Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rasmussen, preocupat de intenţia Turciei de a achiziţiona sisteme de rachete de la chinezi

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat că este preocupat de intenţia Turciei de a achiziţiona din China sisteme de rachete anti-aeriene.
El a recomandat Turciei să opteze pentru un sistem compatibil cu cel al Alianţei Nord-Atlantice.

Turcia a anunţat intenţia de a încheia un contract în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari cu o firmă chineză care este supusă sancţiunilor americane.

Statele Unite şi-au exprimat îngrijortarea faţă de intenţia Turciei, argumentând că sistemul de rachete chinez nu este compatibil cu cel al NATO.

“Ceea ce este important pentru noi este ca sistemul achiziţionat de un stat-membru să fie compatibil cu cel al altor state. Aştept ca Turcia să îndeplinească această condiţie, care ţine de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică”, a reacţionat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, citat de Reuters.

Ministerul turc al Apărării a anunţat că ar prefera achiziţionarea unui sistem de rachete de tip FD-2000, care ar urma să fie fabricat împreună cu firma China Precision Machinery Import and Export Corp (CPMIEC).

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Rasmussen, preocupat de intenţia Turciei de a achiziţiona sisteme de rachete de la chinezi”

 1. szilard says:

  Eu il sfatuiesc pe domnul Ramunsen si pe turci sa nu achizitioneze rachete antiaeriene, ca vor trage dupa colt.

 2. Don Corleone says:

  @szilard
  Sa crezi dumneata!… informeaza-te sau taci daca nu esti de meserie

 3. szilard says:

  Nu trbuie sa fii de meserie ca sa observi ca in fostul conflict China-Taiwan, americanii au trimis un singur portavion cu avioane F-15 ca sa intervina in caz de necesitate, deci un singur portavion cu F-15 contra unei enorme Chine copiatoare de orice si care nu a demonstrat nimic pina acum pe plan militar-in afara de reclama : chinesse pla infantry weapons, care are o melodie super, si aia copiata).

 4. Don Corleone says:

  va repet: Nu va bagati acolo unde sunteti “plutas”
  PS Mai bine mai invatati ceva gramatica domnuuuu’ szilard!

 5. Trifon Gruju says:

  Nu au achizitionat. Vor fabrica IN COMUN. E o diferenta. E ca si diferenta dintre oferta F-16 si Gripen pentru Romania.