Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rectificare bugetară pentru Apărare şi Interne, în jos

Se pare că în urma rectificării bugetare Ministerul Apărării, alături de cel al Educaţiei,  Internelor, Justiţiei, Transporturilor şi Agriculturii  vor primi mai puţini bani. Deci, în ceea ce priveşte bugetul acestor instituţii, el va fi diminuat.

Concret, potrivit proiectului primei rectificări bugetare din acest an, obţinut de MEDIAFAX, Ministerul Apărării va primi mai puţin cu 278,5 milioane lei, şi Ministerului Administraţiei şi Internelor cu 476,8 milioane lei.

Cea mai substanţială reducere se va aplica Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu 494,6 milioane lei.

Sursa:  MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Rectificare bugetară pentru Apărare şi Interne, în jos”

 1. Trifon Gruju says:

  Hai sa vedem ce ministere sunt acestea: MECTS este ministerul care ar trebui sa asigure pregatirea generatiilor viitoare, cel putin la fel de bine ca si pana acum. MAI este cel care ar trebui sa asigure acel climat de securitate si confort care sa ne permita sa ne crestem copii sanatosi (nu sa ii tinem in casa de teama vandalilor, otrepelor, etc.) iar MApN este ministerul care ar asigura o latura a securitatii externe si credibilitatea unei tari sigure pe ea, in masura sa isi urmareasca in politica interna si externa interesele proprii.

  Rectificarea aceasta o inteleg astfel: coerenta unei politici de distrugere a posibilitatii de redevenire, in viitor, a acestei natiuni.

  Dar ca fiu de mot si indragostit definitiv de tara mea, spun: TRAIASCA ROMANIA ! Inca mai cred in viitor.

 2. Trifon Gruju says:

  Citesc de multa vreme aceste pagini electronice. Si constat urmatorul lucru: Suntem multi. Dar suntem singuri.

  Vorbim, criticam, dar nu suntem in masura sa ne organizam. Va imaginati ce forta ar fi peste 300 000 de militari in rezerva organizati intr-un partid, care sa le promoveze interesele de corp si pe cele nationale?

  In aceasta tara, cu 300 000 de militari distribuiti uniform in arealul mioritic, cu increderea populatiei si cu frustrarile acesteia, nu cred ca ar fi un partid mai tare. DAR …

  Ce naste din pisica, soareci mananca. Parte din pensionarii actuali, sunt de fapt cei care au pus umarul la distrugerea spiritului de corp, au cceptat lipsa de profesionalism prin aprecieri de serviciu nereale, pe principiul “sa nu ii fac rau omului” (principiu care se continua “sa desfiintam armata”). Ce vreau sa spun este ca acestia despre care vorbesc acum si in rezerva se comporta la fel cum se comportau cand erau activi. Incearca sa detina puterea in organizatiile militarilor in rezerva, ca sa aiba moneda de schimb pentru un ciolan cat de mic.

  Acolo este lupta fratilor. Activati si inlaturati comunistii de la conducerea acestora. Puneti oameni onesti, atasati de valorile reale si cu un intelect peste medie, caci batalia este dura.

  Eu inca sunt activ, si nu o spun ca pe o scuza. Caut sa indrept sira spinarii tinerilor ofiteri, nu numai prin sport.

  Cifra de 300 000 de militari in rezerva este o estimare personala. La pensiile militare probabil ca se stie exact cifra.

  Am onoarea sa va salut!

 3. Bure Bista says:

  Srimate Trifon,

  Pai tu crezi că politrucii militari o să iasă din schemă aşa de uşor? Ăia chiar au crezut în relaţiile de partid indiferent pentru cine au activat. Şi e mulţi, organizaţi şi răi. Tot pe aici citeam că un fost politruc-elev de la infanterie le organizează fraierilor din promoţia LIBERTATEA întâlnirea de 20 de ani de la absolvire. Îţi dai seama ce nesimţire. Şi-a dat numele prin observatorul militar, cont tot tacâmul. Auzi tu secretarul de partid organizează întâlnirea promoţiei LIBERTATEA?!

  Ai văzut tu vreo oragnizaţie cât de mică de rezervişti să nu-i aibă pe politruci prezenţi în “organele” de conducere? Eu nu! Şi de aceea nu le voi trece pragul decât la vizita ca la grădina zoologică.

  Ăştia sunt coloana a V-a a oricărei puteri.

  Totuşi oricât de grea ar fi această luptă merită încercat. Păcat că la revoluţie nu l-i s-a arătat a treia cale.

  Te-aş ruga să-i înveţi pe tinerii ofiţeri ce înseamnă onoarea militară şi că ea se păstrează doar prin cinste şi profesionalism. Şi mai ales ţine-i departe de găşti formate pe pile şi clientelism.

  Şia eu am onoarea să te salut şi să-i salut pe toţi militari demni şi mândrii.

 4. micutzul says:

  @ Trifon
  Parerea dv. este impartasita de multi militari. Intrati la SCMD SEVERIN si in partea dreapta a paginii gasiti un blog intitulat Partidul Contribuabililor Romani. Este adevarat , numele cred ca trebuie lucrat. Cu respect.