Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Recalcularea pensiilor militarilor intră în vigoare de anul viitor

După cum ne-a obişnuit, guvernului Boc îşi continuă activitatea generând haos legislativ, meîncredere, lipsă de coeziune socială, decechilibre economice.

Pe scurt indiferent ce declară miniştrii guvernului Boc, spusele acestora devin din ce în ce mai greu de crezut.

Recent, Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat într-o conferinţă de presă, că “Recalcularea pensiilor militarilor intră în vigoare de anul viitor, iar celelalte pensii speciale la o lună de la publicarea normelor”.

Acesta a precizat că pensiile parlamentarilor, diplomaţilor şi ale celor care au ieşit la pensie din aviaţie vor fi recalculate în maximum o lună de la publicarea normelor de aplicare a legii de recalculare a pesniilor speciale. Reprezentanţii Ministerului Muncii au specificat că normele de aplicare a legii ce vizează recalcularea pensiilor speciale vor fi publicate în câteva zile.

Potrivit ministrului Muncii, economia care va fi făcută în urma recalculării va ajunge la 300 mil. lei pe an.

Şeitan a ţinut să precizeze că recalcularea pensiilor poliţiştilor şi militarilor nu-i va afecta pe cei care primesc în acest moment mai puţin de 3.000 de lei de la stat.

Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu a explicat că modalitatea de echilibrare a sistemului de pensii în 2011 va trebui decisă în funcţie de cum va arăta forma finală a Legii pensiilor.

Deci, cel mai probabil se va face o nouă reducere prin introducere legii unice a pensiilor.

sursa: Curierul Naţional

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

38 Responses to “Recalcularea pensiilor militarilor intră în vigoare de anul viitor”

 1. Terentius The Young says:

  Asa boem cum este perceput el(si nu este) Vladescu a punctat o serie de “chestii” legate de finantele statului care, ne plac sau nu, sunt niste realitati. Dau un exemplu aici, da ele “e” mai multe: companiile de stat care nu si-au platit de douaj’ de ani contributiile. Nici la asigurarile sociale, nici la fondul de sanatate, nici la nimic. Un miner de la CNH, iesit la 45 de ani la pensie, are la ora asta undeva la 26-27 de milioane de lei. Vechi. Din ei, nu stiu sa fie mai mult de 25-30 la suta care efectiv au lucrat in “front’, restu, ca de obicei, au semnat condica, s-au pontat, au “tidula”, asa ca acum,trai, neneaca (procentul asta minune, de 25-30% palmasi Vs. 70-75% traitori pe spinarea primilor este cam regula in tot ceeace inseamna statul roman la ora asta). Concluziile – mai vedem.
  Dezechilibrul sistemului de pensii este o realitate, nu un slogan propagandistic. Deci, probabil, cum incheie si articolul, se va face o nouă reducere prin introducere legii unice a pensiilor.

 2. Gourkha says:

  In aceste zile, jandarmi, militari, politisti sunt de 12 zile prin noroaie, nemancati si nedormiti si vor mai ramane cel putin 2 sapatamani. Oricat muncesc primesc aceiasi bani, pot sa inoate la Dorohoi si jumatate de an, eventual li se dau 2 zile libere si atat. Cum sa contribuie mai mult la pensii daca primesc aceiasi bani? Macar inainte, statul le recompensa cumva aceasta discriminare, le dadea un drept la pensie asa-zis speciala, le dadea ceva, acum nimic? Deja din ce in ce mai multi militari, jandarmi etc. se gandesc la demisii, unii au facut-o! Nu merita! Sa mearga partidul la inundatii!

 3. talpa ARMATEI says:

  doamne ajuta-multumim d. min. Oprea

 4. mos alecu says:

  A nu se intelege ca diferentierea in aplicarea legii recalcularii pensiilor este o “favoare” facuta militarilor.
  Sistemul de pensii de serviciu pentru personalul din aparare , ordine publica si siguranta nationala prevede plata acestor pensii numai de la bugetul de stat (nu de la bugetul de asigurari sociale de stat) , fiind cumva asimilate cheltuielilor de personal .
  Sistemul de pensii pentru aviatori (aviatorii civili , nu pilotii militari) , dplomati , parlamentari…(si pina la hotarirea Curtii Constitutionale …. aici intra si autoritatea judecatoreasca) este construit din doua componente : o parte de la bugetul asigurarilor sociale de stat (ca la oricare cetatean care a muncit undeva) stabilita prin vestitele ‘puncte de pensie’, si o parte de la bugetul de stat (pina la completarea sumei pensiei de serviciu prevazuta in legile activitatilor respective) .
  Ca urmare , recalcularea pensiilor celei de a doua categorii nu inseamna decit eliminarea sumei adaugate de la bugetul de stat .
  Pentru cei din prima categorie recalculare inseamna constituirea bazei de calcul (punctajul de pensie) conform Legii 19 (a pensiilor)…Aici incepe balamucul… punctajul de pensie nu poate fi calculat decit prin culegerea datelor privind soldele primite pe timpul activitatii din statele de solda , aceste elemente nefiind inscrise in nici un alt document (gen carte/carnet de munca ) , document care sa urmeze pensionarul . De aceea s-au acordat 5 luni pentru culegerea si prelucrarea acestor date . La MApN sint in jur de 82.000 pensionari si citiva lucratori la Serviciul pensii militare si alte drepturi sociale (cite 16.400 recalculari pe luna…in jur de 500 pe zi…inmultit cu 300 de state de plata a soldei pentru fiecare)… Probabil normele de aplicare a legii vor introduce niste ‘scurtaturi’ pentru rezolvarea imposibilitatii rezolvarii problemei , ceva de genul unor estimari . In orice caz…dumnezeu cu mila…

 5. lucius says:

  Nene, mos alecu
  Daca esti atat de documentat de ce nu spui ca sistemul national de aparare (deci includ tot ce inseamna militar) beneficiaza de PENSII OCUPATIONALE??
  Si ca sa nu va jignesc, va las pe dvs. sa explicati.

 6. mos alecu says:

  @lucius a scris:
  3 Iulie 2010 la 9:13 pm
  N-am inteles care-i motivul supararii dvs…

 7. indisciplinatu says:

  Domnilor, comentariile se invart in acelasi cerc,…adica sistem contributiv versus sistem necontributiv,..etc.
  Solutia atacarii legii in justitie , inclusiv a normelor de aplicare nu a luat-o nimeni in calcul???
  Cred ca impacarea cu soarta nu e o cale de urmat!!!
  Cat despre pensiile ocupationale nu am inteles nici eu ce a vrut domnul sa spuna…poate revine cu vreo precizare!!!
  O seara buna!!!!

 8. ELENA says:

  @mos alecu, lucius
  Si sa nu uitam ca DFC din MApN mai are de rezolvat peste 10.000 de solicitari pe legea 90/2007. OBLIGATORIU PANA LA 31 DECEMBRIE 2010 (cititi legea si o sa vedeti de ce).
  Va dati seama ce recalculari ni se vor face?
  Stie cineva care e termenul de pastrare a unui stat de plata? Ca la unii dintre noi cred ca va trebui sa se caute ceva ce nu MAI exista!

 9. Dumitriu says:

  Pentru Elena: 1. Statele de plata (in legislatia de inainte si dupa 1990) ca si Ordnul de Zi pe Unitate (OZU) sunt cu termen permanent. 15 ani la U.M. si la U.M. din Pitesti (unde sunt arhivele generale ale M.Ap.N).
  2. La fiecare D.P. de cadre exista o fisa unde se gasesc un C.V. al militarului. Printre care sunt trecute functiile, clasa de incadrare, gradele obtinute, U.M. unde a activat, cursuri, studii (AMG) etc. toate corelate cu O.Z.U. De aici in cateva minute cu un soft corespunzator se poate calcula veniturile obtinute. Nu sunt trecute primele, si alte venituri ocazionale. Insa se vor gasi indemnizatiile de comanda, si alte sporuri (totul corelat cu OZU) deci statele de plata sunt facultative. La Centrele Militare se gasesc toate D.P. de la trecerea in rezerva pana la incetarea obligatiilor militare, fiind apoi transferate la Arhivele militare.

 10. rezervistul says:

  NU VA FACETI PROBLEME, SE VA REZOLVA,INCLUSIV PRIN ANGAJAREA TEMPORARA A UNOR CADRISTI SI FINANCIARI REZERVISTI .S-A MAI PRACTICAT METODA

 11. micutzul says:

  Multumim din inima partidului,
  Cantr/o zi de sarbatoareeeee….
  Halal aliati…
  Armata iraniana angajeaza mercenari ???

 12. lucius says:

  Nene, mos alecu
  Nu m-am suparat absolut deloc. Daca am o problema, aceea e legata de acesti derbedei politici si in nici un caz de dvs.
  Am vrut sa spun … sa va duceti ideea pana la capat in privinta pensiilor militare. Ce sunt ele, sau mai bine zis ce reprezinta. Mai mult, cum sunt aceste pensii in UE, pentruca noi facem parte din UE si am semnat niste tratate, acorduri, etc.
  Sincer, ma asteptam ca macar un reprezentant al acestor asociatii, sindicate, federatii, etc (da stiu, am folosit pluralul) care cica ne reprezinta …. cu deosebit interes (fata de noi), sa vina pe acest site si sa explice …. cum sta treaba si cum vor actiona.
  Dar, din cate constat, vin pe acest site numai cand au vreun interes personal – special am spus-o la modul general, pentruca se stiu ei foarte bine si la fel de bine stim si noi, cei care ne spunem parerile in acest spatiu.

 13. micutzul says:

  DIN ANALELE ISTORIEI

  Dupa sinuciderea lui Decebal, vazand ca nu mai au cu cine lupta in aceasta parte a lumii, romanii s/au gandit sa conceapa un tratat politico/militar nord mediteranean, in care sa invite si Dacia. Cu ce sa/i atraga ? I/au mintit ca vor veni sa investeasca in zona dar au investit doar in drumuri. I/au mintit ca vor crea locuri de munca pentru ostenii lasati la vatra dar i/au folosit doar pentru a scoate aurul pe care sa/l duca la Roma pe singurele investitii, DRUMURILE. Au spus ca le vor asigura securitatea . Le/au vandut sabii , arcuri si sageti second hand , care au fost folosite in luptele din vestul Europei. Cand intindeai arcul, plesnea coarda si nu aveai rezerva. Sagetile aveau motoare noi, dar ampenajul din coada era vechi si nu asigura directia dorita. Sabiile aveau otelul mai slab decat cele dacice si nu aveau nici piese de schimb.
  Dar cel mai umilitor a fost cand romanii au promis ca daca dacii vor cumpara Catapulta Giganticcum, adevarat veche si folosita la toate asediile romane, atunci Dacia v/a avea prioritate la achizitionarea noii arme care v/a revolutiona razboaiele ** TUNUL **.Dar pana atunci dacii trebuie sa cumpere armament de la romani, trebuie sa lucreze pentru romani aproape gratis, trebuie sa se apere singuri , sa le dea romanilor femeile si copiii si ce este mai important sa ia periodic de la romani imprumuturi cu dobanzi nesimtite.
  Dar stimati cititori aceasta se intampla acum aproape 2000 de ani.
  Acum dacii sunt liberi , Zalmoxes insusi ii conduce, s/au trezit la realitate, au realizat ca TUNUL este second hand si au schimbat partenerul de afaceri .
  Au facut cerere, si au fost primiti in Alianta ** Roza Vanturilor **. Conditii de aderare nu au fost multe…. Trebuia doar ca dacii in sfarsit liberi , sa faca praf economia, pe locul fostelor fabrici sa ridice supermarketuri, sa faca sosele suspendate doar in parteneriat cu ….partenerii. cablurile de inalta tensiune sa treaca doar prin 4 , 5 garsoniere iar drumul spre inalta societate sa fie placat doar cu marmura de la … nu dau nume ca fac reclama. De femei si copii nu aveau nevoie dar pentru a le spala creierele, fiindca nu…. trebuie sa fi curat in alianta, le/au facut praf sistemul educational si mai au un pic pana cand imnul de stat v/a fi o manea interpretata de G….
  Noul partener le/a promis ca ……

 14. talpa ARMATEI says:

  E TARE SI SUNT DE ACORD CU IDEEA. DA-I INAINTE PANA AJUNGI LA COOOOOZILE DE TOPOR SI APOI TRAGE TARE. NOROC

 15. pensionar militar says:

  Statele de plata a soldelor si altor dr.banesti au termen de pastrare permanent asta insemnand 50 ani. Nu se pot folosi ‘scurtaturi” pt. calcularea punctelor de pensie – legea recent publicata prevede ca se vor lua in calcul veniturile lunare din statele de plata si acolo unde nu sunt date (si vor fi multe, multe lipsuri…) se va lua ca venit de calcul salariu mediu pe economie valabil in luna respectiva (tabelul se gaseste in anexa la Legea nr.19/2000 privind pensiile “civile”). Solda medie (pt. ca militarii nu au primit si nu primesc salarii) a unui ofiter a fost in prima perioada cam 1- 1,5 (rar mai mare, poate mai mic) salarii medii apoi in functie de evolutia fiecariua! In ultima parte a carierei daca are 4-6 salarii medii rezulta un punctaj mediu de 2-3 puncte care inmultite cu valoarea pct de pensie (732,8 lei) rezulta o pensie de 1.466 – 2.198 lei la care se adauga majorarea de 10-20 % pt. M.Militar sau Insemnul Onorific! Cam asta este!

  Extragerea din statele de plata a veniturilor pt. fiecare pensionar militar in 5 luni? O utopie? Pt.pensionarii de 70-80 ani statele de plata de peste 50 ani au fost mai mult ca sigur arse! Doar o inconstienta care nu a lucrat ca financiar de unitate prea mult timp putea sa-si asume acest risc! Orice financiar stie ca multe state au devenit putin lizibile dupa o perioada de pastrare, datorita hartiei si benzii de imprimanta folosite, pe vremuri, la centrele de calcu (mai lizibile fiind statele de mana intocmite inainte de 1977-1984), unele fiind greu de descifrat chiar atunci cand au fost imprimate! Solutia! Asteptam sa primim decizia cu recalcularea, cerem baza de calcul a punctajului cu veniturile luate in calcul si verificam cu adeverinta de venituri pe care o vom cere la arhivele M.Ap.N.!

 16. talpa ARMATEI says:

  CORECTATI VAZUT: CINE STIE ___CUNOASTE

 17. vasile says:

  URA VISCERALA si DISPRETUL fata de armata este redata transparent de catre mult iubitul si stimatul tovaras comandant suprem al armatei care nu a decretat taierea salariilor si a pensiilor la SPP,SRI,SIE ci doar la militari si politisti , despre care maria sa BOC considera , la ordinul comandantului suprem , ca au salarii si pensii nesimtite.

 18. ELENA says:

  @lucius
  Daca sunteti membru de sindicat contactati-va presedintele de filiala si, in functie de situatie, veti primi indrumarile necesare pentru actiune in justitie. Mi-ar trebui zeci de zile si nopti sa stau si sa raspund fiecaruia ce are de facut!

 19. pensionar militar says:

  @vasile
  SPP, SRI, SIE sunt bugetare si intra in sistemul de reducere a soldelor si salariilor cu 25%! Pensiile fostelor cadrelor militare din aceste servicii au fost acordate prin legea pensiilor militare de stat, care tocmai a fost abrogata,….prin urmare si pensiile lor vor fi recalculate in aceleasi conditii ca pensiile fostelor cadre militare din M.Ap.N. MAI…!!

 20. ELENA says:

  @indisciplinatu
  Am vazut cam tarziu postarea, asadar
  – legea este supusa controlului de constitutionalitate – prealabil si ulterior. Ala prealabil …. fuse si se duse! In ceea ce priveste controlul ulterior, ar mai putea interveni avocatul poporului (dar, daca nu a facut-o in urma sesizarilor anterioare, mi-e greu sa cred ca o va face acum, desi Sindicatul va (RE)interveni Si pe aceasta cale) sau cel care are un proces pe rol, dar numai pe acele aspecte de neconstitutionalitate pe care CCR nu s-a pronuntat!
  – Normele de aplicare pot fi atacate pe calea contenciosului administrativ – exceptia de nelegalitate. Dar a vazut cineva acele norme aprobate prin HG, ca sa poate zice daca “merge” sau nu exceptia de nelegalitate? Atentie, pe site-ul de la Ministerul Muncii sunt doar normele de aplicare pentru cazurile de la art. 1 lit c) – h) de la art. 1 din Legae 119/2010. Ale noastre inca nu sunt gata!

 21. nenea politistul says:

  de ce nu merg domnii de la C.Constitutionala sa scoata nămol,cadavre …,etc.. :lor si-au votat FAVORABIL – nerecalcularea . Cine poate oase roade!!!!

 22. Plano10 says:

  @nenea politistul
  Le trage si lor, cat de curand, Basescu o impozitare pe pensie de ii lasa cu mana la burta.

 23. Plano10 says:

  Basescu va cere sa mai salvati o data Romania. Din pensia voastra de cateva sute, dati cota unica, pentru ca gaurile din buget sa le astupe.

  Voi ati reconstruit Romania dupa razboi!

  Voi ati construit Romania industriala din perioada lui Ceausescu!

  Voi ati fost generatia de sacrificiu care a platit datoria externa contractata de regimul Ceausescu.

  Pentru ratia de libertate pe care v-ati permis s-o cereti in 1989 a venit timpul sa platiti.

  Fiti solidari, nu lasati ca si noile generatii sa se sacrifice!

 24. rezervistul says:

  @PLANO-esti super tare si ai dreptate,dar solidaritatea sa inceapa in mod obligatoriu asa: primi si cu 17 la suta cei 5 mil. de manelisti nenorociti care l-au votat si au hahait impreuna,apoi moldv. de peste prut care au primit cetatenie romana,francezii,spaniolii ,italienii si americanii care dupa 8 ore de la deschid. urnelor inca mai ..votau valuri valuri. Videanu sa-si doneze MAUSOLEUL de pe malul Snagovului,Udrea -o gentuta de15000 euroi etc

 25. Plano10 says:

  @rezervist
  Grosul votantilor lui basescu tot in tara a fost. Fara portocaliii din tara nici nu mai contau voturile celor rupti de tara.
  Si cand ma gandesc ca la fraudarea alegerilor in strainatate au pus umarul la bataie si grade de prin institutiile militare… parca, parca la lista ta de solidarnosti ar trebui sa-i adaugam si pe activi….

 26. ELENA says:

  @Plano10
  Da, foarte multi activi, dupa ce dl. presedinte a promis in aula de la MApN ca nu vor fi afectate pensiile militarilor, l-au votat! Si in primul tur, si in al doilea. Dar, in opinia mea, soarta ne-a fost hotarata de ai nostri plecati in afara!

 27. rezervistul says:

  @ELENA–asa asa spuneti tot- nu numai activii ci si rezervistii abramburiti. si cand va spuneam eu ca nu conteaza principiile ci numai interesele meschine.

 28. Plano10 says:

  Aproape 200 000 de pensionari militari vor sta la coada ca sa li se diminueze pensiile :)
  Asa spune in metodologie: primul venit, primul servit

 29. tanemi says:

  Nu va sta nimeni la coada deoarece conform comunicatului de presa a ministerului muncii din 23.07.2010 documentele doveditoare,necesare pentru stabilirea punctajului mediu,se solicita de catre pensionari,urmand sa se depuna de acestia la structurile de pensii din mapn. etc de la care primesc drepturile de pensie.Un coleg a facut o solicitare la arhiva militara si abia dupa 2 ani i-a venit raspunsul.Ma intreb vom reusii in 5 luni.Cred ca la conducerea tarii sunt niste TAMPITI

 30. UE EU (eu) says:

  Basescu O Cere (BOC)

 31. lucius says:

  Elena,
  Imi pare rau, dar deabia acum am vazut raspunsul tau. Sincer nu prea am inteles ce vrei sa spui.
  Dar, probabil ca trebuie eu sa fiu mai clar … asa ca:
  – in primul rand, eu cred ca asociatia, sau sindicatul, sau federatia trebuie sa reprezinte tot ce inseamna pensionar militar. Aceasta reprezentare, tot eu, cred ca trebuie sa fie ceva mai … consistenta. Pana acum si tu si organizatiile enumerate mai sus, ne-ati ametit cu procese, actiuni in justitie sau cu o …. MARE TACERE. Vreau sa ma intelegeti foarte bine: nu este nici o urma de repros, ci numai constatari fara nici o urma de patima.
  Elena, daca spui ca esti militar si ti-a placut aceasta institutie, ti-ai desfasurat activitatea cu pasiune in cadrul acestei institutii, trebuie sa intelegi ceea ce se intampla acum si nu sa incerci sa te aperi … pe tine sau organizatia din care faci parte. Adica, mai pe inteles si mai pe scurt, voi organizatiile de mai sus, v-ati infiintat pentru a ne reprezenta pe noi, militarii, iar noi am venit catre dvs. tocmai pentru acest lucru – sa fim reprezentati de catre cineva. NIMENI NU S-A GANDIT CA SE VA AJUNGE LA ASTFEL DE MIZERII DIN PARTEA STATULUI ROMAN. Dar tocmai acum, cand noi avem nevoie de aceste organizatii, iertati-mi verticalitatea, dvs. nu existati. De ce spun aceste lucruri? Nu este de ajuns ca statul ne pune pe drumuri sa obtinem tot felul de adeverinte, culmea, pentru a ni se recalcula pensiile? Ne mai puneti si dvs??!! Daca eu ma numesc organizatie si reprezint … o multime de oameni, ma implic si incep sa rezolv problemele pasate de catre stat asupra oamenilor – indiferent ca sunt tineri sau in varsta. Bineanteles ca ma gandesc la aceste “nenorocite” de pensii militare. Dvs. stiti ca in Bucuresti sunt CM-uri de sector in care lucreaza doar un singur om pentru obtinerea adeverintelor cu perioadele lucrate in M.Ap.N?? Iar oamenii au inceput sa depuna cererile conform HG-ului emanat de guvern? V-ati intrebat cati vor reusi sa se incadreze in termenul stabilit de acesti …. terminatori??
  Dar poate ma insel eu, si arunc cu vorbe in vant – nu m-am uitat pe site-ul SCMD-ului in ultima perioada. Totusi concluzia este foarte clara: reprezentarea dvs trebuie sa cuprinda toate aspectele – de la actiunile in justitie pana la demonstratiile de strada.
  – in al doilea rand (are totusi legatura cu prima parte) dati-mi voie sa va pun o intrebare: v-ati gandit ca unii din presedintii dvs. de filiale s-ar putea sa fie un pic cam … fantomatici??? Asta ca sa va raspund la ce mi-ati scris. M-as bucura daca nu mi-ati cere detalii … cel putin acum.

 32. micutzul says:

  @ lucius

  Imi cer scuze ca intervin in discutia voastra, dar nu ma pot abtine. Nu fac parte din nici o asociatie a rezervistilor. Cat am vazut pana acum si cat cunosc cel putin in zona mea, nu/mi da incredere,. Am vaga impresie ca se urmaresc functii pentru a mai simti un pic din placerea anilor trecuti. Nu am vazut nici o actiune serioasa . Sa fiu FB inteles, aici nu este vorba doar de SCMD condus de FCMD, este vorba de toate asociatiile conduse de generali cunoscuti si necunoscuti, care, o parte dintre ei ,primesc Planul cu Principalele Activitati de la Cotroceni sau MAp.N. Simteam ca totul este un fals grosolan, totul este o cacealma pusa la cale de tipi inconstienti care nu au jucat poker in viata lor. Daca cineva ar fi luptat serios pentru noi, daca ar fi avut intentia sa ne reuneasca pentru a nu putea fi batjocoriti, ar fi putut sa o faca. Nu strangea 100000 dar putea strange linistit 10000 si eram de neoprit. Dar se multumesc toti cu sesizari, cu scrisorele , cu petitii si alte fituici. Dar si incep iar cu dar, El Presidente are informatii clare, ii cunoaste mai bine decat nevestele lor si stie ca nu exista nici unul care sa merite atentie in acest moment, deci nu e pericol dinspre tagma militara. Si TOTUSI, s/a intamplat , cel putin in ceea ce ma priveste, da s/a intamplaty sa apara unul pe care il simt aproape. Aseara la un post TV, Gen. CHELARU a reusit sa ma impresioneze, am inteles ca avem acelasi tel, ca e un om pe care o incruntare a vreunui agent secret nu/l sperie ca e un ofiter adevarat, ca stie ce vrea si ca in final ,este omul alaturi de care a/si merge in lupta noastra democratica pentru restaurarea statutului de cadru militar.
  Sper sa nu fie doar o fumigena , sper sa devina generalul de care avem atata nevoie acum cand o mana de netrebnici sterg pe jos cu haina militara cu acordul atator si atator generali si ofiteri.
  Cu deosebit respect ma opresc aici fiindca incep sa ma aprind ….

 33. un simplu militar says:

  @ lucius am si eu o itrebare simpla : daca tot esti asa de revolutionar si de “priceput” in toate, de ce nu faci nimic concret? Tot timpul critici in dreapta si in stanga, jignesti si apostrofezi, dar concret tu ce ai facut?

 34. glock says:

  @ Micutzul
  Cu riscul ca va aprindeti putin pe caldura asta, v-as fi recunoscator daca ne-ati detaila cateva din ideile desprinse din emisiunea cu gl.Chelaru pe care constat ca ati vazut-o. Eu am ajuns acasa tarziu, am prins cateva minute din emisiune, si tare mi-a parut rau ca n-am vazut-o. Sunt sigur ca nu as fi regretat. Parerea mea este ca dl. gen. Chelaru este singurul general adevarat al armatei romane pe care l-am vazut eu. Nu zic ca n-or mai fi, zic doar ca eu l-am vazut DOAR pe dansul.

 35. micutzul says:

  @ glock

  Este foarte greu sa explici in cateva cuvinte ce a exprimat o personalitate in cateva ore de emisiune.
  A explicat clar ce s/a dorit in 1989 si cine a realizat evenimentele. A specificat f. clar ca armata trebuie sa urmareasca respectarea cu sfintenie a Constitutiei si ca trebuie sa actioneze legal , dar organismul de control al armatei trebuie sa fie Parlamentul.
  Din punct de vedere economic a aratat cu precizie greselile facute prin instrainarea zacamintelor si industriei strategice, cauzele ( coruptia, comisioane, etc ) si modalitatile de revenire in patrimoniul statului. A spus ce trebuie facut cu averile licite si cu cele ilicite.
  A vorbit despre dezastrul social, despre atacurile asupra claselor sociale in cei 20 de ani, explicand clar cine si de ce pune la cale ceea ce se intampla…..
  Dpdv politic a spus ca intreaga clasa politica e vinovata……ca Harcov este un motiv si o moneda de schimb si ca totul este artificial…
  A spus foarte multe, punctand cu precizie problemele care privesc armata, cadrele militare. E greu ca eu un admirator al maresalului, sa comentez ca un independent cuvintele generalului, care stim ce parere are despre rege si momentele istorice din acea vreme.
  Sper ca totul sa nu ramana doar o imagine…

 36. glock says:

  Bun. Am reusit sa-mi fac o idee. Va multumesc foarte mult. Aceeasi speranta o am si eu. Dar stiti ceva? Poate ca nu va ramane doar o imagine efemera. Nevasta-mea a fost adineaori la un magazin de lenjerie de dama din apropiere. Vanzatoarea de acolo, care o cunoaste, a intrebat-o: L-AI VAZUT ASEARA LA OTV PE GENERALUL CHELARU? EU AM STAT PANA LA SFARSIT. CE BINE A VORBIT… O umila vanzatoare de lenjerie intima, pe care n-am auzit-o pana ieri vorbind decat despre chiloti si sutiene, de credeam ca si visele ei sunt populate doar de respectivele obiecte. Maine ma duc sa-i ofer o floare.

 37. micutzul says:

  @ glock

  Simt ceva sau pe cineva in spatele cuvintelor tale… Poate ma insel si nu e decat un roman, care isi iubeste tara si neamul. Eu am spus si in alte postari ca suntem multi si nu asteptam decat mintea care sa conduca bratul.
  Daca cineva de aici poate ajunge langa acest general il rog sa/i transmita ca eu sunt langa el. Nu am vorbit si nu voi vorbi niciodata in numele milioanelor de romani care gandesc la fel..
  ** Noi, românii umblăm după soluţii geniale şi neexecutabile. Şi de aceea am stat pe loc. Soluţiile simple, ce se pot îndeplini, sunt cele mai bune. Eu le-am aplicat în război şi am obţinut rezultate. Pentru că umblăm după soluţiile cele mai geniale, de aceea nu putem face nimic.

  citat din Ion Antonescu