Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Redislocări de unităţi făcute cu … capul

Întotdeauna planificarea în Armata română s-a făcut după principii atent gândite, analize pertinente şi calcule de eficienţă. La fel este şi situaţia redislocării B.8 Ar.Pr. din Floreşti/Cluj la Slobozia.

Pentru ca eficienţa să fie maximă s-a conceput un scenariu de redislocare care să demonstreze abilităţile planificatorilor. L-a descris chiar comandantul unităţii:


– redislocarea se petrece iarna în condiţiile unor temperaturi scăzute, a viscolului şi a blocării şoselelor (Ordinul de redislocare a fost dat în noiembrie);

– cazarma din Slobozia este în lucru;

– militarii care muncesc deja în noua cazarmă, se încălzesc cu calorifere electrice, întrucât centrala termică nu funcţionează;

– căminul de garnizoană, unde se presupune ar trebui să se cazeze militarii mutaţi, nu este racordat la căldură şi normal nici la apă caldă;

– pentru personalul care vine din alte garnizoane nu există practic posibilitatea de cazare;

– nu e clarificată bază legală pentru acordarea soldei de instalare pentru toţi militarii.

Pe lângă aceasta unitatea îşi schimbă numele şi tehnica de artilerie.

Există şi veşti bune. Unitatea va primii numele onorific de B.113.Art. “Feleacul”. Va fi interesant cum va rezona viitorul personal cu numele unui “glorios” deal de lângă Cluj.

Citind interviul acordat de comandantul unităţii realizez că dislocarea unei unităţi în teatrul de operaţii e “joacă de copii” pe lângă această redislocare atent planificată.

Felicitări logisticii care s-a gândit la toate aspectele, în special la cele legate de viaţa personalului.

Le recomandăm militarilor să aibă încredere în decidenţi întrucât “Ministrul Apărării Naţionale, domnul Gabriel Oprea, este preocupat de asigurarea, chiar într-un an dificil din punct de vedere economic, a tuturor drepturilor financiare pentru personalul ministerului,..” (Comunicatul nr. 2 al MApN, din 04.01.2010).

sursa: Orizonat Militar, nr 72 pag. 2

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Redislocări de unităţi făcute cu … capul”

 1. barrakuda73 says:

  Armata Romaniei nu are logistica. Eventual niste chilotari se impopotoneaza cu numele de logisticieni. Logistica in armata romana este ca proiectul de autostrazi. Respect.

 2. Altfel says:

  Sa nu fim rautaciosi! In procesul de dezmembrare a Armatei romane, acest pas a fost bine gandit. Ar fi trebuit sa apreciem!

 3. ion says:

  Cand se va studia istoria armatei romane in perioada de dupa 1990,lumea se va cruci de cata aiureala a fost ,cati bani s-au cheltuit aiurea,se va vedea de ce nu sunt resurse financiare pentru programe de inzestrare,pregatire personal,s.a.Totul s-a facut din prostie,interes(mare unitate pentru cateva luni pentru ca o persoana sa poata fi facut general),presiuni politice,inclusiv a reprezentantilor bisericii ortodoxe la a caror influenta s-a apelat.

 4. ionica_minune says:

  “Aspecte legate de viata personalului”………….si cand te gandesti ca functioneaza in cadrul statului major general o ditamai DIRECTIA.
  Ioane, garantat te crucesti pentru ca mutarea unei unitti sau redislocare cum ii zic unii inseamna miliarde aruncate pe “gandirea” unor “ganditori”.
  Altfel, a fost un pas foarte prost gandit , fara pic de noima. Ce spui daca ti-as da exemplu de unitate desfiintata acum trei ani si care se infiinteaza acum din nou in aceeasi locatie? Ce spui de materialele carate acum trei ani si care acum trebuiesc aduse inapoi? Ce spui de bataia de joc la care au fost supuse cadrele militare aruncate prin cine stie ce cotlon al tarii care acum vad ca se infiinteaza o noua unitate la ei in oras?
  Vai mama ei planificare……..

 5. Alina says:

  Ionica_minune ce zici tu acolo mi se pare de domeniul fantasticului, desi cand e vorba de armata noastra nimic nu ar trebui sa ne mai surprinda….si totusi, unde s-a intamplat minunea asta? :)

 6. Marlon Juvet says:

  De Lugoj e vorba, nu-i aşa d-le Ionică, sau mă rog, pe acolo prin zonă…

 7. PARABLUE says:

  Sa nu va mire daca si in Caracal intalniti o situatie asemanatoare …!

 8. ionica_minune says:

  Eu nu am dat nume…..insa sa nu va mire daca exista multe cazuri. Eu stiam de unul dar colegii mei se pare ca stiu mai multe…..

 9. eu says:

  Ce o tot dam in sus si jos? Undeva se infiinteaza o Brigada cu Batalioane in subordine in locatii in care candva au existat unitati militare. Dar un exemplu mai mare decat cazul aici de fata ce vreti? In 2005 am fost la Slobozia si am luat tehnica (nu are importanta ce tehnica) , 18 buc , am urcat-o pe tren si am trimis-o la Floresti-Cluj , iar acolo era inca ceva armata (ma refer la Slobozia) , iar acum lasam acea tehnica la Floresti si mutam unitatea la Slobozia (unde nu mai era nimic in momentul in care am fost trimisi acolo). Mai mare exemplu ce vreti???????

 10. j says:

  in numele unor strategii si a geopoliticii numai de cativa stiute(sau care sustin ca le cunosc) se fac multe tampenii cu unitatile armatei romane.motivele si explicatiile nu pot fi dezvaluite ca tin de “securitatea nationala”.sau tin cumva de valoarea terenului aflat sub unitatile militare?cine va raspunde de desfiintarile, reinfiintarile(in acelasi loc) sau redislocarile de unitati militare facute pe baza unor “analize gandite pe termen scurt, mediu sau lung”?
  sa speram ca macar istoria nu va ierta incompetenta,imbecilitatea si fatarnicia unor nevertebrati care ne conduc numai cu gandul la functia din politica pe care o vor ocupa dupa ce ies din sistem.am oroarea sa-i salut!