Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Record de vânzări de armamament american în 2012

F 15 SA saudit - RSAF

Adjunctul secretarului de Stat american pe probleme politice şi militare, Andrew Shapiro,, a anunţat că vânzările de arme americane au atins un record în anul 2012, ajungând la peste 50 de miliarde de dolari, datorită unor contracte importante cu Arabia Saudită şi Japonia.

Shapiro a anunţat intenţia de a realiza contracte suplimentare cu India, care preconizează cumpărarea a 22 de elicoptere Apache, la o valoare de 1,4 miliarde de dolari.

“Astăzi, pot confirma că este vorba de un an record pentru vânzările militare în străinătate”, a declarat Shapiro. “Am depăşit 50 de miliarde de dolari în 2012″, an financiar care se va încheia la 30 septembrie, a menţionat acesta.

Această cifră indică o creştere cu 70 la sută a vânzărilor statului către alte state în raport cu 2011, care a fost deja un an record, contrachtee totalizând 30 de miliarde de dolari.

Contractul de 29,4 miliarde de dolari încheiat cu Arabia Saudită, pentru vânzarea a 84 de avioane de vânătoare Boeing F-15SA şi modernizarea flotei existente de 70 de F-15s cu versiuni mai puternice, a fost “evident foarte semnificativ”, conform oficialului.

Cifrele includ şi vânzarea unor avioane F-35 “Joint Strike Fighter” către Japonia, contract estimat la aproximativ 10 miliarde de dolari, potrivit lui Shapiro.

Fără a face previziuni pentru vânzările din 2013, el a declarat că Statele Unite încearcă să îşi consolideze poziţia pe pieţele cruciale, în special India.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Record de vânzări de armamament american în 2012”

  1. karel knape says:

    Si fratzila? unde este fratzila?…Unde esti amirale? nu mai ai glas impotriva noastra?