Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc şi fostul şef SMG Dumitru Cioflină acuzati de coruptie

DNA a trimis in judecata, la începutul acestei luni, prin rechizitoriu, 14 persoane, cap de lista fiind Gigi Becali, om de afaceri, om de fotbal şi europarlamentar, urmat de fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana Cristina Babiuc şi Dumitru Cioflină, fost secretar de stat la MApN (şef SMG).

În rechizitoriul de aproape 300 de pagini inculpaţii sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe infracţiuni conexe faptelor de corupţie.

Faptele:

În urma cu 9 ani, in 17 ianuarie 2001, Sectia Parchetelor Militare s-a sesizat cu privire la doua schimburi de terenuri realizate intre Ministerul Apararii Nationale si Gigi Becali.

Un an si jumatate mai tarziu, Camera Deputatilor-Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor a sesizat Parchetul Inaltei Curti cu privire la savarsirea unor abuzuri in zona Baneasa si nelegalitatea schimburilor de terenuri intre MApN si Becali.

Mai multe persoane care revendicasera terenurile din zona se poticnisera in acest transfer, fiind vorba de afaceristul Becali, acesta creand aparenta de proprietar de buna credinta dupa ce suprafetele de teren revendicate fusesera transmise in mod succesiv.

In 2006, Grigore Nicolae, unul dintre oamneii care revendicau o bucata din aceste suprafete a facut plangere impotriva lui Becali, considerandu-se prejudiciat cu 1,25 milioane dolari, diferenta de valoare intreterenul la care era indreptatit si cel primit care era de fapt o groapa de gunoi. Au urmat si plangerile altor persoane prejudiciate.

Prin Raportul nr.A 393 din 9 februarie 2001, MApN, prin Serviciul Directiei de Audit Intern a aratat in legatura cu schimburile de teren in discutie ca in cazul acesta “nu s-a putut justifica nici oportunitatea si nici eficienta”.

Toate documentele au fost inaintate la Parchet.

La dosarul 194/P/2007 a fost conexata si disjungerea din din dosarul 231/P/2007 cu privire la aceste schimburi de terenuri, dar si cu privire la modul fraudulos de achizitionare a Fermei IAS Mogosoaia.

Nelegalitatea transferurilor de terenuri din zona Baneasa, respectic Otopeni, abuzurilor Comisiilor locale de aplicare a legilor fondului funciar si ale functionarilor OCAOTA au fost sesizate si de alte institutii, unele cu atributii de control, se arata in rechizitoriu.

In 2001, prim-ministrul Adrian Nastase a decis sa trimita echipa Corpului de control ca sa faca verificari legate de acest subiect, actul de control avizat de Victor Ponta, sef al Corpului de Control la acea vreme, se subliniaza ca , la acea data, in administrarea MApN se aflau 222,9 ha in zona aeroportului Baneasa si 177,1 in zona Aeroportului International Otopeni.

“Un caz special il constituie terenurile apartinand comunei Voluntari in care, neexistand terenuri agricole de productie, punerile in posesie au fost realizate de Comisiile de fond funciar ale comunelor Tunari, Stefanesti, Dobroesti si Mogosoaia (…) se atrage atentia cu privire la faptul ca instrainarea terenurilor s-a produs la un interval relativ redus de la data dobandirii, aspect care demonstreaza ca achizitionarea a avut un scop deliberat speculativ, precum si cu privire la existenta unor tendinte de concentrare a proprietatii cu referire la Becali George posesor a 41,4 ha in satul Pipera cu precizarea ca suprafetele de 8,80 ha si respectiv 20,9 ha provin din schimburi de terenuri cu MApN-ul.

Este de remarcat, de asemenea, faptul ca, in aceeasi zi, invinuitul incheie contractul de vanzare-cumparare, obtine scoaterea din circuitul agricol a suprafetei respective de teren si certificatul de urbanism, fapt ce conduce la presupunerea rezonabila a exercitarii unei influente de catre numitul Becali George asupra unor functionari ai unor institutii publice -Primaria Voluntari, OJCGC, aceasta cu atat mai mult cu cat se retine si faptul ca autorizatiile de constructii au fost emise legal”.

Documentatia din acest dosar este ampla, mai ales ca de ancheta s-a ocupat Sectia Parchetelor Militare si abia apoi DNA-ul.

S-au identificat terenurile, efectuat masuratori topografice, s-au facut o gramada de demersuri pentru a se elucida cum au stat lucrurile in aceasta cauza.
Din anumite acte de la dosar reiese ca �hotararile judecatoresti invocate atat de catre invinuitul Babiuc Victor cat si de catre inv. Becali George pentru a demonstra lipsa unui titlu valabil al statului pe terenul de la Ferma Roşia sunt obtinute in baza unor documente frauduloase, respectiv a unor puneri in posesie ce contravin legii.

La Capitolul II din rechizitoriu, privitor la situatia de fapt, procurorii DNA arata ca �schimburile de terenuri dintre MApN si inv. Becali George, ca si schimburile de terenuri dintre MApN si SCAI Mogosoaia sau schimburile de terenuri dintre SCAI Mogosoaia si Beclai George sau Fatih Taher fac parte dintr-o strategie stabilita cu implicarea functionarilor institutiilor implicate in aplicarea legilor fondului funciar si care a avut ca scop lotizarea si gruparea terenurilor din zona Baneasa in vederea atribuirii catre invinuitul Becali George.

Asa se explica faptul ca ceea ce nu s-a realizat in anul 1992, cand Primaria Voluntari solicita MApN suprafata de 18 ha teren cu deschidere la str. Erou Iancu Nicolae in vederea lotizarii si punerii in posesie a persoanelor indreptatite in baza Legii 18/91, s-a realizat prin aceste schimburi de terenuri (…)

Ca urmare a acestor tranzactii frauduloase, statul roman a fost pus in situatia de a transfera noi suprafete de teren din domeniul public al statului in domeniul public al Primariilor Stefanesti si Voluntari pentru a stinge litigiile statului cu proprietarii indreptatiti si a caror cereri nu au fost solutionate precum si cu dobanditorii de buna credinta ai terenurilor si pentru care constatarea nulitatii titlului nu mai este posibila, intrucat erau eliberate autorizatii de constructii si in anumite cazuri ridicate chiar constructii.

Mai mult, o parte dintre aceste terenuri au fost instrainate unor investitori straini, pentru rezolvarea situatiei fiind contactate organele statului.
Acesta este unul dintre motivele pentru care nu s-a solicitat constatarea nulitatii actelor emise nelegal si a actelor subsecvente si s-a preferat stingerea litigiilor prin doua hotarari de guvern si nu lipsa titlului valabil al statului asa cum au incercat sa acrediteze invinuitii, sau ratificarea de catre guvern a actelor nelegale.

Nici ca urmare a acestor hotarari de guvern nu au fost rezolvate cererile tuturor celor indreptatiti intrucat reconstituirile au fost efectuate tot preferential, terenul ajungand in cea mai mare parte la inv. Becali George, cumparator al drepturilor litigioase sau cesionar al contractelor de locatiune ca SCAI Mogosoaia.

Discutie de la general la general: Nu fii fraier, accepta banii!

Situatia de fapt este presarata de declaratii ale invinuitilolr, multe dintre ele foarte interesante. Redam azi din declaratia invinuitului Sandulescu Ion (general MApN), care a spus anchetatorilor urmatoarele:

“Revin si arat ca primul aviz favorabil dat a fost dat datorita presiunilor exercitate de cei din cadrul Directiei Constructii si Domenii Militare , iar in urma admonestarii mele de catre general Cioflina D., prin care mi se reprosa ca eu ma opun la construirea acestui obiectiv, am trimis o noua adresa prin care mentineam pucntul de vedere din vechea adresa. Dupa trimiterea acestor avize favorabile, la o perioada mai mare de timp, numitul Becali George i-a trimis col. Preda 100 milioane sponsorizare pentru un memorial al aviatiei. Eu, in prima faza nu am fost de acord cu suma de bani, intrucat doream ca acesta sa participe direct la construirea monumentului, dar in urma discutiilor purtate cu generalul Cioflina D. Care mi-a spus <<sa nu fiu fraier, sa accept banii si sa-i bag intr-un cont la o banca, ca sponzorizare>> am acceptat suma de bani. Mentionez ca monumentul nu a mai fost construit, iar banii au ramas in contul bancar la dispozitia SMAVA”.

Declaratia martorului Iliescu Mihai: “Tot gen. Sandulescu mi-a relatat o imprejurare cand acesta impreuna cu alte cadre militare se afla la ferma Rosia, loc in care a sosit si Becali George, iar acesta pur si simplu “le-a aruncat si sacosa in care, in care, ulterior, am aflat ca se afla o suma importanta de bani (100 mil.lei). Tot gen. Sandulescu mi-a relatat ca modalitatea cum s-a facut acest fapt l-a facut sa se simta jignit in demnitatea sa de ofiter (…) ”

sursa: Amos News

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

25 Responses to “Fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc şi fostul şef SMG Dumitru Cioflină acuzati de coruptie”

 1. STOPS says:

  VEDETI CA CIOFLINA-I OLTEAN … VA ROG SA VA ABTINETI! ALTFEL … altfel …

 2. manasia says:

  Ca să vedeţi fraţilor, în general, ce tip de generali avem ! Deci : ,,Eu, in prima faza nu am fost de acord cu suma de bani, intrucat doream ca acesta sa participe direct la construirea monumentului, dar in urma discutiilor purtate cu generalul Cioflina D. Care mi-a spus <> am acceptat suma de bani. ,,Incredibil ! D-aia am ajuns unde am ajuns…De capul lor !

  P.S. Dacă numele de Babiuc , fără mari eforturi , mă duce la cuvântul BABIC-cârnat, sugestiv dealtfel, mă întreb dacă Cioflină nu vine cumva de la …CIOFLINGAR ? Întreb și eu !

 3. voinea says:

  Acest escroc mafiot de talie mondiala este implicat pana peste urechi si in afacerea MIG21LANCER.Aceasta afacere a costat cu mult peste un miliard de dolari ,grevand bugetul MApN pe multi ani de zile si ducand la moartea multor piloti romani.Practic s-a modernizat un sicriu zburator pe banii nostrii,dar pe mafioti nu i-a interesat decat sa-si umple buzunarele de dolari.Din evidentele Statului Major General numai in anii 1998 si 1999 s-au cheltuit peste 78 000 zile specialist evreu prezent numai in unitatile militare de aviatie.Aveti ideie cat era diurna unui astfel de specialist evreu,unde era cazat, ce manca si ce bea?Puneti numai 100 de dolari zilnic si ajungem usor la aproape 8 000 000 dolari.Si va mai intrebati stimati pensionari unde sunt banii pentru pensiile dumneavoastra.Acolo sunt ingropati impreuna cu colegii vostri piloti militari,cazuti la datorie.
  Col(r)Voinea Ion

 4. voinea says:

  Acest escroc mafiot de talie mondiala este implicat pana peste urechi si in afacerea MIG21LANCER.Aceasta afacere a costat cu mult peste un miliard de dolari ,grevand bugetul MApN pe multi ani de zile si ducand la moartea multor piloti romani.Practic s-a modernizat un sicriu zburator pe banii nostrii,dar pe mafioti nu i-a interesat decat sa-si umple buzunarele de dolari.Din evidentele Statului Major General numai in anii 1998 si 1999 s-au cheltuit peste 78 000 zile specialist evreu prezent numai in unitatile militare de aviatie.Aveti ideie cat era diurna unui astfel de specialist evreu,unde era cazat, ce manca si ce bea?Puneti numai 100 de dolari zilnic si ajungem usor la aproape 8 000 000 dolari.Si va mai intrebati stimati pensionari unde sunt banii pentru pensiile dumneavoastra.Acolo sunt ingropati impreuna cu colegii vostri piloti militari,cazuti la datorie.
  Col(r)ing.Voinea Ion

 5. voinea says:

  Dar in dosarul AZUR de ce nu este implicat fostul ministru mafiot?Unde sunt dosarele acestei afaceri mafiote de zeci de milioane de dolari ,intocmite de specialistii Statului Major General si de Departamentul de control al guvernului Radu Vasile condus de dl.Grecea. Stimati pensionari militari nu va mai intrebati de ce MApN nu mai are bani pentru pensiile dumneavoastra.I-a cheltuit in afaceri mafiote de genul MIG21LANCER,AZUR,MARASESTI,GHEPARD.fregate care i-au umplut curtea de fiare vechi la standarde NATO.
  Col(r)ing.Voinea Ion

 6. voinea says:

  Din cate stiu eu atunci cand a fost inlaturat din Armata de catre ministrul BABIUC deoarece nu a vrut sa semneze contractul cu AZUR, fostul sef al Sectiei Razboi Electronic din Statul Major General a luat cu dansul intregul dosar AZUR.De ce DNA nu-i solicita acest dosar?In popor se spune ca DNA este Directia Nationala de Acoperire a marilor corupti.Oare asa sa fie?Atunci este explicabil ce se intampla in acest stat mafiot.Sa auzim de bine!
  Col(r)ing.Voinea Ion

 7. voinea says:

  Este oare in masura MApN sa ne spuna cata tehnica de razboi electronic (valoric vorbind) a intrat in inzestrarea armatei de cele 50 milioane dolari cheltuiti in afacerea AZUR si cat s-a cheltuit pe comisioane si dobanzi la banca LEUMI? Oare de ce afacerea AZUR a dus la distrugerea Sistemului de Razboi Electronic al ARMATEI Romaniei nu va intrebati?Pe DNA(Directia Nationala de Acoperire a marilor corupti ) nu-l intereseaza?De fapt de ce l-ar interesa daca scopul lui ,conform denumirii este altul.Acesta este statul capitalist de drept care a inlocuit statul comunist totalitar?De fapt , de ce ne-ar interesa daca deviza noastra este “SA TRAITI BINE!” si actualii guvernanti tocmai in aceasta directie lucreaza punandu-ne biruri peste biruri. Mai astept inca ca UNPR sa se implice in recuperarea banilor pierduti de M.Ap.N in afacerile mafiote si sa lase pensionarii militari in pace.
  Col(r)ing.Voinea Ion

 8. Stelian P. says:

  D-le Col(r)ing.Voinea Ion,
  Foarte interesante afirmatiile dvs. dar nu este nevoie sa le postati de mai multe ori deoarece acest blog nu este al PRM si oamenii inteleg din prima. Va rog sa-mi comunicati daca aceste date extrem de documentate sunt si la parchet sau doar pentru uzul nostru.
  “Surse sigure din serviciile secrete” imi spun ca ati copiat informatiile din ziarele unui alt doctor care moare de grija patriei dar el nu are probe ci doar informatii. Sus patria, jos mafia, medicamente la liber !

 9. veteranul says:

  Domnule Stelian nu va consumati timpul raspunzandu-i unui individ care ar fi indicat sa fie la “Balaceanca” nu sa ocupe spatiul virtual unde unii chiar au lucruri interesante de spus. Stadiul paranoic al tov. Voinea este recomadat pentru studiul medcicilor rezidenti aflati la specializare pentru “psihopupu”

 10. voinea says:

  Stelian.P;veteranul,
  Ce faceti fratilor?Sunteti de serviciu la tastatura?
  Aveti ideie cu cine vorbiti?Dati-mi un semn ca stiti cu cine vorbiti.
  Eu nu postez pentru voi ci pentru colegii mei care au avut de suferit din cauza acelor afaceri mafiote pentru a le mentine treaza speranta ca acei nemernici vor raspunde pentru faptele lor.
  Col(r)ing.Voinea Ion

 11. Schwartzkopff says:

  Stelian P.veteranul,
  lasati omul sa se exprime. Nu va suna cunoscut ce spune?? sau… sunteti cu musca pe caciula!?

 12. Stelian P. says:

  Schwartzkopff
  Nu l-a oprit nimeni sa se exprime. l-am rugat doar sa nu posteze de mai multe ori deoarece oamenii de aici inteleg din prima. Dvs. nu intelegeti din prima, aveti nevoie de dubluri ? I-am mai pus o intrebare, ati observat ? Cunoscut imi suna ce spune, chiar litera cu litera, dar eu nu am nevoie sa-mi copieze cineva articole din ziare ci as prefera sa-si demonstreze singur cunostintele iar daca totusi vrea sa copieze atunci ar fi frumos sa specifice sursa.

 13. voinea says:

  Stelian.P
  Pentru dubla postare nu sunt eu vinovat(totusi imi cer scuze).
  In calitate de administrator puteati sa-l stergeti fara probleme.
  Daca aveti relatii asa de bune cu sursele secrete de ce pana la aceasta ora nu ati pus pe blog C.V-ul meu de mare comunist asa cum v-ati laudat intr-o postare anterioara?Va este teama ca va compromiteti iremediabil?
  Aflati ca nu am nici o legatura cu PRM si nici cu tembelul de Vadim pe care il dispretuiesc profund.In opinia mea ,stiind f.bine afacerile mafiotului Babiuc legate de inzestrarea ARMATEI, prin punerea pe rol a afacerii cu schimbul de terenuri DNA nu face altceva decat sa-l acopere in fata opiniei publice si sa-l faca scapat pentru restul de infractiuni.
  V-am rugat sa-mi dati un semn ca stiti cu cine vorbiti.Cine am fost in armata , cu ce m-am ocupat si ce probleme ma framanta acum.Daca nu aveti date incheiem corespondenta.
  Sa auzim de bine,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 14. acelas says:

  Mai Voinea, las-o mai usor cu bruiajul si turnatoriile!

 15. Stelian P. says:

  Col(r)ing.Voinea Ion
  Eu sunt administrator doar in PC-ul meu. Pe blog nu am nicio putere deci sunteti in eroare grava. Va doresc multa sanatate ca aveti mare nevoie.

 16. voinea says:

  Atunci când am părăsit Statul Major General şi am cerut sa fiu pensionat datorită afacerii AZUR , mai nutream speranţa ca o mâna de generali care ştiau adevarul şi îi consideram cinstiţi şi corecţi vor şti să îndrepte lucurile dupa plecarea lui BABIUC, acest individ care a distrus credibilitatea celei mai importante instituţii a ţării ARMATA.
  După ce am citit articolul “Degeratu, general de armată-3 stele in 4 ani “ , publicat de ziarul Adevarul din 21.10.2000 am realizat că speranţele mele au fost zadarnice.
  Acum înţeleg eu domnule general Dumitru Antohi care a fost preţul retragerii dumneavoastră discrete din afacerea AZUR.Cel puţin atunci când aţi condus ancheta Inspectoratului General la Statul Major General aţi fost cinstit cu mine. Pentru asta vă mulţumesc si promit sa vă trimit o casetă cu înregistrarea convorbirii avute atunci la începerea anchetei.
  Domnule coleg si general Adam Badea nu ştiam de ce îmi ocoliţi privirea la intalnirea de 35 de ani a promoţiei Liceului Militar Dimitrie Cantemir.Eraţi unul din generalii care au avut acces la dosarul AZUR, ştiaţi adevarul şi nu aţi facut nimic.Acum mai primiţi o stea drept recompensă.Să vă fie de bine!
  Ce să mai spun de dumneavoastra domnule Degeratu?
  Ne-ati dat speranţe ca nu-i veţi lăsa pe mafioţi să-şi bată joc de banii ARMATEI.Aţi cedat santajului “Case pentru generali “sau a-ţi făcut-o din alte interese?Să vă trimit şi dumneavoastră înregistrarea convorbirilor avute cu mine nu este cazul pentru că o aveţi deja.
  La un an dupa parafarea contractului AZUR puteţi să ne spuneţi câtă tehnică de razboi electronic aţi adus in ţară domnilor generali?
  De ce nu spuneţi opiniei publice că aţi DISPUS distrugerea strucurilor de razboi electronic ale Armatei Romaniei, drept pedeapsă că s-au opus unei afaceri mafiote?
  Ce părere aveţi domnilor generali dacă aş pune la dispoziţia presei toate informaţiile legate de afacerea AZUR?
  Nu cred că obţinerea imunităţii parlamentare(aşa cum încearcă şi individul Babiuc) v-ar scăpa de răspunderea morală pe care o aveţi în faţa ARMATEI.
  SĂ VĂ FIE RUSINE!

  Col(r)ION VOINEA

 17. voinea says:

  Pentru documentare va rog sa consultati si acest material.
  R O M Â N I A
  MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
  UNITATEA MILITARĂ 02515”C”
  Nr._______
  din

  ŞEFULUI UNITĂŢII MILITARE 02625/C BUCUREŞTI
  – Domnul col.ing. Gheorghe Vlădescu –

  La adresa dumneavoastră nr. A2/796/11.02.2000:
  Deşi ştiu că sunteţi bine informat şi cunoaşteţi tot atât de bine ca şi mine adevărul în afacerea “AZUR”, ţin să vă reamintesc următoarele:
  1. Sistemul integrat de supraveghere, avertizare timpurie, protecţia forţelor şi contramăsuri în spaţiul de interes strategic – AZUR a fost solicitat de Direcţia Operaţii a Statului Major General, prin Documentul cu Nevoile Misiunii şi Documentul cu Cerinţele Operaţionale, aprobate legal de către Consiliul de Supraveghere a Cerinţelor;
  2. Hotărârea CODA de demarare a achiziţiei sistemului “AZUR” a fost perfect legală, fapt reieşit şi în urma anchetei desfăşurate de Inspectoratul General al Ministerului Apărării Naţionale;
  3. Schimbarea destinaţiei sistemului, după scandalul din presă, este o găselniţă a domnului Babiuc, pentru a închide gura presei şi a opiniei publice. De altfel, este ultima ilegalitate dintr-un şir întreg de ilegalităţi pe care o mai putea comite;
  4. Deşi v-aţi angajat în mod solemn, atât dumneavoastră, cât şi şefii dumneavoastră, că ne veţi trimite contractul 02/017/99, pentru a corecta ce se mai putea corecta, nu v-aţi ţinut de cuvântul dat;
  5. În atare condiţii nu putem să vă reconfigurăm minisistemul achiziţionat şi ne menţinem solicitarea din Caietul de sarcini, referitoare la întregul sistem;
  6. Am ferma convingere că adevărul va ieşi la iveală aşa cum îl ştim amândoi. Să dea Domnul să aveţi atunci parte de liniştea sufletească pe care am avut-o şi eu în ultimele luni.

  p.ŞEFUL UNITĂŢII MILITARE 02515”C”
  col.ing.

 18. voinea says:

  29 voinea la 17.02.2008 21:29 raspunde
  Stimate dle.Diac, atunci cand scandalul AZUR era in plina desfasurare si musamalizare eu am fost inlaturat din armata si am stat doua luni fara pensie din ordinul lui Babiuc, ca sa-mi bag mintile in cap., pentru ca am refuzat sa semnez contractul AZUR.Ati uitat de corespondentul AZUR1 care v-a sunat de la telefoanele publice si v-a dat informatiile de care aveati nevoie? Ati uitat ca in 2002 v-am invitat la mine acasa si v-am aratat toate informatiile si inregistrarile facute de mine cu negocierile cu firma ELTA?Stiti ce mi-ati spus atunci? Este istorie domnule Voinea ,nu mai intereseaza pe nimeni. Eu mi-am riscat cariera si linistea familiei mele de 4 persoane ca sa stopez o afacere mafiota.Dumneavoastra ce ati riscat?Armata v-a trimis sa absolviti Colegiul National de Aparare drept rasplata ca s-a musamalizat afacerea AZUR,iar eu am fost trecut in rezerva cu supraveghere severa Toate documentele incriminatoare si convorbirile purtate in Romania si Israel sunt salvate pe suporti magnetici in mai multe locatii si cred ca a sosit vremea sa le dau publicitatii ,tocmai in ziarul care s-a implicat cel mai mult.Credeti ca mi-a fost usor sa insel supravegherea israeliana plasand un reportofon profesional in valiza lasata la hotel si altul miniatural pe corp in intreprinderile in care am intrat. Stiti ce-i spunea generalul care a condus ancheta ordonata de BABIUC in ISRAEL reprezentantei firmei ELTA,dna.PNINA JOSEPH atunci cand aceasta i-a spus ca firma ELTA ne-a facut rost de banii necesari cumpararii de tehnica de razboi electronic'” bagalas in p..masii dupa ce ca i-ati facut rost de bani ,mai are si pretentii”.
  V-a spus vreodata MApN ce dobanda s-a platit bancii israeliene LEHUMI pentru imprumutul acordat?Nu cred c-a facut aceasta imprudenta.Dupa parerea mea stiind cate persoane a trebuit sa fie mituite mai mult de un sfert din cele 50 mil. dolari s-au dus pe spagi si comisioane.Credeti ca evreii au fost atat de prosti sa puna bani de la ei pentru comisioane pentru a prinde un contract gras?As fi stat deoparte si nu m-as mai fi implicat,insa atunci cand am aflat ca mafiotii au distrus intreg Sistemul de razboi electronic al armatei ,ca la ora actuala viteza de raspuns a armatei la evenimente de genul celor intamplate in 1989 s-a depreciat considerabil nu pot ierta.Cu orice risc voi da publicitatii tot ce stiu.Asa sa ma ajute cel de sus!
  Col(r)ing.Voinea Ion

 19. voinea says:

  33 voinea la 10.07.2008 21:14 raspunde
  de ce ati amutit domnule Diac?v-a pierit piuitul,sau ati fost interzis de guvernul mafiot?

 20. lucius says:

  Pacat, domnule Voinea …. “mare pacat”, pentru ce ai scris aici.
  Sa nu uiti sa mai dai cate un semn de viata … macar la 2 zile … sa stim daca esti bine.

 21. voinea says:

  Domnului Lucius,
  Sa inteleg ca in mod discret ma amenintati?Credeti ca nu stiu cu cine ma bat?Toate documentele afacerii AZUR sunt salvate pe suporti magnetici in locatii sigure si vor inunda toate redactiile ziarelor si NETUL la un semn al meu sau la lipsa semnului meu pe o perioada mai mare de 30 de zile.
  Domnul Babiuc si acolitii lui stiu f.bine acest lucru si dupa incercarea de suprimare fizica prin taierea franelor de la masina mea in 2007 m-au laat in pace.Puteti fi mai explicit si sa-mi lamuriti expresia”mare pacat”.Cu ce va afecteaza spusele mele?Sunteti cumva implicat in acele afaceri mafiote?
  O sa va urmez sfatul si in fiecare saptamana voi pune pe acest site cate un document din afacerea AZUR.
  E bine?Astept raspuns.
  Col(r)ing.Voinea Ion

 22. lucius says:

  Sunteti copil daca aveti senzatia ca imi permit sa va amenint!!!
  Nu sunt implicat in absolut nimic si faceti f. bine ca scrieti – cel putin asa stim ca sunteti intreg si sanatos (daca ma intelegeti).

 23. voinea says:

  Hai sa incepem cu prima ilegalitate:cum a fost fentata licitatia.
  – S-a fixat un termen nerealist de depunere a ofertelor (17 zile care includ şi sărbătorile de iarnă, faţă de 30 zile cum prevedea hotărârea Consiliului de Achiziţii). Ca rezultat, dintre cele 12 firme care au cumpărat caietul de sarcini, 8 au solicitat prelungirea termenelor de depunere a ofertelor şi numai o firmă a depus ofertă incompletă. Iniţial, firmele care au cumpărat caietul de sarcini au fost anunţate privind prelungirea termenului, apoi s-a revenit la termenul iniţial fără a fi consultată comisia de selecţie.
  – Deşi la analiza documentelor obligatorii s-a constatat neîndeplinirea cerinţelor eliminatorii, lucru consemnat în procesul verbal din 15.01.1999, comisia a hotărât să se continue selecţia de oferte şi să se ceară firmei completarea documentelor obligatorii.
  – În urma parcurgerii etapei de analiză a ofertei tehnice subcomisia tehnică a constatat că oferta este necorespunzătoare şi incompletă, propunând comisiei de selecţie respingerea ofertei tehnice. Comisia de selecţie a ignorat rezultatul analizei făcute de subcomisia tehnică şi a hotărât continuarea selecţiei de oferte şi analizarea documentaţiei tehnice primite ulterior de la firmă. Luarea în considerare a documentelor expediate de firmă după parcurgerea a două etape din analiza ofertei (18 zile după termenul de depunere) reprezintă o încălcare a HG 159/1998, art 2.5. care stipulează că ofertele primite după expirarea termenului de depunere vor fi respinse sau returnate nedeschise ofertanţilor. –
  Continuarea activităţii de selecţie a ofertelor cu o singură firmă, acordând acesteia timp suplimentar în condiţiile în care solicitările de amânare ale celorlalte firme au fost ignorate, a însemnat favorizarea, în mod evident, a firmei ELTA ELECTRONICS IND. – Israel şi nu a fost în interesul beneficiarului, care nu a avut astfel posibilitatea de selecţie competitivă din punct de vedere tehnic şi financiar a unui sistem performant.
  Voi continua si cu celelalte ilegalitati pana DNA imi va solicita dosarul AZUR.
  Col(r)ing.Voinea Ion

 24. voinea says:

  – Aceste aspecte au fost semnalate ministrului de stat, ministrul apărării naţionale în raportul D5/74 din 03.02.1999, la care nu s-a primit răspuns. Pe acelaşi raport, şeful S.M.G. (Botezatu)a pus o rezoluţie prin care se hotărăşte structurarea comisiei pe subcomisii, iar S.M.G. să constituie subcomisia tehnică. In comisia de selecţie de oferte a fost numit un singur reprezentant al S.M.G.
  – Firmei ELTA i s-a permis în mod repetat să modifice oferta iniţială, garanţia juridică a acestui lucru fiind dată în mod expres de Direcţia Management Contracte din cadrul D.I.A.. Trebuie subliniat că, pe parcursul întregii selecţii de ofertă, firma nu a pus întrebări privind specificaţiile tehnice din caietul de sarcini, ceea ce a determinat neconcordanţe majore între cerinţele caietului de sarcini şi ofertă.
  – În urma analizei făcute de subcomisia tehnică formată din specialişti ai S.M.G., şi D.I.A. (procesele verbale D5/106, D5/171, D5/260/1999) a rezultat că oferta tehnică a firmei este necorespunzătoare. Aceste concluzii au avut unanimitatea de voturi.
  – Comisia de selecţie de ofertă ia în considerare faxul “angajant” al firmei în care aceasta promite că va îndeplini cerinţele în totalitate şi ignoră concluziile analizei tehnice detaliate a comisiei tehnice.Se hotărăşte constituirea echipei de lucru împreună cu firma ELTA, pentru întocmirea specificaţiilor tehnice detaliate, anexă la contract, încălcându-se prevederile legale privind desfăşurarea selecţiei, prevederile caietului de sarcini şi regulamentul de desfăşurare a selecţiei.
  – Ca urmare, reprezentanţii S.M.G. sunt retraşi din activităţile legate de achiziţia sistemului “Azur”, urmând ca pe viitor să participe numai cu aprobarea şefului S.M.G. Continuarea activităţilor fără participarea beneficiarului, încalcă prevederile legislaţiei în vigoare.
  Credeti ca a fost suficient pentru blocarea acestei achizitii?
  Nici vorba.Zarurile fusesera aruncate si deja se platisera niste comisioane grase.
  Col(r)ing.Voinea Ion

 25. daniel says:

  stie cineva adresa actuala a lui cioflina dumitru???sau un numar de contact??cine stie poate sa ma contacteze la numarul de telefon0767527144