al NATO.

Preşedintele Barack Obama a prezentat joi noua strategie de apărare a SUA, care vizează ‘interesele persistente’ ale SUA în Europa şi importanţa Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic (NATO), dar notează că prezenţa militară americană pe teritoriul european trebuie să ‘evolueze’ odată cu vremurile. Se prevede chiar o reducere a efectivelor americane din Europa.

Rasmussen consideră această revizuire a politicii americane privind apărarea că este “pe deplin coerentă” cu strategia NATO.

sursa: NATO.int

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Rasmussen consideră că nouă strategie de apărare a SUA este o garanţie pentru continuarea investiţiei americane în NATO”

  1. Schwartzkopff says:

    “force multiplier” nu este = “diminuator de putere”