Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reacții după lansarea noii rachete balistice de către Coreea de Nord

sistemul de rachete Hyunmoo II sursa Korean Central News Agency Korea News Service

sistemul de rachete Hyunmoo II sursa Korean Central News Agency Korea News Service

Potrivit analiștilor militari internaționali, pentru racheta lansată marți  4 iulie, de către Coreea de Nord s-ar fi utilizat sistemul de rachete Hyunmoo II al armatei nord-coreene. Racheta a fost lansată din nordul țării iar traiectoria s-a încheiat în Marea Japoniei.

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a declarat că racheta lasantă de către Coreea de Nord era o rachetă balistică intercontinentală (ICBM). Din relatăriile specialiștilor, acest tip de rachetă ar fi capabil să lovească teritoriul american in zona Peninsulei Alaska și arhipeleagul Hawai.

Președintele Donald Trump, declara în urmă cu patru luni, în ceea ce privește lansarea unei rachete intercontinentale nord-coreene, “Aceasta nu se va întâmpla“.

Liderul coreean King Jong Un a numit acest exercițiu “Un cadou de ziua Independenței pentru Statele Unite ale Americii” iar răspunsul liderului de la Casa Albă a fost intr-un mesaj postat pe Twitter, intrebându-se, sarcastic, dacă dictatorul nu are ceva mai bun de făcut cu viața lui.

După această lansare a rachetei,Statele Unite au solicitat organizarea unei reuniuni de urgență al Consiliului de Securitate ONU. Acest test balistic contravine sancțiunilor  ONU impuse regimului de la Phenian.

 

Andra Dragoș, InfoMondo Militar

Surse: Reuters, ABCNews, CNN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.