Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rectificare bugetară: MApN și SIE pierd bani. MAI, SRI și STS primesc bani

Guvernul României a decis să efectueze a doua rectificare bugetară pe anul acesta. Principalii beneficiari sunt agricultura, internele, sănătatea, justiția, Academia Română și dezvoltarea regională și turismul.

În ceea ce privește instituțiile responsabile cu securitatea, ordinea publică și siguranța, proiectul de rectificare prevede reduceri bugetare la: Ministerul Apărării Naționale (3,9 milioane lei), Ministerul Public (2,2 milioane lei) și la Serviciul de Informaţii Externe (500.000 lei). Majorări sunt prevăzute la: Ministerul Administraţei şi Internelor (156 milioane lei), Serviciul Român de Informaţii (17,7 milioane lei) și Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (1,6 milioane lei).

Mai sunt reduse bugetele de la Ministerul Muncii (65,6 milioane lei), Ministerul Economiei (51,2 milioane lei), Ministerul Finanţelor (49,7 milioane lei), Ministerul Culturii (8,6 milioane lei), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (4 milioane lei), Consiliul Superior al Magistraturii (2,2 milioane lei), Societatea Română de Televiziune (1,9 milioane lei), Curtea de Conturi (1,5 milioane lei), Consiliul Concurenţei (1,3 milioane lei), Ministerul Mediului (1,3 milioane lei), Ministerul Afacerilor Europene (650.000 lei), Agenţia Naţională de Integritate (550.000 lei), Societatea Română de Radiodifuziune (533.000 lei), Senat (cu 191.000 lei), Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (110.000 lei), Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (94.000 lei), Autoritatea Electorală Permanentă (78.000 lei), Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (70.000 lei).

Majorări de cheltuieli vor fi acceptate pentru: Ministerul Agriculturii (400 milioane lei), Ministerul Sănătăţii (57,7 milioane lei), Ministerul Justiţiei (47,8 milioane lei), Academia Română (15,6 milioane lei), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (14,2 milioane lei), Ministerul Afacerilor Externe (11 milioane lei), Ministerul Educaţiei (9,4 milioane lei), Secretariatul General al Guvernului (8,5 milioane lei), Ministerul Comunicaţiilor (2,5 milioane lei), Ministerul Transporturilor (2,5 milioane lei), Institutul Cultural Român (676.000 lei), Consiliul Naţional al Audiovizualului (85.000 lei).

sursa: Amos News

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

16 Responses to “Rectificare bugetară: MApN și SIE pierd bani. MAI, SRI și STS primesc bani”

 1. 15 mc says:

  Niste N E S I M T I T I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Banii pentru echipamentul pe anii 2011 si 2012 cand ii dau?
  Votati-i pe 9 decembrie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. arti78 says:

  Normal ca SRI, STS si MAI, pentru ca VIN ALEGERILE !!!

 3. Eunucul says:

  Lasati bre , ca voua va da nea Jiji..!!Invidiosilor!

 4. Marlon Juvet says:

  @Eunucul: amice, ai idee cam ce înseamnă nickname-ul pe care ţi l-ai tras? Mare e grădina ta, Doamne…

 5. Lucian* says:

  era de asteptat. ultimele investitii in armata cred ca au fost mai mult de 10 ani in urma si nu cred sa mai vrea sa investeasca cineva deoarece nu ies nici bani (trebuie totusi tehnologie si industrie) si nici voturi (toata armata este echivalentul unui oras mai mititel si neimportant).
  Acum stiti pe cine trebuie sa votati in decembrie.

 6. ELENA says:

  De pe HotNews.ro

  Victor Ponta: Rectificarea bugetara prevede un sprijin substantial pentru agricultura/ Trebuie sa gasim o solutie pentru pensiile militare
  de Corina Ionel HotNews.ro
  Luni, 22 octombrie 2012, 13:26 Economie | Finanţe

  Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa sedinta USL, ca a rectificarea bugetara va fi facuta la sfarsitul saptamanii sau saptamana viitoare, iar rectificarea prevede “un sprijin substantial pentru agricultura si pentru acele persoane afectate de seceta”.

  “Am discutat cu colegii din USL principalele directii referitoare la rectificarea bugetara, rectificare care va avea loc ori la sfarsitul saptamanii ori saptamana viitoare, rectificare prin care ne vom tine de cuvant cu lucrurile pe care le-am promis in campanie si pe care le-am promis cand eram in opozitie: in primul rand un sprijin substantial pentru agricultura si pentru acele persoane afectate de seceta. […] Daca in ceea ce priveste fondurile structurale si de coeziune, din cauza gravelor nereguli comise in perioada 2009-2011, sunt foarte mari probleme, la platile directe in ceea ce priveste politica agricola comuna stam foarte bine”, a declarat Victor Ponta.

  Premierul a precizat ca “exista inca o problema discutat in cadrul USL si pe care o voi discuta la nivel guvernamental cu Ministerul de Finante si Ministerul Apararii. Trebuie sa putem sa gasim o o solutie pentru pensiile militare, atat cele din sistemul Apararii Nationale cat si cele din celelalte sisteme, sistemul de Securitate Nationala si MAI.”

 7. indisciplinatu says:

  …pai solutia inseamna bani…daca iei bani de la aparare, cauti “solutii’??..circuitul asta al banilor prin buget poate imi este strain dar la o prima vedere pare ilogic.
  daca pensiile “militare” se asigura prin bugetul CNPP si “subventiile” de la guvern,…atunci solutia ar fi suplimentarea bugetului CNPP si transferul in bugetul de asigurari al MApN…Dumnezeu mai stie…

 8. gigimarga says:

  Totul este o vrăjeală! Ponta şi Antonescu sunt la putere cu sprijinul sindicatului militar care a cordonata lupta şi de 6 luni de zile nu au găsit o soluţie la diminuarea abuzivă a pensiilor obţinute legal şi prin muncă cinstită de militarii de carieră! Bine că au bani să plătescă pensiile umflate artificial de rerereevaluatul oprea pentru pilele politice ale lui toader şi băsescu!

 9. karadeniz says:

  Rectificarea bugetară spre sfârșitul anului presupune și retragerea sumelor alocate pentru diferite capitole bugetare pe care ordonatorul de credite nu le-a utilizat și nici nu are posibilitatea de a le utilizeze până la sfârșitul anului. Ordonatorul de credite nu poate schimba destinația fondurilor alocate decât în cadrul aceluiași capitol, nu de la un capitol la altul.
  O eventuală ordonanță de urgență, în sensul aducerii pensiilor diminuate prin L.119 la nivelul din decembrie 2010 nu înseamnă automat că se vor da imediat.

 10. Don Corleone says:

  @karadeniz
  mda….bla bla si tot asa

 11. Don Corleone says:

  …inseamna automat o” lula”

 12. gigimarga says:

  Cât costă să publici o ordonanţă de urgenţă în monitorul oficial în care să precizezi că se revine la cuantumul pensiei din decembrie 2010 începând cu 01.01.2013 pentru cadrele MAPN? Tovaraşul oprea stă la masă cu ponta şi nu se simte cu musca pe căciulă în sensul reparării nedreptăţilor ordonate de el în cârdăşie cu boc şi base!

 13. LICA says:

  CAT DE TARE SE CHINUIE EI SA CAUTE , CEEA CE LA MAGISTRATI AU INCEPUT A PLATI CATE 5000 DE LEI PE LUNA PINA LA 2 MILIARDE DE CACIULA , DEOARECE IN 2010 , MAGISTRATILOR LE-AU FOST MARITE VENITURILE CU 40 % , IN VREME CE LA POPOR TAIERILE AU FOST PESTE 25%, CONDUCAND LA O MEDIE DE 36%, CONFORM STATISTICII .
  Ponta a anunțat că se caută soluții pentru repararea nedreptăților în domeniul pensiilor militare si prostirea in continuare a fostilor militari, dupa ce Ioan Rus a mintit guvernul ca un adevarat birjar, iar la stanga lui era falnicul Maresal polonicar Gabita Oprea-zis fixativ.
  In conferința de presă de astazi a USL, aflată încă în desfășurare, premierul Victor Ponta a ținut să sublinieze că în întrunirea de astăzi a USL s-a discutat despre pensiile militare și că va supune problema atenției guvernului. Se are în vedere repararea nedreptaților guvernului Boc pricinuite pensionarilor din armată și din celelalte structuri ordine publică și siguranță națională.
  Voi reveni cu precizări.
  Premierul a precizat ca “exista inca o problema discutat in cadrul USL si pe care o voi discuta la nivel guvernamental cu Ministerul de Finante si Ministerul Apararii. Trebuie sa putem sa gasim o o solutie pentru pensiile militare, atat cele din sistemul Apararii Nationale cat si cele din celelalte sisteme, sistemul de Securitate Nationala si MAI.”

 14. vasile says:

  Cea mai ieftina parada militara
  Anul acesta, parada militara dedicata Zilei Nationale a Spaniei, 12 Octombrie, s-a desfasurat fara tancuri, blindate si avioane de lupta.
  Pe cerul Madridului au zburat doar cele sapte avioane mici ale patrulei aeriene „Vulturul”, care au format pe cerul capitalei drapelul Spaniei.
  În piata Neptuno, regele, regina, mostenitorul tronului, printesa de Asturias, presedintele guvernului si ministrii au asistat la parada militara, salutându-i pe reprezentantii celor trei categorii de trupe militare.
  Conform datelor oficiale, parada a costat statul 900.000 euro, ceea ce înseamna ca anul acesta s-a cheltuit cu 67% mai putin în comparatie cu cele 2,8 milioane euro utilizate pentru parada din anul trecut.
  Mai multe detalii pe Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=QlnPJ-iqmBE

 15. Dracula says:

  Juvete, nu fac nimic,dar absolut nimic in necunostinta …
  Sa stii ce mi se potriveste „ beton ”,Orice cadana ar fi in totala siguranta in prezenta mea.Si, din respect pentru tine,mai precizez ceva: nu mi-am schimbat orientarea sexuala.Hai ca te-ai prins, oltene!

 16. LoremIpsum says:

  @vasile
  Ce stiu spaniolii astia, la noi inclusiv Ziua Marinei s-a tinut si foarte pompos, de noi suntem mai pricopsiti. Ce nu facem noi pentru alesii neamului.