Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ratificarea tratatului START-2 pe agenda discuţiilor Medvedev-Obama în marja summitului Rusia-NATO de la Lisabona

Potrivit RIA Novosti, ambasadorul american la Moscova, John Beyrle, speră într-o întâlnire Medvedev-Obama în marja summitului Rusia-NATO din 20 noiembrie de la Lisabona.

“Sperăm că această întâlnire va avea loc”, a declarat el.

Întrebat care sunt chestiunile principale ce vor fi dezbătute la summit pe tema relaţiilor bilaterale,el a menţionat ratificarea noului START. “START este chestiunea numărul 1, pentru că ratificarea sa este o prioritate pentru Obama şi Hillary Clinton”, a subliniat el.

În urma legislativelor de marţi, republicanii, care ezită în privinţa acestui tratat, au primit mai multe locuri.

După ce democraţii au suferit o înfrângere majoră în alegeri, Obama a spus că Senatul trebuie să meargă înainte cu votul asupra noului START, după ce se va reuni din nou, la 15 noiembrie.

“Sper că lucrurile se vor realiza şi se va transmite un semnal puternic Rusiei, anume că suntem serioşi în privinţa reducerii arsenalului nuclear, dar şi un semnal către lume, că suntem serioşi în legătură cu neproliferarea”, a spus Obama.

Unii republicani ezită să susţină noul START, ce îl înlocuieşte pe cel din 1991, care a expirat în decembrie 2009.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.